Ολυμπιακός: Το «πασπαρτού» του Μαρτίνς καθάρισε την πρόκριση

Ολυμπιακός: Το «πασπαρτού» του Μαρτίνς καθάρισε την πρόκριση

Ο Γιώργος Μασούρας απέδειξε για πολλοστή φορά γιατί είναι τόσο πολύτιμος για τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς

Ο «λαβωμένος» Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Νέφτσι με 1-0 και στην ρεβάνς στο Μπακού.

Οι ερυθρόλευκοι που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και δεν χωρά αμφιβολία πώς ο Γιώργος Μασούρας αποδείχθηκε για πολλοστή φορά καθοριστικός για την ομάδα του λιμανιού.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό ο Μασούρας και πόσο πολύ έχει βοηθήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μακάρι ο Ολυμπιακός να μπορούσε να βρει κάθε χρόνο έναν «Μασούρα» στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτό είναι αδύνατον.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το «πασπαρτού» του Πέδρο Μαρτίνς καθάρισε το χθεσινό ματς και μάλιστα από νωρίς.

Το γκολ που πέτυχε ο Έλληνας εξτρέμ στο 15’ καθάρισε την πρόκριση πριν οι γηπεδούχοι καταλάβουν τι είχε γίνει κι επί της ουσίας κάπου εκεί κρίθηκε όλη η ιστορία στο Αζερμπαϊτζάν.

Ναι, ο Βαλμπουενά έκανε μια εξαιρετική πάσα στον Μασούρα, αλλά θα πρέπει να σταθούμε και στην πολύ καλή τοποθέτηση του Έλληνα ακραίου επιθετικού.

Ο διεθνής άσος έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, παίζοντας σαν δεύτερος φορ με κίνηση από τα άκρα στην «πλάτη» της άμυνας.

Ο Μασούρας… χώθηκε στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων και κατέφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, απλουστεύοντας πολύ την εξέλιξη της αναμέτρησης για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πρέπει λοιπόν να τονίσουμε, ότι ο διεθνής ακραίος επιθετικός είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού και ο Μασούρας το αποδεικνύει με σπουδαίες εμφανίσεις (γκολ και ασίστ) και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όχι μόνο σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ίσως λοιπόν να μην είναι τυχαίο πως ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτηκε πριν από το ματς την χρησιμοποίηση του Μασούρα στο άκρο της άμυνας σε ρόλο μπακ.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό για τους πρωταθλητές πως ο εξτρέμ του Ολυμπιακού συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς όπως ακριβώς δηλαδή τελείωσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Μασούρας έκανε την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά σ’ ένα ακόμα ματς και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Μαρτίνς θα ποντάρει πολλά στον Έλληνα άσο και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος και στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε ένας ακόμα Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού, ο Σουρλής.

Είχε πολλά τρεξίματα ο νεαρός αμυντικός μέσος των πρωταθλητών Ελλάδος, Και βοήθειες έδωσε πολλές στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά πήρε και πρωτοβουλίες για να βγάλει στην κόντρα την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος.

Ο Μαρτίνς ζήτησε από τον νεαρό χαφ μεγαλύτερη προσοχή σε μια δύο φάσεις που θα μπορούσε να πασάρει νωρίτερα, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Σουρλής βοήθησε τον Ολυμπιακό και έκανε σπουδαία δουλειά στην μεσαία γραμμή των πειραιωτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ