Ολυμπιακός: Στο Μπακού θα γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια οι «ενηλικιωμένοι»…

Ολυμπιακός: Στο Μπακού θα γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια οι «ενηλικιωμένοι»…

Οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού με το πάθος και τα τρεξίματά τους έχουν τώρα χρυσή ευκαιρία να προχωρήσουν πιο μακριά στον δρόμο που άνοιξαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης...

Οπως και να το δει κανείς, η κακοτυχία του Ολυμπιακού δεν έχει προηγούμενο. Οσο και να στίψει το μυαλό του Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα καταφέρει να παρατάξει στο Μπακού μια «παιγμένη» ενδεκάδα.
Θα πειραματιστεί και θα αναγκαστεί να πάρει ρίσκα που κανένας προπονητής δεν θα ήθελε να πάρει σε ένα κρίσιμο ματς που παίζεται ευρωπαϊκή πρόκριση.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού θα το κάνει και το ζητούμενο είναι να το κάνει κι αυτή τη φορά πετυχημένα. Την πρώτη φορά, πριν από μια εβδομάδα, έγινε αναγκαστικά και πέτυχε. Για τη δεύτερη φορά ο Μαρτίνς θα το κάνει αλλά προετοιμασμένος ο ίδιος και έχοντας κάποιο χρόνο ώστε να προετοιμάσει και τους παίκτες που του έχουν μείνει.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο Μπακού με το πλεονέκτημα που τους δίνει το 1-0 του πρώτου αγώνα. Υπάρχει κι ένα ακόμα. Η ανασταλτική συμπεριφορά τους από το σημείο που έμειναν με δέκα παίκτες.

Από εκείνο το σημείο και ειδικά από το δεύτερο ημίχρονο που ο Μαρτίνς τοποθέτησε τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας αλλάζοντας τον σχηματισμό, η Νέφτσι δεν μπόρεσε να μπει στην περιοχή των ερυθρόλευκων και να δημιουργήσει καθαρές φάσεις για γκολ. Περιορίστηκε σε κάποια αδύναμα σουτ που εξουδετέρωσε ο Τζολάκης και κάποια ακόμα εκτός περιοχής που πήγαν στην εξέδρα.

Θεωρώ ότι πάνω σε αυτή την αμυντική συμπεριφορά θα επενδύσει ο Μαρτίνς ώστε να επιστρέψει ο Ολυμπιακός με την πρόκριση στις βαλίτσες του από το μακρινό Μπακού. Η άμυνα των Αζέρων, όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι, δεν είναι ιδιαιτέρως ανθεκτική και απομακρύνει άτσαλα σε συνθήκες πίεσης.

Τα κενά της θα είναι μεγάλα ειδικά τώρα που είναι επιτακτική ανάγκη να βγουν μπροστά οι παίκτες του Αμπάσοφ προκειμένου να πετύχουν γκολ. Ακόμα κι αυτός ο… λειψός και πειραματικός Ολυμπιακός είναι φαβορί όχι μόνο για να πάρει την πρόκριση στον τελευταίο προκριματικό αλλά και να πάρει τη νίκη.

Τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί. Η εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Νέφτσι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επαναληφθεί.

Η απουσία του Αλασγκάροφ που είναι με διαφορά ο πιο ποιοτικός και επικίνδυνος επιθετικά παίκτης των Αζέρων αφαιρεί από τη δημιουργικότητα της Νέφτσι και την αναγκάζει -ως ένα βαθμό- να αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού της. Από την άλλη οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού με το πάθος και τα τρεξίματά τους έχουν χρυσή ευκαιρία να προχωρήσουν πιο μακριά στον δρόμο που άνοιξαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ