ΑΕΚ – Το σημείο αναφοράς στον άξονα και το βάθος

ΑΕΚ – Το σημείο αναφοράς στον άξονα και το βάθος

Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί, κάλυψε τα περισσότερα από τα κενά της, όμως έχει ακόμα κάποιες εκκρεμότητες στο ρόστερ.

Μετά και την απόκτηση του Νορντίν Άμραμπατ η ΑΕΚ δείχνει ενισχυμένη σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με πέρυσι, έχοντας καλύψει παράλληλα τα περισσότερα από τα κενά του ρόστερ της. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει εμπειρία και ποιότητα, σε όλες τις γραμμές τους.

Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Μισελέν, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες στην άμυνα, Λε Ταλέκ στο κέντρο, Αραούχο στην επίθεση και ο Μαροκινός άσος για τα άκρα. Χρειάζονται όμως κι άλλες προσθήκες προκειμένου το ρόστερ του Δικεφάλου να θεωρηθεί πλήρες.

Τα προηγούμενα καλοκαίρια η κουβέντα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ σταματούσε κάπου εδώ. Η ομάδα είχε ενισχυθεί, όμως στα μάτια όλων, υπήρχαν κάποιες προσθήκες που απαιτούνταν και δεν έγιναν. Με την Ένωση να επιλέγει την τακτική του να της αφήσει προκειμένου να αξιολογηθούν καλύτερα ενόψει Γενάρη.

Όπως αποδείχθηκε αυτό το πλάνο δεν ήταν αποδοτικό. Και αυτό διότι αφενός το ρόστερ είχε κενά που φάνηκαν και αφετέρου η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου εμπεριέχει πάντα ρίσκα και οι επιλογές είναι μετρημένες.

Το κλίμα που βγαίνει από Μαρούσι και Σπάτα θέλει την ΑΕΚ να κινείται διαφορετικά φέτος. Φαίνεται πως οι Κιτρινόμαυροι δεν θα αφήσουν εκκρεμότητες και θα κινηθούν για τις προσθήκες που πρέπει, τώρα. Η Ένωση χρειάζεται έναν παίκτη σημείο αναφοράς στον άξονα. Έναν χαφ που θα μπορεί να προσφέρει και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, κάνοντας τη διαφορά στο κέντρο.

Παράλληλα, η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο πλουραλισμό στις επιλογές της. Να αποκτήσει παίκτες δηλαδή που θα προσδώσουν βάθος στο ρόστερ και θα αυξήσουν τις επιλογές του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου που θα μπορεί να αντικαταστήσει τον Πέτρο Μάνταλο μοιάζει επιβεβλημένη.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ δείχνει εξαρτημένη από τον αρχηγό της. Και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ρόστερ ένας παίκτης που θα μπορέσει να… μπει στα παπούτσια του ή ακόμα να τον αντικαταστήσει σε ένα ματς, που ο διεθνής χαφ δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά.

Παράλληλα, ίσως χρειαστεί και ένας ακόμα σέντερ φορ. Ένας παίκτης που θα έχει τον ρόλο του τρίτου στράικερ, πίσω από τους Αραούχο και Ανσαριφάρντ. Η σεζόν είναι δύσκολη και στο σενάριο που ένας εκ των δύο τραυματιστεί, η ΑΕΚ θα ξεμείνει με έναν σέντερ φορ. Και μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, οφείλει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ