ΑΕΚ – Είναι «θέμα» η διαχείριση και οι τραυματισμοί του Γκαρσία

ΑΕΚ – Είναι «θέμα» η διαχείριση και οι τραυματισμοί του Γκαρσία

Ο 23χρονος εξτρέμ τέθηκε ξανά νοκ άουτ και η υπόθεσή του αρχίζει και προκαλεί προβληματισμό.

Ο Λιβάι Γκαρσία ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ, ως η ακριβότερη μεταγραφή σε αυτή τη νέα εποχή της ομάδας. Και δικαίως ήταν τέτοια. Ο 23χρονος εξτρέμ έδειξε με το «καλημέρα» την ποιότητα και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά. Έχω σημειώσει ξανά πως τον θεωρώ τον ποιοτικότερο ακραίου του πρωταθλήματος.

Ένας παίκτης με ταχύτητα, «φαρμακερό» αριστερό, τρομερή ικανότητα στο ένας με έναν. Τέτοιον εξτρέμ είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην ΑΕΚ. Ο Γκαρσία έγινε άμεσα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας. Οι αντίπαλοι προσάρμοζαν το αμυντικό παιχνίδι τους πάνω του, ωστόσο δεν φάνηκε απλό το να τον περιορίσουν.

Η ΑΕΚ έδωσε μεγάλη μάχη πέρυσι για να τον κάνει δικό της. Ο Ολυμπιακός είχε μπει γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησής του ωστόσο η τελική προσφορά του Δικεφάλου και η επιμονή, τον έντυσαν στα κιτρινόμαυρα. Η απόκτησή του δημιούργησε ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας και του κόσμου, ιδίως μόλις άρχισαν να ξεδιπλώνονται στο χορτάρι οι αρετές του.

Ωστόσο η Ένωση δεν πήρε πέρυσι από τον Γκαρσία όσα θα ήθελε και μπορούσε, στη διάρκεια της σεζόν. Αιτία για αυτό δεν ήταν κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή του, αλλά οι διαδοχικοί και σοβαροί σε κάποιες περιπτώσεις τραυματισμοί του.

Ο Γκαρσία τέθηκε από νωρίς στη σεζόν νοκ άουτ για ένα σημαντικό διάστημα. Ακολούθησαν κάποιοι νέοι τραυματισμοί, που άλλες φορές αφορούσαν μυϊκά προβλήματα και άλλες κακώσεις, κατά βάση στο γόνατο. Τώρα ήρθε να προστεθεί ένας ακόμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΑΕΚ το πρόβλημα του Γκαρσία στον μηνίσκο θα τον κρατήσει εκτός δράσης για ένα μήνα. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό, το κακό θα είναι μικρό για την Ένωση, μιας και το πρωτάθλημα δεν ξεκινά, ενώ υπάρχει και η προγραμματισμένη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Ωστόσο, το… ιστορικό του Γκαρσία, βάσει της περυσινής σεζόν, δημιουργεί έναν προβληματισμό σχετικά με τα παραπάνω. Και κυρίως για το πώς θα κυλήσει η φετινή σεζόν στο σύνολό της, σε σχέση με τον 23χρονο εξτρέμ και τα προβλήματα τραυματισμού του.

Είναι θέμα το παραπάνω για την ΑΕΚ. Ένα θέμα που και η ίδια η ομάδα οφείλει να επεξεργαστεί. Για παράδειγμα πέρυσι ο Γκαρσία με την επιστροφή του στη δράση «κατάπινε» διαδοχικά παιχνίδια, με «γεμάτες» συμμετοχές. Προφανώς και η έλλειψη άλλων ποιοτικών λύσεων οδηγούσε τους Καρέρα Κι Χιμένεθ σε αυτή την απόφαση.

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τους τρόπους ώστε να μην εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον Γκαρσία. Προκειμένου και ο παίκτης να μην επιβαρύνεται τόσο αλλά και η ομάδα να αποκτήσει εναλλακτικές. Δεν ξέρω αν αυτά τα διαδοχικά του προβλήματα αφορούν αποκλειστικά το σκαρί του παίκτη ή τη διαχείριση που τυγχάνει από την Ένωση, σε ότι έχει να κάνει με την καταπόνησή του.

Σίγουρα πάντως η ΑΕΚ πρέπει να βρει τους τρόπους ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες για έναν νέο τραυματισμό του Γκαρσία, με την επιστροφή του στη δράση. Και αυτό διότι δεν έχει το περιθώριο να στερείται των υπηρεσιών ενός τόσο ποιοτικού ποδοσφαιριστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ