Γιατί ο Ονιεκούρου μπορεί να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας

Γιατί ο Ονιεκούρου μπορεί να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας

Ο Νιγηριανός δεν μοιάζει του Ποντένσε. Η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι προχωρημένη!

Ο Χένρι Ονιεκούρου δεν έρχεται στον Ολυμπιακό για να προστεθεί στους υπάρχοντες εξτρέμ της ομάδας. Δεν μιλάμε για μια ακόμα επιλογή που θα έχει στη διάθεσή του ο Πέδρο Μαρτίνς. Η διοίκηση πλήρωσε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για να φέρει έναν εξτρέμ που θα ανεβάσει την ποιότητα επιθετικά. Οι οικονομικές υπερβάσεις γίνονται για αυτό τον σκοπό. Για να έρθουν παίκτες που θα ανεβάζουν την ποιότητα της ομάδας συνολικά. Κι είναι γεγονός πως τέτοια ποσά στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει.

Ο Ονιεκούρου έρχεται σε ηλικία μόλις είκοσι τεσσάρων ετών. Είναι φανερό πως δεν έρχεται για να καθίσει πάνω σε ένα καλό συμβόλαιο αλλά για να πάει την καριέρα του ψηλότερα. Κι είναι σίγουρο πως ο Φρανσουά Μοντεστό του ανάλυσε ότι αυτό μπορεί να το πετύχει ερχόμενος στον Πειραιά. Υπάρχουν προσδοκίες που ο Νιγηριανός καλείται να δικαιώσει. Η σύγκριση που γίνεται με τον Ποντένσε δεν αποδίδει σωστά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των ερυθρόλευκων.

Ο Ονιεκούρου είναι πιο γρήγορος από τον μικρόσωμο Πορτογάλο. Η ντρίπλα του είναι λιγότερο κλειστή και επιτόπια. Η σχέση του με τα δίχτυα πιο στενή κι αυτό έχει σημασία για τον Μαρτίνς. Ο Ονιεκούρου μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλά στον ανοικτό χώρο όταν η ομάδα του αμυνόμενη θα βρει τέτοιους, αλλά και στους κλειστούς χώρους με την πολύ ωραία προσποίηση και τα εύστοχα στου μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του αλλά και να σκοράρει. Μια άλλη διαφορά με τον Ποντένσε είναι πως αυτός προτιμά να παίζει αριστερά με το δεξί του πόδι για να συγκλίνει και να σκοράρει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επείγεται να έχει τον παίκτη διαθέσιμο από αύριο κιόλας. Ο στόχος του είναι να τον χρησιμοποιήσει έστω και για ορισμένα λεπτά στη ρεβάνς με την Λουντογκόρετς. Η πρόθεση αυτή είναι γνωστή στον Νιγηριανό εξτρέμ όπως φάνηκε στις δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξη του στην Ελλάδα. Από την αρχή του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός είχε βάλει ψηλά τον πήχη σχετικά με τον εξτρέμ που θα έφερνε. Ψάχτηκε για πολλές αξιόλογες περιπτώσεις και τελικά έφερε έναν παίκτη όχι με οψιόν αγοράς αλλά με απευθείας αγορά καταβάλλοντας πέντε εκατομμύρια.

Παίρνει έτσι έναν εξτρέμ με ποιότητα αλλά και μεταπωλητική αξία. Κι αυτό γιατί οι ικανότητες του Ονιεκούρου είναι τέτοιες που τον καθιστούν παίκτη για μεγάλα πράγμα και για ομάδες top επιπέδου στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός επενδύει στον παίκτη κι αυτός έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του προσφέροντας στους ερυθρόλευκους εκείνα τα στοιχεία ψάχνει ο Μαρτίνς ώστε να κάνει ακόμα πιο ισχυρή την ομάδα επιθετικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ