ΑΕΚ – Θέλει ενίσχυση, αλλά και κάτι ακόμα

ΑΕΚ – Θέλει ενίσχυση, αλλά και κάτι ακόμα

Οι αδυναμίες που έδειξε η ΑΕΚ στο φιλικό με τον Αστέρα, οι μεταγραφές που «φωνάζουν» και τα ζητήματα που πρέπει να λύσει ο Μιλόγεβιτς.

Αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε το προσεχές Σαββατοκύριακο, η εικόνα της ΑΕΚ θα προκαλούσε μεγάλο προβληματισμό. Η Ένωση μοιάζει και είναι ανέτοιμη. Στο φιλικό με τον Αστέρα θύμισε μια ομάδα που βρίσκεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της και όχι ένα σύνολο έτοιμο να εκκινήσει τη χρονιά.

Στις 16 Ιουνίου έγινε η πρώτη προπόνηση της Ενωσης στα Σπάτα υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ακολούθησε μια μίνι προετοιμασία στην Πορταριά στο Πήλιο και στη συνέχεια ακολούθησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Από τότε μέχρι σήμερα ο Δικέφαλος έχει δώσει οκτώ φιλικά παιχνίδια σε Ολλανδία και Ελλάδα.

Σε αυτά, μέτρησε πέντε νίκες και τρείς ήττες, με την τελευταία να έρχεται χθες στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα Τρίπολης. Στα εν λόγω παιχνίδια, ο Δικέφαλος σκόραρε 13 φορές, ενώ δέχθηκε 7 γκολ κρατώντας ανέπαφη την εστία της σε τέσσερα από αυτά τα φιλικά. Η αλήθεια είναι πάντως πως η άμυνα της Ενωσης δεν έχει δείξει ιδιαίτερη σταθερότητα, είτε στην Ολλανδία, είτε στα εν Ελλάδι παιχνίδια με τους Βράνιες-Τζαβέλλα.

Στα φιλικά η ΑΕΚ έχει σκοράρει λοιπόν 13 γκολ και μετρά μέσο όρο 1,6 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ μαζί με τα διπλά ματς με την Βελέζ πάει στο 1,5 μέσο όρο ανά αγώνα. Αντίστοιχα αμυντικά έχει δεχθεί 7 γκολ σε 8 φιλικά με 0.8 γκολ ανά αγώνα, ενώ μαζί με αυτά της Βελέζ φτάνει τα 9 σε 10 ματς άρα 0.9 γκολ ανά παιχνίδι. Παράλληλα οι Κιτρινόμαυροι εξακολουθούν να λειτουργούν μη ορθολογικά, στις στατικές φάσεις. Παρά την ενίσχυση στην άμυνα και στο κέντρο, τα στημένα αποτελούν πρόβλημα για την ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο πως ο Σέρβος τεχνικός της Ένωσης έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να βελτιώσει την κατάσταση. Ωστόσο είναι σαφές πως η ΑΕΚ έχει ακόμα ελλείψεις. Η ομάδα χρειάζεται έναν δημιουργικό χαφ που θα κάνει τη διαφορά. Ένα «οκτάρι» που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στον άξονα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν τους Κιτρινόμαυρους να μην προχωρούν δυναμικά για την απόκτηση ενός μέσου. Κάτι που ίσως πληρώσουν στην πορεία, μιας και από τις λύσεις που διαθέτουν για τη θέση, καμία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρώτης γραμμής. Επίσης, αναγκαία δείχνει η απόκτηση και ενός μεσοεπιθετικού. Ενός παίκτη με ικανότητα να παίξει στις πτέρυγες, αλλά ενδεχομένως και πίσω από τον φορ, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο τελευταίο φιλικό δεν ήταν καθόλου καλή αλλά έχει λίγο χρόνο ακόμη για να κάνει αυτό που πρέπει, μιας και το πρωτάθλημα θα αρχίσει από Σεπτέμβρη. Στο χέρι των ανθρώπων της ομάδας είναι ώστε να μην μείνουν και πάλι εκτός τίτλου από τον Νοέμβρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ