Οι 11 παίκτες μείον, τα νέα δεδομένα και το «Black Jack» του Ολυμπιακού

Οι 11 παίκτες μείον, τα νέα δεδομένα και το «Black Jack» του Ολυμπιακού

Όλα πήγαν και πηγαίνουν στραβά. Αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός. Αν κάνει αυτό που πρέπει, όλα αλλάζουν.

Ακριβώς 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα με τη Νέφτσι Μπακού, ο Πέδρο Μαρτίνς τα είδε όλα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί διαγνώστηκε με κορωνοϊό και τέθηκε σε καραντίνα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπήκε επίσης σε απομόνωση. Ο Γιαν Εμβιλά αντιμετώπισε πρόβλημα που τον «έβγαλε» από την ευρωπαϊκή λίστα. Νοκ-άουτ από όλη τη σειρά των αγώνων με τους Αζέρους.

Στο 15ο λεπτό του αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μαρτίνς είδε τα πράγματα να γίνονται χειρότερα. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έπιασε τον δεξιό του δικέφαλο. Επεσε στο χορτάρι. Αλλαγή. Λίγα λεπτά μετά, ο σκόρερ του αγώνα, Μάντι Καμαρά, με μια αψυχολόγητη (και άτυχη) ενέργεια, σώριασε τον Αλασγκάροφ με… ψαλιδάκι και είδε την κόκκινη κάρτα. Θέτοντας εαυτόν εκτός και του επαναληπτικού.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τους Αζέρους, αλλά δεινοπάθησε. Με τον επαναληπτικό να είναι ακόμη μία πρόκληση. Καθώς οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται να αγωνιστούν χωρίς Φορτούνη, Τικίνιο, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Κρίστινσον, Ντρέγκερ! Δέκα ποδοσφαιριστές. Οι τουλάχιστον 7 δυνάμει βασικοί . Ολο το κέντρο και τα άκρα της άμυνας των Πειραιωτών, ένας βασικός κεντρικός αμυντικός και δύο παίκτες στην επίθεση κορυφαίου επιπέδου. Με τον Ελ Αραμπί να έχει κάνει μία προπόνηση.

Απουσίες που άλλες ομάδες θα τις λύγιζαν. Και θα τις έθεταν εκτός κάθε μάχης πριν ακόμη παιχτεί οποιοδήποτε παιχνίδι. Πόσο μάλλον σε μια διαδικασία πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Έναν μίνι μαραθώνιο γεμάτο εμπόδια και λακκούβες. Που μπορεί να εκθέσει ακόμη και τις πιο πλήρεις ομάδες. Η πρόσφατη 5άρα (5-1) της Αϊντχόφεν επί της Γαλατασαράι είναι μια απτή και εκκωφαντική απόδειξη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει την πρώτη παγίδα. Παρότι έπαιξε χωρίς τόσους παίκτες. Παρότι βρέθηκε με ποδοσφαιριστή λιγότερο για σχεδόν μισή ώρα. Παρότι τίποτε δεν πήγαινε καλά. Παρότι ακόμη και παίκτες-κλειδιά βρέθηκαν σε κακή ημέρα, οι πρωταθλητές βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη. Το 1-0 επί της Νέφτσι είναι ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που έχουν πάρει οι Πειραιώτες στις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές τους περιπέτειες.

Ο Ολυμπιακός δεν προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αλλά έστειλε ένα μήνυμα. Ακόμη και πληγωμένος, ακόμη και παίζοντας με πέντε ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, είναι τόσο βαριά η φανέλα του και τέτοια η μενταλιτέ του, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι απόψε θα πάει στην Barkcell Arena του Μπακού, για να νικήσει. Και να συνεχίσει το αήττητο σερί προκρίσεων.

Πάλι με πολλά προβλήματα, ακόμη περισσότερα από το πρώτο παιχνίδι. Αλλά αυτή τη φορά καλύτερα προετοιμασμένος. Και με τη βεβαιότητα πως εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να περάσει τη Νέφτσι σήμερα και βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο, με τις επιστροφές των παικτών και την αλλαγή της… τύχης, θα φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Θα κάνει μπλακ τζακ (21) στις παρουσίες τους στους ομίλους του Champions League!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ