ΑΕΚ: Θα περάσει γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά

ΑΕΚ: Θα περάσει γιατί δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά

Η ΑΕΚ καλείται να κάνει τα… αυτονόητα στη ρεβάνς με την Βελέζ, για να μην ξεκινήσει τη χρονιά καταστροφικά, γκρεμίζοντας ότι επιχειρεί να φτιάξει τους τελευταίους μήνες

Η ΑΕΚ δέχτηκε ένα ισχυρό χαστούκι από την Βελέζ. Και ήδη η γκρίνια στο στρατόπεδό της γιγαντώθηκε. Λογικό. Μια ομάδα που δεν έχει ούτε το μπάτζετ, ούτε τη δυναμική της, την κέρδισε δικαιότατα. Γιατί η Ένωση ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Και το πλήρωσε.

Η ΑΕΚ δεν ήταν πειστική. Φάνηκε αρκετά επιπόλαιη, «μάσησε» από τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητα της Βελέζ και μπήκε ιδιαίτερα νωθρά στο γήπεδο. Πλέον η πίεση είναι στη μεριά της. Η Ένωση είναι σε δύσκολη θέση. Το να μείνει εκτός Ευρώπης θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο.

Στα Σπάτα πάντως υπάρχει αισιοδοξία. Οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν να έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους και εμφανίζονται σίγουροι πως στη ρεβάνς θα δείξουν ένα άλλο πρόσωπο. Αυτό έλεγαν τουλάχιστον χθες στα Σπάτα. Στις μεταξύ τους συζητήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ σημείωναν πως η πρόκριση είναι στο χέρι τους. Θα δείξουν το κανονικό τους πρόσωπο και θα… γυρίσουν την κατάσταση.

Οι Κιτρινόμαυροι θα περάσουν πιστεύω. Δεν γίνεται να παρουσιαστούν ξανά τόσο κακοί. Ενώ θα έχουν και… ενισχύσεις, με τα μεταγραφικά αποκτήματα να βρίσκονται σίγουρα σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Τα προφανή χρειάζεται να κάνει η ΑΕΚ για να κερδίσει την Βελέζ και να προκριθεί. Δεν μιλάμε για κάποια… υπέρβαση.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα αλλάξει εκτιμώ αρκετά πράγματα στο πλάνο του. Ίσως όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων. Ίσως δούμε και μια διαφορετική διάταξη, με ένα πιο σφικτό κέντρο. Εκεί όπου νομίζω θα ξεκινήσει ο Λε Ταλέκ. Θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά στο κέντρο ο Σέρβος τεχνικός. Μια δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν ούτε ο Σάκχοφ, ούτε ο Σιμάνσκι.

Στο πρώτο ματς εκεί ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να ανακόψει την ανάπτυξη της Βελέζ. Και βρέθηκε εκτεθειμένη. Σίγουρα της κόστισαν τα ατομικά λάθη. Όμως γενικώς είχε ζήτημα όσον αφορά την προσέγγισή της στο ματς. Το πλάνο δεν της πήγαινε. Ή τουλάχιστον δεν πήγαινε για αυτό το ματς.

Ο χρόνος σίγουρα λειτουργεί υπέρ της. Μιλάμε για μια ομάδα που τώρα χτίζεται. Και ακόμα δεν έχει εντάξει στην αγωνιστική εξίσωση βασικές μεταγραφικές προσθήκες. Η λογική λέει πως στη ρεβάνς θα δούμε τον Βράνιες στην ενδεκάδα. Χρειάζεται τον δυναμισμό του Βόσνιου στόπερ η ΑΕΚ για να… γυρίσει την κατάσταση και να αποφύγει την «αυτοκτονία». Διότι τέτοια θα είναι, αν αποκλειστεί από την Βελέζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ