Κάθε χρόνο η ίδια «σύμπτωση» για τον Ολυμπιακό στην κλήρωση της Super League

Κάθε χρόνο η ίδια «σύμπτωση» για τον Ολυμπιακό στην κλήρωση της Super League

Κατά τα άλλα το ελληνικό ποδόσφαιρο προσδοκά σε καλύτερες ημέρες.

Το πρωί, οι μισές ομάδες της Super League αρνήθηκαν να ψηφίσουν την «προκήρυξη» του πρωταθλήματος στη Γ.Σ του συνεταιρισμού. Το βραδάκι; Άπαντες φόρεσαν τα καλά τους, διότι είχαμε κλήρωση. Τώρα πως κληρώνει σε ένα πρωτάθλημα που οι μισοί αρνούνται να μπουν στην αφετηρία; Αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες που δεν αξίζει να τους επιτρέπεις να σου χαλάνε μια ωραία ιστορία.

Έγινε λοιπόν η κλήρωση κανονικά. Και πολύ λογικά όλοι έψαξαν στο καλεντάρι για τα ντέρμπι. Για τα μεγάλα ματς της κανονικής περιόδου. Πότε, που κλπ σε αυτές τις χρηστικές πληροφορίες που λογικά κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Όσοι λοιπόν μπήκαν στον πειρασμό; Διαπίστωσαν ότι αν μη τι άλλο διατηρήθηκε και φέτος η παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό να δίνει όλα τα ντέρμπι του σε εβδομάδες με ευρωπαϊκή δράση. Και αναφέρουμε τους Ερυθρόλευκους ως τους πλέον συνεπείς σε αυτή τη διαδικασία.

Ναι, το απόλυτο: 3Χ3 με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΆΕΚ. Όπως κάθε χρόνο.

Την 5η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο (25-26/9): Δηλαδή λίγο πριν την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League (αν λάβουμε ως δεδομένο ότι εκεί συμμετέχει τα τελευταία χρόνια). Για την 2η αγωνιστική στον πόλεμο των άστρων το διήμερο είναι 28-29/9.

Την 7η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (16-17/10): Δηλαδή λίγο πριν από την 3η αγωνιστική του Champions League που διεξάγεται στις 19-20/10.

Την 10η αγωνιστική ΑΕΚ-Ολυμπιακός (6-7/11) δηλαδή ακριβώς μετά την 4η αγωνιστική του Champions League (2-3/11).

Πέρσι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (21/11) έγινε ακριβώς πριν το Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι (25/11). Το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε οριστεί (24-25/10) αμέσως μετά το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ, αλλά μιας και λόγω covid οι ευρωπαϊκές αγωνιστικές «δίπλωναν» δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες και το ματς πήγε για Γενάρη.

Δε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός ορίστηκε ειδικά 1η αγωνιστική (για να γίνει αργότερα) για την γνωστή ιστορία με τον τελικό κυπέλλου που έγινε μια μέρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πρόπερσι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (22/9/19) έγινε 4 μέρες μετά το Ολυμπιακός-Τότεναμ (18/9). Το Ολυμπιακός-ΑΕΚ (27/10) αμέσως μετά το Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου (22/10) και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (1/12) μετά το Τότεναμ-Ολυμπιακός (26/11).

Ναι, η κλήρωση είναι ηλεκτρονική. Δεν ψάχνει κανείς για θεωρίες συνωμοσίας.

Και φυσικά μιας και οι ευρωπαϊκές ημερομηνίες είναι συγκεκριμένες και στο Conference League, όλο το παραπάνω θα επιβαρύνει το πρόγραμμα και για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αν με το καλό οι Δικέφαλοι φτάσουν ως τους ομίλους.

Εδώ το θέμα δεν είναι το «πως». Είναι το «γιατί».

Μην απορούν όμως που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν λέει να σταματήσει τον κατήφορο της Ευρώπης.

Δεν θα στοίχιζε κάτι σε κανέναν να βγουν κάποιοι «κλειδάριθμοι» πάνω στις ευρωπαϊκές ημερομηνίες ώστε όλες οι ελληνικές ομάδες να μπορούν να διαχειριστούν πιο «άνετα» τις ευρωπαϊκές αποστολές τους. Κάτι δηλαδή που συμβαίνει σε άλλες Λίγκες.

Δεν θα στοίχιζε κάτι αν ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώνονταν λίγο αργότερα απο τις 4-5 Δεκεμβρίου ώστε να προκύψει μια σχετική «ανάσα» στο πρόγραμμα.

Ένα τρικ ώστε να εξυπηρετηθούν οι εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη. Είχαν μήνες μπροστά τους για να βρουν τρόπο.

Η ΕΠΟ άλλωστε τοποθέτησε τον τελικό κυπέλλου στις 21 Μαϊου. Άρα προφανώς η σεζόν θα είναι ατελείωτη, ειδικά για εκείνους που ξεκίνησαν προετοιμασία απο τα μέσα Ιούνη. Θα μπορούσε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σε άλλη ημερομηνία. Και να δώσει αυτή την άνεση…

Όταν βρίσκεσαι στο 20 του ranking επιβάλλεται να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό.

Αλλά ποιος θα το σκεφτεί αυτό; Εκείνοι που σήμερα κλήρωσαν ένα πρωτάθλημα, το οποίο το πρωί δεν πέρασε η προκήρυξη του;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ