Ενίσχυση, χημεία, ψυχολογία

Ενίσχυση, χημεία, ψυχολογία

Οι ανάγκες της ΑΕΚ για να μπορέσει να γίνει ξανά ανταγωνιστική και να εκκινήσει το πρωτάθλημα ως διεκδικήτρια του τίτλου

Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ να στραφεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όταν λέμε να στραφεί, εννοούμε να γίνει ανταγωνιστική και να παλέψει για τους εγχώριους στόχους που πλέον διεκδικεί. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Είναι δεδομένο πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν ανάγκη από ενίσχυση. Από κάποιες προσθήκες επιπέδου, που θα έρθουν με την προοπτική του βασικού. Τουλάχιστον έναν εξτρέμ και έναν κεντρικό χαφ. Ίσως απαιτούνται και επιπλέον κινήσεις, όμως για να αξιολογηθεί καλύτερα αυτό θα πρέπει πρώτα να συμπληρωθεί το ρόστερ. Ένα ρόστερ που ακόμα έχει κενά.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν καθυστερήσει στις μεταγραφές. Κάτι που πλήρωσαν στα δύο ματς με τη Βελέζ. Και το πλήρωσαν ακριβά, με την ομάδα να μένει από τον Αύγουστο εκτός Ευρώπης. Η Ένωση εξακολουθεί να εγκλωβίζεται σε μπερδεμένες υποθέσεις, όπως εκείνες των Εντσάμ και Ελίασον. Και εγκλωβίζεται διότι φαίνεται να μην έχει έτοιμες σοβαρές εναλλακτικές.

Ωστόσο οι μεταγραφές δεν είναι το μοναδικό που χρειάζεται η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για να γίνει ανταγωνιστική. Η Ένωση πρέπει να βρει επιτέλους μια αγωνιστική ταυτότητα. Κάτι που προφανώς και είναι ευθύνη πρωτίστως του προπονητής της. Στα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής κάτι τέτοιο δεν έχει φανεί και αυτό είναι ένα στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό.

Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να δομήσει μια ομάδα που θα έχει χημεία και ομοιογένεια. Ένα σύνολο που θα ακολουθεί ένα σταθερό πλάνο και θα έχει τη δυνατότητα να το εφαρμόσει εντός των γραμμών. Ενώ έχει ανάγκη και από ψυχολογία. Από αυτοπεποίθηση. Είναι βέβαιο πως ο αποκλεισμός από την Ευρώπη κλόνισε το ηθικό του Δικεφάλου.

Οι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονται με το «καλημέρα» σε μια κατάσταση πίεσης και σε ένα καθεστώς αμφισβήτησης. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να δουλέψουν και να ξεπεράσουν. Να βρουν τους τρόπους για να κερδίσουν ξανά τον κόσμο και να αποβάλουν τις αγωνιστικές φοβίες που συνεχίζουν να παρουσιάζουν.

Η ψυχολογία είναι κομβικό κομμάτι του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Και εκεί η ΑΕΚ σταθερά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ζητήματα. Το έργο του Μιλόγεβιτς δεν είναι εύκολο. Και πίεση σίγουρα έχει και ο ίδιος. Ιδίως μετά το «στραπάτσο» της Ευρώπης, που έφερε την ΑΕΚ σε πολύ δύσκολη θέση, πριν καλά-καλά μπει σε ράγες η χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ