Ολυμπιακός – Πετάει την πρώτη ώρα και κρατάει μόνο την (τελευταία) μισή

Ολυμπιακός – Πετάει την πρώτη ώρα και κρατάει μόνο την (τελευταία) μισή

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του μετά το γκολ που δέχτηκε και έδειξε ότι διατηρεί τις επιθετικές αρετές του με τον Ελ Αραμπί στο γήπεδο να παίρνει προσωπικές προσπάθειες. Αυτές θα χρειαστεί να τις δείξει ακόμα περισσότερο στο Ράζγκραντ...

Για τον Σκωτσέζο διαιτητή που τσιγκουνεύτηκε κάρτες και υποδείξεις τα έχουμε γράψει ήδη αναλυτικά και δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι παραπάνω. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι το VAR είναι απαραίτητο σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι όταν κρίνονται προκρίσεις που συνοδεύονται από κάμποσα εκατομμύρια ευρώ.

Οποιος ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε ανάλογα με την σημασία της αναμέτρησης θα εκτεθεί. Ο ίδιος ο Μαρτίνς άλλωστε είναι ο πρώτος μετά το τέλος στου ματς που στην κάμερα του mega παραδέχτηκε ότι η ομάδα του ήταν κατώτερη των περιστάσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός ήταν ασύνδετος και χωρίς ένταση στο παιχνίδι του με εξαίρεση την τελευταία μισή ώρα. Μέχρι τότε σχεδόν πελαγοδρομούσε και δεν κατάφερνε να βάλει κάτω την μπάλα και να την φέρει με καλές προϋποθέσεις στο τέρμα του Κροάτη Κάχλινα.

Η στόχευση του κόουτς να παίξει από τα άκρα ήταν πολύ φιλόδοξη. Φάνηκε να λειτουργεί για λίγα λεπτά στην αρχή αλλά στη συνέχεια ο Λαλά και ο Ρέαμπτσιουκ έριξαν κατακόρυφα την απόδοσή του και έμεινε ο Βαλμπουενά να επιχειρεί να στήσει συνεργασίες σε μικρούς χώρους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Συνέβη και κάτι άλλο, μάλλον πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό.

Ολες οι στημένες φάσεις στο πρώτο πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ηταν πολλές αλλά οι αμυντικοί της Λουντογκόρετς πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Παράλληλα ο Κάουλι με τον Ντεσπότοφ και τον Σωτηρίου πονοκεφάλιαζαν τους τρεις στόπερ του Μαρτίνς και έβαιναν στις πλάτες τους. Το σχήμα με τους τρεις στην ευθεία δεν λειτούργησε αυτή τη φορά.

Ο δε Χασάν στην κορυφή της επίθεσης αν και το πάλεψε δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και να την σπάσει ώστε να βγει η ομάδα στην επίθεση. Το δε παιχνίδι από τον άξονα ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο αφού ο Κούντε και ο Καμαρά έπαιζαν πολύ πίσω και δεν κουβάλησαν καθόλου την μπάλα. Ισως εδώ μπορούμε να διακρίνουμε την βασική αδυναμία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την συμμετοχή του Εμβιλά η εικόνα άλλαξε και οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να βγαίνουν οργανωμένα στην επίθεση. Το θέμα ήταν ότι και πάλι ο Λαλά με τον Ρέαμπτσιουκ δεν κατάφεραν να πλαγιοκοπήσουν σωστά και να δημιουργήσουν υπεραριθμίες. Η έλλειψη ενός εξτρέμ με ικανότητα στο «ένας εναντίον ενός» υπήρξε χαρακτηριστική.

Ωστόσο μετά το γκολ των Βούλγαρων ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και έδειξε ότι διατηρεί τις επιθετικές αρετές του με τον Ελ Αραμπί στο γήπεδο να παίρνει προσωπικές προσπάθειες. Αυτές θα χρειαστεί να τις δείξει ακόμα περισσότερο στο Ράζγκραντ την ερχόμενη Τρίτη ώστε να πάρει την πρόκριση. Καλή ομάδα η Λουντογκόρετς αλλά ο… περισσότερος Ολυμπιακός για τον οποίο μίλησε ο Μαρτίνς στο Νίκο Κώτση είναι ικανός να πάρει την πρόκριση…

Υ.Γ Για τον… σωτήρα Αγκιμπού Καμαρά θα επανέλθω αναλυτικά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ