Η ΑΕΚ παραμένει «παγιδευμένη» στις… αναμνήσεις του 2018

Η ΑΕΚ παραμένει «παγιδευμένη» στις… αναμνήσεις του 2018

Η νύχτα ντροπής της Ένωσης, ο Μιλόγεβιτς που δεν στηρίχθηκε και η ακατανόητη επιλογή του Αραούχο

Τι να πει κανείς για το χθεσινό. Για μια βραδιά ντροπής για την ΑΕΚ. Μια βραδιά που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η Ένωση αποκλείστηκε από κάποια… Βελέζ. Όχι εκείνη της Λατινικής Αμερικής. Και το θλιβερό είναι πως οι περισσότεροι από εμάς το περιμέναμε.

Η ΑΕΚ έδειχνε να βρίσκεται κατάφατσα με την καταστροφή, μέχρι να τη λυτρώσει ο Μάνταλος στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και να στείλει το ματς στην παράταση αλλά τελικά έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.

Ο Μιλόγεβιτς είχε φανεί έντονα απογοητευμένος από την εικόνα της ΑΕΚ στη Βοσνία και άλλαξε τη μισή και πλέον ομάδα. Η Ενωση παρατάχθηκε με έξι νέα πρόσωπα συγκριτικά με το παιχνίδι στο Σεράγεβο, αλλά και με αλλαγή σχηματισμού (4-1-4-1). Στο αρχικό σχήμα ήταν όλες οι νέες μεταγραφές, αλλά άλλαξε σε απόλυτο βαθμό και η αριστερή πλευρά, καθώς ο Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τους Λόπες και Αλμπάνη με τους Μιτάι και Τάνκοβιτς.

Το έβλεπες στους διοικούντες της που πανηγύριζαν έξαλλα και φώναζαν συνθήματα στο μπουθ της ομάδας στο ΟΑΚΑ. Ούτε αυτοί δεν περίμεναν το πρώτο ματς να πάει έτσι, ούτε και την ρεβάνς. Το Μόσταρ πανηγυρίζει και η ΑΕΚ ζει τον εφιάλτη της. Τέτοιος είναι αυτός που βιώνει. Ένας απόλυτος εφιάλτης.

Μία νέα ομάδα στήνεται αυτό το καλοκαίρι, με τον παραλογισμό στην προετοιμασία να μην είχε μεταγραφές στη διάθεση του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Και ήρθαν τα επίσημα ματς. Ήττα με ανατροπή στο πρώτο ματς στη Βοσνία, μηδέν γκολ για 98 λεπτά στο ΟΑΚΑ και αν δεν υπήρχε το 1-0 του Μάνταλου θα είχαμε άσχημες εικόνες χθες στο γήπεδο στην επιστροφή του κόσμου μετά από 511 ημέρες στις εξέδρες.

Η ΑΕΚ μαζί με τα 98 λεπτά της κανονικής διάρκειας, «σπατάλησε» και τα 30 της παράτασης και ας ήταν το απόλυτο αφεντικό στο χορτάρι. Παρομοίως «ξόδεψε» και τα πέναλτι, παρότι ο Στάνκοβιτς έκανε όλα όσα έπρεπε. Οι δύο καλύτεροι επιθετικοί της (Αραούχο, Ανσαριφάρντ) αστόχησαν, το ίδιο και το αριστερό μπακ. Απορία που δεν εκτέλεσε πέναλτι ο Πέτρος Μάνταλος, αλλά ίσως οι ενοχλήσεις που είχε να είναι η απάντηση.

Αν θα μπορούσα να σταθώ σε πρόσωπα, θα στεκόμουν πρωτίστως στον Σέρχιο Αραούχο. Ήταν ξεκάθαρα ο μοιραίος για την ΑΕΚ χθες. Και είναι πραγματικά να απορεί κανείς, πως η ΑΕΚ κατέληξε στην επιλογή του Αργεντινού φορ, από τη στιγμή που αποφάσισε να δαπανήσει για επιθετικό ένα ποσό που μαζί με το συμβόλαιο ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα λεφτά η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρει φορ που… σκοτώνει. Έμεινε όμως και φέτος παγιδευμένη στις… αναμνήσεις του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ