ΑΕΚ – Δεν γίνεται να πρωταγωνιστήσεις κάνοντας «εκπτώσεις»

ΑΕΚ – Δεν γίνεται να πρωταγωνιστήσεις κάνοντας «εκπτώσεις»

Αν η ΑΕΚ θέλει να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα και να γίνει ανταγωνιστική, θα πρέπει να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο δρόμο στο κομμάτι της ενίσχυσης

Το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει παρότι σε όλη την Ευρώπη παίζεται ποδόσφαιρο. Θα μου πείτε, τι το περίεργο σε αυτό όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Έχουμε δει τόσα και τόσα όλα αυτά τα χρόνια που πλέον δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση. Και αυτό είναι ίσως και το πιο ανησυχητικό.

Για την ΑΕΚ το ότι δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ίσως είναι και καλό. Αν κρίνουμε από την εικόνα της Ένωσης στα τελευταία φιλικά και δη σε εκείνο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, οι Κιτρινόμαυροι έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν για να φτάσουν στα επίπεδα που πρέπει. Χρειάζεται μπόλικη δουλειά, αλλά απαιτούνται και μεταγραφές.

Το τελευταίο παραμένει για ακόμα ένα καλοκαίρι θέμα συζήτησης για την ΑΕΚ. Η Ένωση δείχνει ξανά δισταγμό να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Παρά τα παθήματά της σε προηγούμενες σεζόν, παραμένει αναβλητική στο κομμάτι της ενίσχυσης. Η ΑΕΚ φέτος άλλαξε πολλά. Έκανε ποιοτικές μεταγραφές και σίγουρα είναι ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι. Όμως χρειάζεται κι άλλες.

Οι ελλείψεις στο κέντρο, στη θέση του αριστερού μπακ αλλά και στα άκρα της επίθεσης «φωνάζουν». Και δεν μιλάμε για ποσοτικές ελλείψεις, διότι λύσεις υπάρχουν. Από την ΑΕΚ λείπει η ποιότητα στις συγκεκριμένες θέσεις. Λείπουν οι δυνατές εναλλακτικές που θα λύσουν τα χέρια του προπονητή.

Για παράδειγμα αν τραυματιστεί ο Γκαρσία ή ο Άμραμπατ η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα. Όπως θα είχε αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα και έλειπε ο Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο υπάρχουν παίκτες πρώτης γραμμής, όχι όμως εκείνος που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς. Ένας χαφ που θα κάνει τη διαφορά και θα «γεμίζει» τον άξονα με την παρουσία του.

Από το στρατόπεδο της ΑΕΚ οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ένωση κινούνται για μια κίνηση. Για έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει στην πτέρυγα, αλλά και στον άξονα. Έναν μεσοεπιθετικό δηλαδή που θα αποτελεί το «πασπαρτού» από το κέντρο και μπροστά.

Δεν ξέρω αν μια τέτοια λύση είναι ικανή να δώσει στην ΑΕΚ όσα χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει. Διότι αυτό είναι και το ζητούμενο στο τέλος. Η Ένωση φέτος έχει την ευκαιρία να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν έχει αγώνες για την Ευρώπη μετά το στραπάτσο από τη Βελέζ, την ίδια ώρα που οι βασικοί της αντίπαλοι «ψάχνονται» ακόμα αγωνιστικά. Για να το πετύχει αυτό όμως η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί στο υπόλοιπο του μεταγραφικού παζαριού χωρίς «εκπτώσεις» και με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ