Δεν… ψήνεται για αριστερό μπακ η ΑΕΚ και μπορεί να το βρει μπροστά της

Δεν… ψήνεται για αριστερό μπακ η ΑΕΚ και μπορεί να το βρει μπροστά της

Η Ένωση δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της μετά τον τραυματισμό του Χατζισαφί και συνεχίζει στη λογική του ρίσκου.

Ο Εσχάν Χατζισαφί υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που η αλήθεια είναι δεν εξέπληξε κανέναν. Ο Ιρανός άσος προέρχεται από διαδοχικά παιχνίδια από τον περασμένο Οκτώβρη. Από τότε παίζει ασταμάτητα και στην ΑΕΚ μπήκε με την μία στα βαθιά, σε ότι έχει να κάνει με τους ρυθμούς προπόνησης.

Στον παίκτη δεν δόθηκε κάποια άδεια, ούτε ακολούθησε κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα. Κάτι που όπως αποδείχθηκε κόστισε. Ο Χατζισαφί αποκτήθηκε από την ΑΕΚ με την προοπτική του βασικού. Να έχει δηλαδή η ομάδα έναν έμπειρο μπακ μπροστά από τον Μιτάι, που λογίζεται ως δεύτερη επιλογή.

Στόχος των ανθρώπων του Δικεφάλου είναι από φέτος κιόλας ο 18χρονος αμυντικός να μπει για τα καλά στην αγωνιστική εξίσωση. Να πάρει συμμετοχές και να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Πιθανότατα αυτό έπαιξε τον ρόλο του και στην επιλογή του Χατζισαφί. Ενός έμπειρου παίκτη, που θα χρειαστεί τις ανάσες του και θα αφήσει ανοικτό… δρόμο για τον Μιτάι.

Ωστόσο στην ΑΕΚ ίσως πρέπει να ζυγίσουν ξανά τα δεδομένα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ένωση δεν «ψήνονται» με την προοπτική απόκτησης ενός ακόμα παίκτη για τη θέση. Κάτι που ίσως βρει μπροστά της η ομάδα στην πορεία.

Η θέση του αριστερού μπακ είναι ένα ερωτηματικό για την ΑΕΚ με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Οι λύσεις που υπάρχουν δεν είναι βέβαιο πως είναι επαρκείς για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου φαίνεται να επιλέγουν ξανά τη λογική του ρίσκου. Τη λογική του «πάμε έτσι και βλέπουμε».

Έχω την εντύπωση πως μία ακόμα προσθήκη στα αριστερά θα χρειαζόταν. Η χρονιά θα έχει δυσκολίες και απαιτήσεις, ασχέτως αν η ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ήδη με τη θλάση του Χατζισαφί σήμανε συναγερμός. Αυτή τη στιγμή η Ένωση ξέμεινε μόνο με τον Μιτάι, μιας και ο Λόπες δεν υπολογίζεται.

Το να ρίξει με το «καλημέρα» στα βαθιά τον 18χρονο άσο η Ένωση, έχει τα ρίσκα του. Ίσως η εμπιστοσύνη που υπάρχει για τις δυνατότητές του και τον βαθμό ετοιμότητάς του να είναι τόσο μεγάλη. Όμως από την άλλη υπάρχει και ο κίνδυνος ο Μιτάι να… καεί, με το να φορτωθούν αγωνιστικά βάρη που δεν είναι έτοιμος να σηκώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ