ΑΕΚ – Γυρίζει;

ΑΕΚ – Γυρίζει;

Η ΑΕΚ για άλλη μια χρονιά ξεκινά με την πλάτη στον τοίχο. Το θέμα είναι αν αυτή τη φορά μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση και να σώσει τη σεζόν

Όποιος ασχολείται με την ΑΕΚ είναι μαθημένος με τη μίρλα από Ιούλιο μήνα. Έχει γίνει πλέον συνήθεια αυτό με την Ένωση, που ξεκινά τις σεζόν της προβληματικά, με αστοχίες και μέσα στην αμφισβήτηση. Όσοι πίστεψαν πως αυτό άλλαξε φέτος προφανώς και έπεσαν έξω.

Ο Δικέφαλος αποκλείστηκε από κάποια Βελέζ Μόσταρ, ο κόσμος είναι στα κάγκελα και η διοίκηση δεν έχει περάσει ξανά μεγαλύτερη φουρτούνα. Είναι σαφές πως ο μήνας που διανύουμε θα κρίνει πολλά για την ΑΕΚ. Εκτιμώ πολλά περισσότερα από την εξέλιξη της σεζόν.

Η Ένωση διέρχεται μιας βαθιάς κρίσης. Μια κρίση που δεν ξέρω αν μπορεί να ξεπεράσει. Επί της ουσίας ο Δικέφαλος καλείται να… αναιρέσει το πρόσφατο παρελθόν του. Να κινηθεί διαφορετικά, μεθοδικά και με λογική. Αλλά και με αντανακλαστικά. Κάτι που δεν έκανε τις προηγούμενες χρονιές.

Δεν ξέρω αν όντως μπορεί να γυρίσει η κατάσταση μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Βελέζ. Αν η Ένωση κατορθώσει να πείσει τον κόσμο της και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στους εγχώριους στόχους. Δεν της έχουν απομείνει κι άλλοι άλλωστε.

Για να συμβεί αυτό η ΑΕΚ θα πρέπει να αλλάξει ρότα. Να κινηθεί δυναμικά και χωρίς εκπτώσεις στη μεταγραφική αγορά. Η ανάγκη για ενίσχυση είναι μεγάλη. Και σε πολλές θέσεις. Η Ένωση απέκτησε τον Χατζισαφί για το αριστερό άκρο της άμυνας και μαζί με τον Μιτάι θα καλύψουν τη θέση. Έχει τα ρίσκα της αυτή η επιλογή αλλά θα τη δούμε στην πορεία.

Από εκεί και πέρα η ομάδα χρειάζεται έναν δεξιό μπακ επιπέδου. Έναν παίκτη να κάνει τη διαφορά από δεξιά. Έναν αριστερό εξτρέμ αλλά και ένα οκτάρι υψηλής ποιότητας. Οι συγκεκριμένες ανάγκες πρέπει να καλυφθούν με παίκτες διαφοράς. Όχι με κινήσεις να γίνουν απλά για να γίνουν.

Ο δρόμος που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ θα κρίνει και τις εξελίξεις. Και θα φανεί αν τα παθήματα έγιναν μαθήματα ή η… γνωστή ιστορία των τελευταίων ετών θα επαναληφθεί και φέτος, με την Ένωση να παραμένει κομπάρσος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ