Ο Τσούμπερ δεν έρχεται ως μια ακόμα λύση, αλλά για να ηγηθεί

Ο Τσούμπερ δεν έρχεται ως μια ακόμα λύση, αλλά για να ηγηθεί

Η σπουδαία μεταγραφή που έκλεισε η ΑΕΚ με τον διεθνή Ελβετό μέσο, ο ρόλος του στα πλάνα του Μιλόγεβιτς και το κενό που παραμένει

O Στίβεν Τσούμπερ αποτελεί τον εκλεκτό της ΑΕΚ για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής της γραμμής, με τον διεθνή Ελβετό να έχει δώσει τα χέρια με την Ένωση για συμβόλαιο συνολικής διάρκειας τεσσάρων ετών. Η ΑΕΚ δούλεψε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση κάτω από άκρα μυστικότητα, κάλυψε τις απαιτήσεις του παίκτη και της Άιντραχτ και τον φέρνει στην Ελλάδα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Μια προσθήκη που ανεβάζει επίπεδο τον Δικέφαλο. Ο Τσούμπερ δεν έρχεται για να συμπληρώσει την μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, αλλά για να αποτελέσει τον ηγέτη της. Τον παίκτη-σημείο αναφορά, που θα αναβάλει πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι και θα γεμίσει με ποιότητα τις πτέρυγες ή τον άξονα, ανάλογα με το που θα τον αξιοποιεί ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Οι αριθμοί, η καριέρα του και η πρόσφατη παρουσία του στο Euro με την Ελβετία «μιλούν» από μόνα τους. Η Ένωση αποκτά έναν παίκτη που της έλειπε. Έναν ποδοσφαιριστή που της δίνει ευελιξία και πολλή ποιότητα.

Στον αγώνα της Ελβετίας με την Τουρκία ο Τσούμπερ δημιούργησε συνολικά 5 ευκαιρίες, οι 3 εξ αυτών οδήγησαν και στα τρία γκολ που πέτυχαν οι Ελβετοί! Μόλις δύο παίκτες, μεγάλα αστέρια του παρελθόντος έχουν πετύχει κάτι παρόμοιο σε Euro, και συγκεκριμένα  ο Ρουί Κόστα στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία το 2000 και ο Μίκαελ Λάουντρουπ στο ματς κόντρα στη Γιουγκοσλαβία το 1984. O Zoυμπερ στο πρόσφατο Euro ήταν βασικός εκτός από το ματς με την Τουρκία και στα νοκ-άουτ  με Γαλλία και Ισπανία ενώ είχε μπει αλλαγή με την Ιταλία.

Η ΑΕΚ αποκτά έναν παίκτη έτοιμο να την ανεβάσει επίπεδο. Και το βασικό, έναν ποδοσφαιριστή «ψημένο» να φορέσει τη φανέλα της και να πρωταγωνιστήσει με τα κιτρινόμαυρα. Ο Ζούμπερ έρχεται σε φουλ δράση και «διψασμένος» για διακρίσεις.

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και με το παραπάνω για την συγκεκριμένη προσθήκη, όμως χρειάζεται εκτιμώ έναν ακόμα παίκτη.

Η Ένωση έχει ανάγκη και από ένα κεντρικό χαφ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έναν μέσο που θα παίζει κατά βάση στο «8». Έναν χαφ στο στιλ του Εντσάμ, που παραμένει ελεύθερος. Μια τέτοια μεταγραφή, μετά την προσθήκη του Τσούμπερ, θα κάλυπτε και το τελευταίο κενό που υπάρχει στο ρόστερ και θα έδινε στην ΑΕΚ μεγαλύτερη ώθηση για την επιστροφή στην κορυφή.

Δεν είμαι βέβαιος πως θα γίνει στο τέλος αυτή η κίνηση, όμως κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η Ένωση να γίνει πραγματικά πειστική, στην προσπάθειά της να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ