Ολυμπιακός – Από τον Ματιέ Βαλμπουενά μέχρι τον νεαρό Καλογερόπουλο…

Ολυμπιακός – Από τον Ματιέ Βαλμπουενά μέχρι τον νεαρό Καλογερόπουλο…

Οποιος μπαίνει στο γήπεδο έχει πάντα να αποδεικνύει ότι καλώς βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Οταν δεν το αποδεικνύει, τότε δεν γίνεται να παραμένει στις τάξεις του διότι πολύ απλά θα έρθει κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του.

Το μήνυμα με τον αποκλεισμό του Σεμέδο από την ευρωπαϊκή λίστα ήταν σαφές. Ουδείς αναντικατάστατος και κανείς πάνω από τον Ολυμπιακό. Το μήνυμα με την επικείμενη μεταγραφή του Λόπες είναι πιο σύνθετο. Μιλάμε για παίκτη που ο Μαρτίνς τον είχε τσεκάρει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Από τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν αρχίσει τις βολιδοσκοπήσεις.

Ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς πλήγωσε το γόητρο της ομάδας και την στέρησε από μεγάλα έσοδα. Κι είναι λογικό διαφορετικά να αντικρίζει ένας παίκτης την προοπτική να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οταν όμως πρόκειται για τον Ολυμπιακό όλα είναι σχετικά.

Ο Ρόνι Λόπες ξέρει ότι έρχεται σε μια ομάδα που συνεχίζει όπως και νάχει στην Ευρώπη. Ξέρει επίσης ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που εκτινάσσει την χρηματιστηριακή αξία των παικτών που φορούν τη φανέλα του και έχουν φιλοδοξίες. Αυτό δεν άλλαξε. Οπως δεν άλλαξε και η διάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να ενισχύσει την ομάδα και να προχωρήσει στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτό μαρτυρά η έλευση του Λόπες. Αυτό είναι και το μήνυμα που παιρνει ο κόσμος της ομάδας. Υποθέτω ότι το πήραν και όσοι παίζουν στον Ολυμπιακό και ελέγχονται για την απόδοσή τους τον τελευταίο καιρό.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν τέτοια οργάνωση που τους επιτρέπει αν κινούνται με σχετική άνεση στην αγορά και να βρίσκουν παίκτες. Κανένας δεν είναι μόνιμος και φυσικά κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Ο Πέδρο Μαρτίνς προγραμματίζει πολλές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας που θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Μπορεί να το κάνει. Του το επιτρέπει το βάθος στο ρόστερ. Του το επιβάλλει η κακή εικόνα στα ματς με την Λουντογκόρετς. Η μεταγραφή του Λόπες δεν είναι το τέλος το μεταγραφικού δρόμου για φέτος. Ισα-ίσα. Αναμένονται κι άλλες μεταγραφές όπως φυσικά αναμένονται και αποχωρήσεις.

Τα ματς με τη Σλόβαν είναι κρίσιμα για τον Ολυμπιακό αλλά μπορεί να αποδειχτούν κρίσιμα και για ορισμένους παίκτες που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Η κλισέ φράση που συχνά ακούμε από το στόμα ποδοσφαιριστών «δεν έχω να αποδείξω τίποτα» δεν ισχύει για όσους παίζουν στον Ολυμπιακό. Είτε είναι χτεσινοί στην ομάδα είτε είναι παλιοσειρές.

Όποιος μπαίνει στο γήπεδο έχει πάντα να αποδεικνύει ότι καλώς βρίσκεται στον Ολυμπιακό και φοράει τη φανέλα του. Οταν δεν το αποδεικνύει, τότε δεν γίνεται να παραμένει στις τάξεις του διότι πολύ απλά θα έρθει κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του. Κι αυτό ισχύει από τον Ματιέ Βαλμπουενά μέχρι το νεαρό Καλογερόπουλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ