Παναθηναϊκός: Το «έσοδα – έξοδα» έχει… ταβάνι

Παναθηναϊκός: Το «έσοδα – έξοδα» έχει… ταβάνι

Από τα τρία «θέλω» πέτυχε το ένα ο Παναθηναϊκός. Είναι ορατό πλέον τι σημαίνει ισοσκελισμένα έσοδα κι έξοδα. Το… μεγάλο στοίχημα.

Ο Μάριο Χεζόνια μπορεί να ανεβάζει διαρκώς στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα με έντονα πράσινο χρώμα, όταν όμως πρόκειται για το μέλλον του, αποφασίζει κοιτώντας το συμφέρον του και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό. Αν όντως το «όχι» έχει οριστικό χαρακτήρα (σε περίοδο μεταγραφών όλα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε δυναμικά, αφού τα πάντα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη), ο Παναθηναϊκός μετρά 1/3 σε αυτά που ήθελε να «κλειδώσει».

Δεν κατάφερε να κρατήσει τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος βρήκε πολύ καλύτερη προσφορά (όχι μόνο οικονομικά) από την Αρμάνι Μιλάνο, κατά τα φαινόμενα δεν μπορεί να κρατήσει τον Μάριο Χεζόνια κι έμεινε μόνο ο Ιωάννης Παπαπέτρου να συνεχίζει με την «πράσινη» φανέλα. Προδήλως κι αυτό είναι επιτυχία, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έκρυψε από κανέναν ότι στη νέα εποχή κινείται με βάση το μέγεθος του παπλώματος. Τόσο… όσο.

Το «έσοδα – έξοδα», ήτοι ο (κατά το δυνατόν) ισοσκελισμός, η προσπάθεια να μην ξεφύγει το μπάτζετ, καθώς δεν υπάρχει διάθεση ή δυνατότητα για υπέρβαση, έχει αρνητικές επιπτώσεις. Δεν μπορεί να θέλεις και να μειώσεις τα έξοδα, και να κρατήσεις όλα τα… ασημικά, και να έχεις ανταγωνιστική ομάδα. Θα πας σε ρίσκο και… στοίχημα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι στοίχημα, καθώς υπάρχουν παίκτες (ουκ ολίγοι), που πρέπει να ανεβούν επίπεδο, για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Αναφέρομαι αποκλειστικά στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου πρέπει να συστηθούν οι Πέρι, Μέικον, Ουάιτ, Φλόιντ. Άπαντες παίκτες με ενδιαφέρον, αλλά κανείς που να είναι… δηλωμένος Ευρωλιγκάτος.

Μην ξεχνάτε ότι και ο Χάρισον, και ο Φόστερ είχαν ενδιαφέρον, αλλά δεν έκαναν το παραπάνω βήμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αναδειχθεί (αλίμονο). Με σιγουριά λέμε όμως, έχοντας βιωματική εμπειρία, ότι δεν μπορείς να ποντάρεις με ασφάλεια σε κανέναν, όσο ταλαντούχος κι αν δείχνει, όσο καλά κι αν έχει παίξει στο Eurocup. Οι διαφορές είναι μεγάλες κι αυτό αποδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί βάσει των οικονομικών του δυνατοτήτων, που προδήλως δεν χωρούν πολλούς παίκτες… εκατομμυρίου. Μην γελιόμαστε κι ο Νέντοβιτς, αν δεν είχε τόσο μεγάλα χρονικά κενά, που καθιστούν αβέβαιη την επένδυση στο πρόσωπό του, δύσκολα θα έμενε και φέτος στον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ