Περνά και από την Τρίπολη…

Περνά και από την Τρίπολη…

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έχει ως στόχο τη νίκη για να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Μετά την πολύ μεγάλη νίκη του, στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής στη Λεωφόρο, κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην » πρωτεύουσα» της Αρκαδίας. Απέναντι του θα βρει τον Αστέρα μια ομάδα που έχει έρθει στην Superleague για να μείνει όπως λέμε. Με εξαίρεση μια σεζόν που σώθηκε από τον υποβιβασμό στο τέλος με μη » αγωνιστικό » τρόπο, οι Αρκάδες στην παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία έχουν καταγράψει ορισμένες χρυσές σελίδες.

Σπουδαίες νίκες επί όλων των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, ευρωπαϊκές συμμετοχές με σημαντικά αποτελέσματα και προκρίσεις αλλά πάνω απ’ όλα την παρουσία τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2013 όπου όλοι θυμόμαστε τι έγινε για να χάσει ο Αστέρας Τρίπολης το τρόπαιο. Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με πολλά σκαμπανεβάσματα και δυσκολίες για το Σύλλογο της Πελοποννήσου με αλλαγή προπονητή, ήττες αλλά και επιτυχίες όπως η ισοπαλία με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό εκτός έδρας στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη. Ο Έλληνας κόουτς, που αντικατέστησε τον Στάικο Βεργέτη, έχει συμμαζέψει αρκετά τα πράγματα αν και βαθμολογικά αυτό δεν αποτυπώνεται πλήρως. Η τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα, την μοιράζεται μαζί με τον Πλατανιά, δεν αντικατροπτίζει την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Απόψε στο Θ. Κολοκοτρώνης οι πράσινοι καλούνται να προχωρήσουν νικηφόρα δίνοντας συνέχεια στην επικράτηση τους της περασμένης εβδομάδας. Για να έχει αξία το αποτέλεσμα του ντέρμπι πρέπει να περάσουν και από την Τρίπολη. Μπορούν; Δύσκολο ερώτημα ακόμα δυσκολότερη η απάντηση. Ο φετινός Παναθηναϊκός μοιάζει σαν καράβι σε θύελλα. Οι λόγοι πολλοί και όχι μόνο αγωνιστικοί. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταφέρει να κρατήσει ενωμένους τους παίκτες και οι νίκες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ματς σαν το σημερινό θεωρητικά συγκαταλέγονται σε αυτά που πρέπει μια ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟ να κερδίσει. Μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα επιβάλλεται να περνά από έδρες σαν αυτές. Μα είναι ο φετινός Παναθηναϊκός ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο; Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι. Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δεν ξέρουν αν θα υπάρχει αύριο ο Σύλλογος θα έχουν το μυαλό τους στα παιχνίδια λένε πολλοί. Είναι αστεία μια τέτοια προσέγγιση. Κάθε αθλητής όταν μπαίνει στον στίβο του αθλήματος του θέλει τη νίκη για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Σε αγωνιστικό επίπεδο o προπονητής των πρασίνων αναμένεται να διατηρήσει την ίδια συνταγή όπως με τον Ολυμπιακό. Μοναδική αλλαγή, αν και δεν προκύπτει έντονα από το ρεπορτάζ, αυτή του Μουνιέ με τον Λουντ. Έτσι κι αλλιώς οι λύσεις δεν είναι πολλές, αλλά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι για τους θριαμβευτές του ντέρμπι φαίνεται από την φετινή τους επίδοση μακριά από την Αθήνα. Ήττα στην Κέρκυρα, ισοπαλία στον Πλατανιά στην πρεμιέρα, ήττα στο Αγρίνιο και πάλι ισοπαλία στη Λαμία.

Μόνη νίκη στη Καρδίτσα για το Κύπελλο. Άρα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί σήμερα. Αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο Έλληνας τεχνικός. Θεωρεί, και όχι άδικα, ότι τα παραπάνω αποτελέσματα είναι θέμα συγκέντρωσης και όχι ποιότητας του ρόστερ. Το θέμα επομένως να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια και να δείξουν από το πρώτο λεπτό πόσο θέλουν τη νίκη. Να δώσουν στον αντίπαλο τους να καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό του ματς. Τα υπόλοιπα το βράδυ μετά το παιχνίδι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ