Ο Λουίς Ενρίκε θα επαναφέρει την Ισπανία στην κορυφή…

Ο Λουίς Ενρίκε θα επαναφέρει την Ισπανία στην κορυφή…

Είναι άλλο να παίζεις αυτό το γνωστό σύστημα με τους παίκτες που το έπαιζε ο Ντελ Μπόσκε κι άλλο με αυτούς που δεν… μάσησε να το παίξει ο Λουίς Ενρίκε.

Να είμαστε ειλικρινείς. Η Ιταλία έγινε φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου από το πρώτο-δεύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση. Δικαιολογημένα με την μπάλα που έπαιζε και τις επιδόσεις που είχε. Η… έρμη η Ισπανία αμφισβητήθηκε ζωηρά όχι μόνο από τις στοιχηματικές εταιρείες που του έδιναν χαμηλά αλλά και από τους ίδιους τους Ισπανούς , από τα media της χώρας.

 Τώρα που ο πρώτος ημιτελικός πέρασε στην ιστορία αξίζει να πούμε δυο-τρεις φιλόφρονες λόγους για την Ισπανία που μας αποχαιρέτησε. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι άλλο να παίζεις αυτό το γνωστό σύστημα με τους παίκτες που το έπαιζε ο Ντελ Μπόσκε κι άλλο με αυτούς που δεν… μάσησε να το παίξει ο Λουίς Ενρίκε. 

Πολλοί λένε εκ των υστέρων ότι ο Μαντσίνι είχε πάρει από την αρχή την απόφαση να γυρίσει πίσω την ομάδα του και να παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους «φούριας ρόχας». Κολοκύθια στο πάτερο. Ηταν οι Ισπανοί που ανάγκασαν τους Ιταλούς να αναθεωρήσουν την τακτική τους μέσα στο παιχνίδι και να παίξουν πίσω.

 Όχι ότι δεν ήξεραν να το κάνο0υν αλλά ας αποδώσουμε στον Ενρίκε όσα δικαιούται. Η Ισπανία έδειξε την ποιότητά της και το βάθος που έχει. Ήταν συνολικά καλύτερη ομάδα από την Ιταλία. Αυτό φάνηκε στα εκατό είκοσι λεπτά του παιχνιδιού. Προς Θεού δεν είμαι της γνώμης ότι δεν άξιζε να πάει στον τελικό. Ούτε αναιρείται η εκτίμηση ότι συνολικά κρίνοντας είναι μέχρι τώρα η καλύτερη ομάδα που έχουμε δει στη διοργάνωση.

 Αλλά και οι Ισπανοί έδειξαν τα προτερήματά τους και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι αυτοί στον τελικό. Ο Μαντσίνι κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην Ιταλία όπως κάνει και ο πανταχόθεν βαλλόμενος Λουίς Ενρίκε. Το παιχνίδι ήταν υψηλού επιπέδου και δικαίωσε την εκτίμηση ότι αυτό το EURO μας χαρίζει θέαμα υψηλού επιπέδου.

 Η μπάλα που βλέπουμε, τα γκολ που μπαίνουν, οι φάσεις που δημιουργούνται καθηλώνουν. Η Ιταλία βγαίνει από έναν ποδοσφαιρικό λήθαργο και μια απαξίωση. Ο Μαντσίνι φέρνει νέους παίκτες στο προσκήνιο και τους κάνει, τους μετατρέπει σε αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό συνιστά και προσωπική επιτυχία του. 

Το ίδιο κάνει και ο Λουίς Ενρίκε. Εθνικές ομάδες που στηρίζονται στην ομαδικότητα και οι επιτυχίες τους είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των προπονητών τους. Ο ημιτελικός που παρακολουθήσαμε θα μπορούσε να είναι και τελικός. Η Ισπανία είναι ομάδα που έρχεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ