Ο Μιλόγεβιτς που την αλλάζει και η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση… παντού

Ο Μιλόγεβιτς που την αλλάζει και η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση… παντού

Η ΑΕΚ δουλεύει σωστά και με πλάνο. Χρειάζεται όμως μεταγραφές, σε κάθε γραμμή της, κυρίως στα άκρα της άμυνας.

Απέναντι στην Αντβέρπ η ΑΕΚ έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Η Ένωση πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση μέχρι τώρα και διατήρησε το πλάνο της από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90’ παρ’ ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και πάλι χρησιμοποίησε σχεδόν δύο ενδεκάδες. Αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται μέχρι τώρα από τον Σέρβο τεχνικό που δίνει μια γραμμή φιλοσοφίας συγκεκριμένη που βασίζεται στο πρέσινγκ, στην ταχύτητα, την ένταση και τη δημιουργία.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει ήδη «περάσει» αρκετά πράγματα στην ομάδα. Οι Κιτρινόμαυροι γίνονται σιγά-σιγά ομάδα του προπονητή τους και δεδομένα η εικόνα τους δεν θα έχει σχέση με την περυσινή. Και αυτό για ένα σύνολο που χθες από νέες προσθήκες είχε στις τάξεις του μόνο τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Ο 33χρονος στόπερ «κούμπωσε» με τη μία στην ΑΕΚ και έδωσε σιγουριά στα μετόπισθεν. Ο Τζαβέλλας είναι αναμφίβολα μια ποιοτική προσθήκη. Ένας παίκτης που θα δώσει πολλά στην Ένωση, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Μιας και μιλάμε για μια ισχυρή προσωπικότητα εντός αποδυτηρίων.

Η ΑΕΚ θέλει κι άλλες τέτοιες κινήσεις όμως. Ο Λε Ταλέκ είναι είναι στην Αθήνα και ήρθε για τις υπογραφές. Παρά το πρέσινγκ από Ρωσία μεριά ο έμπειρος αμυντικός χαφ πείστηκε από το πλάνο της Ένωσης και του Μιλόγεβιτς, με τον οποίο θα ανταμώσει ξανά.

Αντίστοιχα, δρομολογήθηκε και η άφιξη του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός έρχεται ξανά, όχι μόνο ως… ξαναζεσταμένο φαγητό αλλά και επειδή τον θέλει ο Μιλόγεβιτς, κάτι που έχει τη σημασία του.

Η ΑΕΚ έχει καθυστερήσει όμως για τις υπόλοιπες κινήσεις. Ιδίως για τα πλάγια μπακ. Η ανάγκη να αποκτηθεί ένας παίκτης σε κάθε πτέρυγα είναι μεγάλη. Και προς το παρόν δεν φαίνεται ιδιαίτερη κινητικότητα. Επίσης, θα απαιτηθεί ένας χαφ που θα «πατάει» και τις δύο περιοχές, ένας αριστερός εξτρέμ, αλλά και ένας φορ.

Το θετικό είναι πως οι Κιτρινόμαυροι δεν κινούνται φέτος στην τύχη. Δεν κάνουν μεταγραφές απλά για να της κάνουν. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση στη στελέχωση του ρόστερ. Είμαι της άποψης πως καλύτερα να καθυστερήσει λίγο παραπάνω μια μεταγραφή, από το να γίνει βιαστικά, με μια επιλογή μεγάλου ρίσκου. Ο χρόνος πάντως δεν είναι σύμμαχος της ΑΕΚ, μιας και οι ανάγκες του ρόστερ ήταν και παραμένουν μεγάλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ