Ολυμπιακός: Να τι σημαίνει να είσαι ελκυστικός μεταγραφικός προορισμός…

Ολυμπιακός: Να τι σημαίνει να είσαι ελκυστικός μεταγραφικός προορισμός…

Με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Τόμας Βάλτσικ, ο Γιώργος Χελάκης καταλήγει σε συμπεράσματα...

Mια μεταγραφή είναι ολοκληρωμένη μόνο όταν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Κατά συνέπεια ότι διαβάσετε παρακάτω δεν είναι με βάση επίσημες ανακοινώσεις αλλά με ασφαλείς πληροφορίες. Ο Ζοζέ Σα είναι έτοιμος να υπογράφει στην αγγλική Γουλβς. Στον Ολυμπιακό έδωσε και πήρε. Ο,τι έδωσε το εξαργυρώνει τώρα με μια μεταγραφή σε πρωτάθλημα που θεωρείται κορυφαίο στον κόσμο. Μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο.

Για να πετύχει την μετακίνησή του εκεί μόχθησε και πρόσφερε. Τρια χρόνια βασικός στον Ολυμπιακό έκανε σπουδαίες εμφανίσεις κι αυτές είναι που το σφράγισαν το εισιτήριο για την Αγγλία. Κέρδος οικονομικό και μάλιστα όχι ευκαταφρόνητο προκύπτει και για τον Ολυμπιακό. Ο Σα πρόσφερε στην ομάδα του, έβγαλε τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την μεταγραφή του κι όπως συμβαίνει συχνά με τους παίκτες που φέρνουν οι ερυθρόλευκοι , τώρα ετοιμάζονται να καρπωθούν την υπεραξία που δημιούργησαν.

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως στον Ολυμπιακό διαπραγματεύονται την μετακίνηση του Πορτογάλου γκολκίπερ στη Γουλβς. Καιρό τώρα στον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει το ψάξιμο για την ανεύρεση αντικαταστάτη. Κι είναι επίδεσης γνωστό πως ο Τόμας Βάλτσικ ήταν στο στόχαστρο των πρωταθλητών προτού αρχίσει το euro. Είναι επίσης σαφές πως οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Βάλτσικ με την Εθνική Τσεχίας, κέντρισαν το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων που ψάχνουν ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια τους. Γνωστό το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα που όπως όλα δείχνουν παίρνει την Κυριακή το αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα.

Ότι ένας τερματοφύλακας μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Euro προτιμά από τις άλλες προτάσεις που έχει αυτή του Ολυμπιακού δείχνει πολλά πράγματα. Το λιγότερο από όλα αυτά είναι η δελεαστική οικονομική πρόταση που του έχει γίνει από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ανάλογες προσφορές θα έχει δεχτεί από τη Νάπολι και άλλες ομάδες ο Τσέχος γκολκίπερ.

Ότι μπαίνει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Αθήνα φανερώνει ότι αντιλαμβάνεται τον Ολυμπιακό σαν ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό προορισμό. Ότι έρχεται σε ένα κλαμπ με ευρωπαϊκό status αξιόλογες προοπτικές. Δείχνει ότι παίκτες, μάνατζερ και κλαμπ στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται τον Ολυμπιακό ως μεγάλο και φυσικά αξιόπιστο παίκτη στο διεθνές μεταγραφικό παζάρι.

Με την επικείμενη μεταγραφή του Τόμας Βάλτσικ το ενδιαφέρον και τα φώτα της μεταγραφικής δημοσιότητας πέφτουν και πάλι πάνω στον Ολυμπιακό. Παίρνει παίκτη από τους πρωταγωνιστές του Euro, δίνει τερματοφύλακα σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό δείχνει την δυναμική του συλλόγου. Δείχνει επ0ίσης (να και αυτό έχει την μικρότερη σημασία) την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από κάθε άλλη ομάδα στη χώρα μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ