Ο Χασάν που… περνάει τον Ελ Αραμπί και οι σκέψεις του Μαρτίνς!

Ο Χασάν που… περνάει τον Ελ Αραμπί και οι σκέψεις του Μαρτίνς!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Αχμέντ Χασάν έχει καλύτερο συντελεστή γκολ/ασίστ ανά λεπτά συμμετοχής από τον αρχισκόρερ του Θρύλου!

Ο Ολυμπιακός επένδυσε το καλοκαίρι στην απόκτηση ενός σέντερ φορ από το πάνω ράφι. Εφερε στην Ελλάδα τον Τικίνιο Σοάρες, για να πλαισιώσει ακόμη δύο σέντερ φορ υψηλού επιπέδου, όπως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Αχμέντ Χασάν. Δύο παίκτες που έχουν μαζί πέρυσι σκόραραν 43 γκολ και μοίρασαν 13 ασίστ. Δηλαδή είχαν άμεση συμμετοχή σε 56 γκολ!

Ο Τικίνιο στάθηκε άτυχος στην προετοιμασία, χτύπησε στην ωμοπλάτη, χειρουργήθηκε και ο Ολυμπιακός θα πορευτεί χωρίς τον Βραζιλιάνο για περίπου έναν μήνα ακόμη. Αλλά το βάθος στην επίθεση των Πειραιωτών, είναι αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει στα χέρια του τον Ελ Αραμπί των συνολικά 55 γκολ και 15 ασίστ σε 100 αγώνες με τον Ολυμπιακό. Αλλά και τον Αχμέντ Χασάν των 38 γκολ και 7 ασίστ σε 90 αγώνες.

Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζουν, ωστόσο, μπορεί οι αριθμοί του Χασάν να δείχνουν πιο «φτωχοί» από του Ελ Αραμπί, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Αιγύπτιος σέντερ φορ, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: Εχει καλύτερο μέσο όρο γκολ/ασίστ ανά παιχνίδι από τον Μαροκινό «φονιά» των Πειραιωτών. Περίπου στα ίδια επίπεδα, αλλά καλύτερο!

Συγκεκριμένα, ο Ελ Αραμπί έχει παίξει συνολικά 6.751 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σκοράρει ή δίνει ασίστ κάθε 96 λεπτά! Από την πλευρά του ο Χασάν έχει στα πόδια του συνολικά 4.216 αγωνιστικά λεπτά. Κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει ή δίνει ασίστ ανά 93 λεπτά συμμετοχής!

Προφανώς το συμπέρασμα δεν δείχνει ότι ο Χασάν είναι καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον συμπαίκτη του. Αλλά επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο σέντερ φορ πολύ μεγάλης κλάσης. Διαφορετικού στιλ, αλλά και οι δύο κορυφαίοι και πάρα πολύ αποτελεσματικοί.

Ο Αιγύπτιος σέντερ φορ έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή σεζόν. Ηταν από τους διακριθέντες στην προετοιμασία. Σκόραρε κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και γενικώς είχε μια πολύ καλή παρουσία. Δείχνοντας πεισμωμένος και αποφασισμένος να δείξει ότι δεν είναι ο… τρίτος τροχός της αμάξης, πίσω από Ελ Αραμπί και Τικίνιο. Και η αλήθεια είναι ότι κέρδισε πολλούς πόντους με την παρουσία του.

Είναι σαφές ότι Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύεται τον Χασάν. Και είναι εξίσου σαφές ότι τον έχει στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα του αγώνα με τη Νέφτσι Μπακού. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και πέρυσι, στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Ομόνοια, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μαρτίνς τον Χασάν είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει πάψει στιγμή να πιστεύει στις δυνατότητες και την εκτελεστική δεινότητα του Χασάν. Και έχεις πολλούς λόγους για να το κάνει αυτό. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 27χρονος φορ έχει πετύχει ορισμένα από τα πιο κρίσιμα και σημαντικά γκολ των τελευταίων χρόνων για τους Ερυθρόλευκους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ