Ο Μαντσίνι ακυρώνει τα στερεότυπα για το ιταλικό ποδόσφαιρο…

Ο Μαντσίνι ακυρώνει τα στερεότυπα για το ιταλικό ποδόσφαιρο…

Ο Γιώργος Χελάκης υποκλίνεται στον προπονητή της «σκουάντρα αντζούρα» για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας του…

Φυσικά δεν πρόκειται να κάνω προγνωστικά για την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ισπανία. Σε αυτό το EURO τα έχουμε δει όλα . Κατά συνέπεια όποιο κι να είναι το αποτέλεσμα δεν θα με εκπλήξει. Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα ο Μαντσίνι έχει δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και σπάει τα στερεότυπα. Μέχρι τώρα όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έλεγε και πίστευε πως Ιταλικό ποδόσφαιρο σημαίνει συμπαγής άμυνα , οχύρωση μπροστά από τον τερματοφύλακα και αντεπιθέσεις.

Εχει παίξει τέτοιο ποδόσφαιρο η Ιταλία στην διοργάνωση; Σε καμία περίπτωση. Παίζει ακριβώς το αντίθετο. Ο Μαντσίνι δημιούργησε ομάδα που έχει το μυαλό της στην δημιουργία και την παραγωγή φάσεων. Μια ομάδα που τρέχει και επιτίθεται συνεχώς που κλέβει μπάλα για να βρει ανοργάνωτη την αντίπαλα άμυνα. Δείτε πάλι το πρώτο γκολ των Ιταλών. Ο Ζορζίνιο κλέβει την μπάλα πριν οι Βέλγοι προλάβουν να περάσουν στην μεσαία γραμμή, δίνει στον Βεράτι, αυτός στον Μπαρέλα και το σκορ ανοίγει.

Εκεί λοιπόν αντί οι Ιταλοί να φροντίσουν την άμυνά τους συνεχίζουν να επιτίθενται κατά κύματα. Βάζοντας τρεις και τέσσερεις παίκτες στην περιοχή του Κουρτουά. Η περισσότερη δουλειά γίνεται από τα αριστερά. Ο Σπινατσόλα ανεβαίνει συνέχεια παίζοντας αντί για μπακ κάτι σαν εξτρέμ. Μαζί με τον δαίμονα Ινσίνιε δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις φέρνοντας συνεχώς την μπάλα μέσα στην περιοχή των Βέλγων. Παρένθεση. Ο τραυματισμός του Σπινατσόλα απειλεί να παραμορφώσει τα αγωνιστικά΄ χαρακτηριστικά της ομάδας του Μάντσίνι. Ο 28χρονος μπακ έκανε τρομερή δουλειά. Αυτό το έμβολο δεν είναι και τόσο εύκολο να αντικατασταθεί από τον Εμερσον.

Η «Σκουάντρα Αντζούρα» βγάζει μάτια στην διοργάνωση. Παίζει το πιο καθαρό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι Βέλγοι που έμεινα έξω παρά την ποιότητά τους μεσοεπιθετικά δεν μπόρεσαν σε καμιά περίπτωση να κοιτάξουν στα μάτια τους Ιταλούς. Εβγαλαν φάσεις αλλά οι αντίπαλοί τους περισσότερες. Ο Μπενάρντι κι ο Λουκατέλι που θαυμάστηκαν στην φάση των ομίλων, έμειναν εκτός και δεν άλλαξε τίποτα επί της ουσίας. Ο κόουτς των Ιταλών άλλαξε παίκτες κι έφερε από τον πάγκο τον Βεράτι και τον Κιέζα.

Η Ιταλία έγινε ακόμα καλύτερη. Ομάδα με ποιότητα και βάθος. Σου δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για σύλλογο κι όχι Εθνική Ομάδα. Τέτοια ομοιογένεια και συντονισμός. Εργο του Μαντσίνι που έχει για αμυντικό δίδυμο δυο παίκτες που η ηλικία τους ξεπερνά τα εβδομήντα χρόνια στην σούμα. Η Ισπανία που δεινοπάθησε για να περάσει τους Ελβετούς δεν έχει πείσει ότι είναι ικανή να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο των Ιταλών για το Γουέμπλεϊ. Είπαμε όμως. Οποιος κάνει προγνωστικά σε αυτό το EURO κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ