Η ΑΕΚ ξεκινά να «χτίζεται» από εκεί που πονούσε

Η ΑΕΚ ξεκινά να «χτίζεται» από εκεί που πονούσε

Οι προσθήκες των Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα και Βράνιες δείχνουν πως στην Ένωση αξιολόγησαν σωστά τις περυσινές αδυναμίες της ομάδας

Η ΑΕΚ που πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2018 είχε ως βασική αγωνιστική αρχή της την άμυνα. Μια ομάδα που δεχόταν πολύ δύσκολα γκολ και που στηριζόμενη στην ποιότητα της επιθετικής γραμμής της, έβρισκε τις λύσεις για το γκολ και κατ’ επέκταση τη νίκη.

Όλο αυτό γκρεμίστηκε γρήγορα. Από την επόμενη κιόλας σεζόν. Με αποκορύφωμα πέρυσι, όπου η αμυντική γραμμή του Δικεφάλου θύμιζε μάλλον… ανέκδοτο. Τόσο με τον Μάσιμο Καρέρα στο τιμόνι της όσο και με τον Μανόλο Χιμένεθ, οι αριθμοί της Ένωσης ήταν θλιβεροί.

Το παραπάνω προφανώς και αξιολογήθηκε από τους επικεφαλής του Δικεφάλου. Γι’ αυτό και το «χτίσιμο» της νέας ομάδας ξεκίνησε από εκεί. Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Βράνιες και ακολουθούν και δύο πλάγια μπακ. Επί της ουσίας μιλάμε για μια εντελώς καινούργια αμυντική γραμμή, που σίγουρα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από πέρυσι.

Το πώς θα βγει στην ΑΕΚ ο Τζαβέλλας, το αν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα καταφέρει να κοντρολάρει τον Βράνιες και τι επιπέδου μπακ θα αποκτηθούν, θα τα δούμε εν καιρώ. Σίγουρα πάντως, σε πρώτη ανάγνωση, είναι σαφές πως η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί σημαντικά εκεί που πονούσε.

Θα μου πείτε, αρκεί αυτό από μόνο του για να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια; Η απάντηση είναι πως όχι. Η Ένωση θέλει κι άλλες προσθήκες. Ήρθε ο Αραούχο, προστέθηκε στον άξονα ο Λε Ταλέκ, όμως η εκτίμησή μου είναι πως η ΑΕΚ θέλει ακόμα δύο τουλάχιστον παίκτες επιπέδου. Έναν στο κέντρο και έναν στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Η περίπτωση του Εντσάμ δεν έχει εγκαταλειφθεί για την ΑΕΚ, παρά τα όσα επικοινωνούνται από πλευράς ΠΑΕ. Η Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον Γάλλο μέσο και τηρεί στάση αναμονής και υπομονής. Και πολύ καλά κάνει. Μεταγραφικές υποθέσεις σαν την συγκεκριμένη κάποιες φορές απαιτούν χρόνο και συγκεκριμένους χειρισμούς για να κλείσουν.

Ακόμα όμως κι αν δεν βρεθεί η φόρμουλα για την απόκτηση του Εντσάμ, η ΑΕΚ χρειάζεται έναν τέτοιο χαφ. Έναν μέσο που να «πατά» και τις δύο περιοχές και να έχει μια πληθωρική παρουσία στον άξονα. Σε ότι έχει να κάνει με τον αριστερό εξτρέμ τώρα, όπως είχα σημειώσει και σε προηγούμενο blog, το κριτήριο για την ΑΕΚ πρέπει να είναι ο… Λιβάι Γκαρσία. Να βρει, δηλαδή, έναν αντίστοιχο παίκτη και για την απέναντι πλευρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ