Η Λιλ, ο Λαλά, η «εκδίκηση» για τον Αγκιμπού και η απίθανη «καραμπόλα» με τον Ζιλμπέρ

Η Λιλ, ο Λαλά, η «εκδίκηση» για τον Αγκιμπού και η απίθανη «καραμπόλα» με τον Ζιλμπέρ

Μια απίθανη ιστορία μεταγραφικής τρέλας, με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό, Λιλ, Λαλά, τον Αγκιμπού Καμαρά ως λόγο προστριβής και τον.. Ζιλμπέρ να μπαίνει σφήνα.

Το ποδόσφαιρο κάνει… κύκλους. Και συχνά ακόμη και ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζεις ότι μπορεί να ενδιαφέρουν, αποτελούν στόχο κορυφαίων ομάδων. Η περίπτωση του Κένι Λαλά είναι τέτοια. Με τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού να είναι σαφές ότι δεν έχει… θέλξει ακριβώς με την παρουσία του. Αλλά να αποτελεί στόχο της πρωταθλήτριας Γαλλίας. Για την ακρίβεια, βασικό στόχο! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η Λιλ αναζητούσε δεξί μπακ σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν βρήκαν αυτό που ήθελαν. Ή καλύτερα, βρήκαν αυτόν που ήθελαν, αλλά δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν για να τον αποκτήσουν. Ναι, ο ποδοσφαιριστής στον οποίο στόχευσε η Λιλ ήταν ο Κένι Λαλά. Ενας παίκτης που ήταν στο στόχαστρο της γαλλικής ομάδας και τον Ιανουάριο, αλλά ο Ολυμπιακός κινήθηκε πιο δυνατά και τον έκλεισε. Ενώ οι Λιλουά ήθελαν να τον υπογράψουν από τον Ιανουάριο για το καλοκαίρι, καθώς στις 0/06/2021 θα έμενε ελεύθερος από τη Στρασμπούρ.

Η Λιλ, λοιπόν, δεν αποτάθηκε ποτέ στον Ολυμπιακό. Ενημερώθηκε για το γεγονός ότι ο Μαρτίνς εμφανιζόταν να θέλει άλλη λύση στη θέση του δεξιού μπακ. Και προσέγγισε τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή. Η ενημέρωση ήταν ξεκάθαρη: «Εάν ο Λαλά φύγει από τον Ολυμπιακό, είμαστε εδώ, έχει ανοιχτή πρόταση».

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας περίμενε τον 29χρονο δεξιό μπακ του Ολυμπιακού και ήλπιζε ότι εάν οι Ερυθρόλευκοι έκλειναν κάποιον ποδοσφαιριστή, ο Λαλά θα μπορούσε να αποχωρήσει ως ελεύθερος. Και αυτομάτως θα υπέγραφε στους πρωταθλητές Γαλλίας. Παίρνοντας… ρεβάνς με αυτόν τον τρόπο για την «κλοπή» του καλοκαιριού, που δεν ήταν άλλη από τη μεταγραφή του Αγκιμπού Καμαρά. Ενός ποδοσφαιριστή που η Λιλ υπολόγιζε, ήθελε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να διατηρήσει στο ρόστερ της, αλλά οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.

Είναι αλήθεια ότι η όλη υπόθεση έφτασε στα αφτιά των ανθρώπων της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού. Ωστόσο, δεν άλλαξε τίποτε, αναφορικά με τον σχεδιασμό. Απλώς επιβεβαιώθηκε πόσο πολύ έχει ενοχληθεί η διοίκηση της Λιλ για το πατατράκ που υπέστη με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Η Λιλ, από τη στιγμή που ο Λαλά συνεχίζει στον Ολυμπιακό, έμεινε χωρίς δεξιό μπακ. Για αυτόν τον λόγο τις τελευταίες ώρες κινείται δυναμικά για την απόκτηση του Φρεντερίκ Ζιλμπέρ. Του Γάλλου δεξιού μπακ της Αστον Βίλα, που είχε αντικαταστήσει τον Λαλά στη Στρασμπούρ το καλοκαίρι! Και που πάλι αναμένεται να βρει δουλειά, επειδή του άνοιξε τη θέση ο παίκτης του Ολυμπιακού. Ο οποίος για τους Γάλλους θεωρείται καλύτερος ποδοσφαιριστής από τον παίκτη της Βίλα. Και πολύ πιο ολοκληρωμένος.

Και εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα. Είναι δυνατόν ο Λαλά να κάνει στην πρωταθλήτρια Γαλλίας; Είναι δυνατόν να έχει πίσω του γεμάτες συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, να έχει αναδειχθεί κορυφαίος δεξιός μπακ του Σαμπιονά το 2019, να είναι μόλις 29 ετών και να μην μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό; Η εικόνα του προφανώς και δεν είναι η αναμενόμενη έως τώρα. Αλλά είναι εξίσου προφανές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέσει τον παίκτη  ή να βρει έναν τρόπο, ώστε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τον καλό εαυτό του. Διότι επιβεβαιωμένα αυτός ο εαυτός υπάρχει.

UPDATE: Η Λιλ έχασε και τον Ζιλμπέρ, ο οποίος επέστρεψε εν τέλει στη Στρασμπούρ, στην οποία αγωνίστηκε δανεικός για εξι μήνες. Αντικαταστάτης του Λαλά… Ανακοινώθηκε και επίσημα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ