Ρουάντα και Πράσινο Ακρωτήρι «έστειλαν» τον Κουντέ στον Ολυμπιακό!

Ρουάντα και Πράσινο Ακρωτήρι «έστειλαν» τον Κουντέ στον Ολυμπιακό!

Μία απίθανη ιστορία για το πώς οι δύο αφρικανικές χώρες διέλυσαν τη σχέση του Πιερ Κουντέ με τη Μάιντς και τον έστειλαν στον Ολυμπιακό!

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020. Ο Πιερ Κουντέ περνάει την πόρτα του χειρουργείου του Δρ. Στέφαν Χιντερβίμερ, στην κλινική OrthoPlus, στο Μόναχο. Η Μάιντς ανακοινώνει ότι η ζημιά που είχε προκληθεί στο δεξιό του γόνατο, σε προπόνηση πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου με την Μπόχουμ, είχε αποκατασταθεί και αναφέρει ότι η επιστροφή στη δράση «υπολογίζεται μεταξύ 4-6 εβδομάδων, ανάλογα με την πορεία της αποκατάστασής του».

4 Ιανουαρίου 2021. Η Μάιντς ανακοινώνει την πρόσληψη του Μπο Σβένσον στον πάγκο της, με σκοπό να τη βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού, που βρισκόταν εκείνη την περίοδο.

23 Φεβρουαρίου 2021. Ο Πιερ Κουντέ επιστρέφει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων της Μάιντς. Εμεινε εκτός δράσης ακριβώς 64 ημέρες και έχασε 10 παιχνίδια της ομάδας του σε αυτό το διάστημα, σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, ποιος να περίμενε ότι δεν θα αγωνιζόταν ξανά σε αγώνα της γερμανικής ομάδας, έως το τέλος της σεζόν…

Ο Κουντέ προπονείται κανονικά από τον Φεβρουάριο. Και η φυσική του κατάσταση βελτιώνεται εντυπωσιακά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 28/02, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αουγκσμπουργκ, ο Δανός τεχνικός τον συμπεριλαμβάνει στην αποστολή, χωρίς να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Αλλά το μήνυμα ήταν σαφές: Ηταν έτοιμος να παίξει. Μπαίνει στην αποστολή και στα επόμενα δύο παιχνίδια (05/03/21 Σάλκε εκτός, 13/05/21, Φράιμπουργκ εντός). Ο Σβένον, όμως, δεν τον χρησιμοποιεί. Καθόλου. Ούτε λεπτό.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, η Εθνική Καμερούν στέλνει επίσημο έγγραφο στα γραφεία της Μάιντς και ζητάει τον Κουντέ για τα παιχνίδια των προκριματικών του Κόπα Αφρικα, με αντιπάλους το Πράσινο Ακρωτήρι και τη Ρουάντα. Η διοίκηση της Μάιντς και ο προπονητής του ζητούν να μην ταξιδέψει και να μείνει να δουλέψει περισσότερο. Ο ίδιος αντιτείνει πως είναι καλά και πως προτιμάει να δεχθεί την κλήση και να μπορέσει να αγωνιστεί, για να βρει ρυθμό, καθώς ήταν δεδομένο ότι θα έπαιζε.

26 Μαρτίου 2021. Ο Κουντέ αγωνίζεται 90 λεπτά στην αναμέτρηση με το Πράσινο Ακρωτήρι. Σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας του στο 14′ και δείχνει ότι είναι καλά. Τέσσερις ημέρες μετά (30/03), αγωνίζεται για 82 λεπτά στο 0-0 με τη Ρουάντα. Και πάλι δείχνει ότι ο τραυματισμός αποτελεί παρελθόν. Και το δεξί του γόνατο έχει επανέλθει πλήρως.

Αυτός, όμως, που δεν επανήλθε ποτέ, ήταν οι καλές σχέσεις του με τη Μάιντς. Τόσο με τη διοίκηση όσο και με τον προπονητή. Για την ακρίβεια, η απόφαση του Κουντέ να αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Κόπα Αφρικα, προκάλεσε τεράστια ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. Με τον Μπο Σβένσον να τον… εξαφανίζει ακόμη και από τις αποστολές της Μάιντς. Παρά το γεγονός ότι ο Καμερουνέζος ήταν καλά και το έδειχνε. Ο Κουντέ εξαφανίστηκε. Κυριολεκτικά.

Το γυαλί είχε ραγίσει. Και ο… χωρισμός ήταν αναπόφευκτος. Αλλά αυτή η κατάσταση έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, ήταν επιζήμια για τη γερμανική ομάδα. Με τον ποδοσφαιριστή απέναντι και έτοιμο για… πόλεμο, η Μάιντς δεν μπόρεσε ποτέ να επιμείνει στα 5 εκατ. ευρώ που ζήτησε από τον Ολυμπιακό. Το deal έκλεισε λίγο πάνω από το 1.5 εκατ. ευρώ. Με τον Κουντέ να ξεκαθαρίζει στον αθλητικό διευθυντή των Γερμανών, ότι για τον ίδιο δεν υφίσταται άλλη προοπτική, πέρα από το να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνεται και από τους εκπροσώπους του, οι προτάσεις που είχε στα χέρια του μόνο λίγες δεν ήταν. Όχι μόνο από την Τουρκία. Αλλά και από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Καθώς ο Κουντέ είναι «παιδί» του ισπανικού ποδοσφαίρου από τα μικράτα του και είναι Ισπανός πολίτης.

Αυτή είναι εν πολλοίς η ιστορία πίσω από τον λόγο που η Μάιντς άφησε για τόσο λίγα χρήματα ένα περιουσιακό στοιχεία που της κόστισε 7.5 εκατομμύρια ευρώ μόλις πριν από τρία χρόνια. Με τους κακούς χειρισμούς της γερμανικής ομάδας και τη… Ρουάντα με το Πράσινο Ακρωτήρι, να ανοίγουν τον δρόμο στον Ολυμπιακό. Για μια μεταγραφή από το πάνω ράφι. Μια μεταγραφή-ευκαιρία, από εκείνες που οι Ερυθρόλευκοι μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Πέρα από το εξαιρετικό deal με τη Μάιντς, ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία συμφωνία και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Καμερουνέζος ήρθε στην Ελλάδα με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε στη Γερμανία! Συγκεκριμένα, λέγεται ότι οι καθαρές του απολαβές δεν ξεπερνούν τις 650.000 €, ενώ αυξάνονται αρκετά με τα μπόνους επίτευξης στόχων! Value for money, σε όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ