Τα Ιμαλάια στη Νότια Αφρική, ο Αμαζόνιος στην Αυστραλία

Τα Ιμαλάια στη Νότια Αφρική, ο Αμαζόνιος στην Αυστραλία

ΤΙ γίνεται; Μπουκάρισε με το κουμπούρι ο Ιβάν, στη Τούμπα και μπλοκάρισε το πρότζεκτ του αιώνα στο ΟΑΚΑ; Τέσσερις μέρες τώρα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Έφαγε η Ρωσική Αρκούδα, ολόκληρο Ολυμπιακό Συγκρότημα; Την επένδυση για το ΟΑΚΑ, πλέον του εάν δις; Όχι ένα δις στραγάλια. Η, ένα δις φιστίκια. Το ένα δις και κάτι ψιλά, […]

ΤΙ γίνεται; Μπουκάρισε με το κουμπούρι ο Ιβάν, στη Τούμπα και μπλοκάρισε το πρότζεκτ του αιώνα στο ΟΑΚΑ; Τέσσερις μέρες τώρα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Έφαγε η Ρωσική Αρκούδα, ολόκληρο Ολυμπιακό Συγκρότημα; Την επένδυση για το ΟΑΚΑ, πλέον του εάν δις; Όχι ένα δις στραγάλια. Η, ένα δις φιστίκια. Το ένα δις και κάτι ψιλά, (που πέντε πάνω, πέντε κάτω, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία) , αναφέρεται σε Ευρώ. Κάποια στιγμή μάλιστα, το ποσό στρογγυλοποιήθηκε, στο 1.2 δις, ακριβώς. Αυτά είναι τα λεφτά, που θα ρίξουν πάνω στο τραπέζι, οι τρεις εταιρίες-κολοσσοί. Για να τα σπρώξουν στην επένδυση, που θα αλλάξει την Αθήνα. Καταλαβαίνεις δηλαδή, τι έχει να γίνει, με τον Παναθηναϊκό. Από Μπαρτσελόνα και πάνω. Ο Ιβάν Σαββίδης θα τη κοπανίσει για το Ροστόφ, ο Μελισσανίδης θα επιστρέψει στη πρώτη του αγάπη τον Ιωνικό κι ο Μαρινάκης θα περιοριστεί στην ενασχόλησή του στο Δήμο Πειραιά.

ΕΥΛΟΓΟ είναι λοιπόν, να έχει ξεσαλώσει η συμπαθής τάξη, των αθλητικογράφων. Που, για να μην ξεχνιόμαστε, έχει πάρει στις πλάτες της, έναν Βλάση Τσάκα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποθέωναν τον Τσάκα, με αλλεπάλληλα και επαναλαμβανόμενα πρωτοσέλιδα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που είχαν πλασάρει τα παραμύθια, της Χαλιμάς, με πρίγκηπες, με σεΐχηδες και πετροδολάρια που θα απογείωναν τον Παναθηναϊκό. Για να μην πάμε πιο πίσω, στη περίπτωση του Μπομπ Κοζόνη και τα λαχείο που είχε τραβήξει η ΑΕΚ. Και τελικά, όχι ο πρώτος αριθμός δεν ήτανε, αλλά ούτε ο λήγοντας. Όπως και το δίδυμο, Βιντιάδη-Κιθ Χάρις, που είχε εμφανίσει ο Αδαμίδης, επίσης για την ΑΕΚ. Που είχαν πετάξει μάλιστα, με ελικόπτερο πάνω από τα άγια χώματα, της Νέας Φιλαδέλφειας. Για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, αν επαρκεί ο χώρος για να χτίσουν καινούργιο γήπεδο. Κι αυτή η εντελώς γελοία και κωμική περίπτωση είχε αντιμετωπισθεί από τους αθλητικογράφους, μετά της δέουσας σοβαρότητας. Κατά συνέπεια, όπως έχει πει ο Ίψεν στους Βρικόλακες, «όποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και στο γιαούρτι». Τίποτα δεν καταπίνεις αμάσητο.

ΘΑ πει κάποιος «ρε Καίσαρη, είσαι πνεύμα αντιλογίας. Εδώ υπάρχουν τα ονόματα των εταιριών. Παγκόσμιου ακτινοβολίας. Οι μακέτες. Έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Ότι το γήπεδο θα ανακατασκευαστεί και θα μικρύνει στις 30 με 40.000 θέσεις. Ότι υπάρχει πλάνο, για τρία ξενοδοχεία, δύο γήπεδα μπάσκετ, τρία πάρκινγκ, δύο σουπερμάρκετ, ενός βενζινάδικου κλπ. κλπ. Υπάρχει, πρόβλεψη μέχρι και για το στέγαστρο του Καλατράβα». Υπάρχει πάνω απ’ όλα η επιβεβαίωση του Βασιλειάδη. Του αρμόδιου περί τον Αθλητισμό, Υπουργού. Είναι δυνατόν, να πρόκειται περί μούφας;

ΚΑΤ αρχήν να πω τούτο: Στην ηλικία που έχω φτάσει, δεν είμαι αφελής να πιστεύω τους πολιτικούς. Να τους θεωρώ αξιόπιστα πρόσωπά. Και να λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου, τα λεγόμενά τους. Εξ επαγγέλματος, είναι αναξιόπιστος ο πολιτικός. Η δουλειά του είναι, να πουλάει σότο. Η οποία θα πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι είναι ιδιαίτερα επικερδής. Ποιος πούλησε αέρα και έχασε. Ουδείς. Αντιθέτως μάλιστα, κάποιοι φτάσανε να γίνουνε Πρωθυπουργοί. Ο πολιτικός, έχει τη άνεση να πάρει τον Πύργο του Άιφελ και να τον μεταφέρει στα Πυρηναία. Και αντιστρόφως. Να πάρει τα Πυρηναία και να τα μεταφέρει στο Παρίσι. Εύκολα. Πριν ένα χρόνο, το σότο, σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, είχε σαν σημείο αναφοράς το Γουδί. Με τον Αλέξη σε πρωτοσέλιδες φωτογραφίες, να σκύβει μετά της δέουσας προσοχής, στα σχέδια. Με το ίδιο ακριβώς συνεργείο παραγωγής, της σχετικής ειδησεογραφίας. Πηγές του Μαξίμου και τον πάντα πρόθυμο και χαμογελαστό γενειοφόρο Υφυπουργό. Παραμύθι φούρναρης βέβαια. Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Κυβέρνηση, για τη στέγαση του πράσινου γίγαντα, στο Γουδί, κατέληξε στα σκουπίδια. Ποιος λακαμάς αναγνώστης θυμάται τι διάβαζε πριν ένα μήνα, ή πριν ένα χρόνο; Κάπως έτσι, παίρνουνε το γήπεδο του Παναθηναϊκού, από το Γουδί και το μεταφέρουνε στο ΟΑΚΑ. Όπως ένα κουτί σπίρτα. Με τόση ευκολία.

ΟΤΙ κάτι υπάρχει, είναι σίγουρο. Πόσο σοβαρό όμως, είναι αυτό το κάτι; Και ποια είναι η προοπτική να ευδοκιμήσει; Μένει να το δούμε. Όταν μάλιστα, ο τρόπος που πλασάρεται είναι αστείος. Ότι, ενώ το Μαξίμου, εμφανίζεται να συζητάει με τα επενδυτικά funds για να δώσει το ΟΑΚΑ πακέτο, αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός έχει άγνοια. Με τον Βασιλειάδη να θέλει να το σπάσει σε 15 κομμάτια και το καθένα απ´ αυτά να βγαίνει σε δημόσιο διαγωνισμό. Πως είναι δυνατόν, ο ένας να μην ξέρει τι κάνει ο άλλος; Εδώ, θα πρέπει να πούμε ότι το ΟΑΚΑ έχει ενταχθεί στο υπερταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Που σημαίνει ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει η Τρόικα. Ενώ σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει διεθνής διαγωνισμός. Και διαβάζεις, ότι όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα, για να κάνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού καλή Ανάσταση. Και κάνεις το σταυρό σου. Ενώ ακόμα πιο αληθοφανές, θα ήταν να προσδιορίσουν σαν ντετ λάιν, τη πρωταπριλιά. Την ημέρα που εορτάζουν πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.

ΓΙΑ το συγκεκριμένο θέμα, απευθύνθηκα σε ειδικούς. Σε ανθρώπους που ξέρουν αυτή τη δουλειά. Σε επαγγελματίες. Η απάντηση που μου δόθηκε, είναι ότι όντως ο χώρος του ΟΑΚΑ, προσφέρεται για μια τέτοια μπίζνα. Το κομμάτι είναι καλό. Είναι μέσα στην Αθήνα και με την Αττική Οδό δίπλα, πας όπου θέλεις, αεροδρόμιο κλπ.
Έχει ενδιαφέρον δηλαδή το θέμα. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν που ασχολούνται με το real estate σε παγκόσμιο επίπεδο είπαν ακόμα, ότι το νούμερο, του 1.2 δις είναι εξωφρενικό. Είναι παράλογο. Είναι εξωπραγματικό. Όταν δηλαδή ο Αστέρας στη Βουλιαγμένη, το Νο1 φιλέτο της Μεσογείου, πουλήθηκε τρία κατοστάρικα και κάτι ψιλά. Ποιο είναι, λοιπόν, το μπίζνες πλαν; Πως θα γίνει η απόσβεση της επένδυσης; Σε ποιο οικονομικό περιβάλλον; Για πόσα χρόνια θα είναι αυτό το ντιλ; Για πενήντα; Για εκατό; Ισοβίως; Και στη τελική αν σε ένα σημείο, δείχνεις αναξιόπιστος μου δίνεις το δικαίωμα να σε θεωρώ αναξιόπιστο, σε όλα.

ΚΑΙ για να το κλείνουμε. Όταν διαβάζεις, ότι το κονσόρτιουμ αυτών των οικονομικών κολοσσών, έχει αναθέσει το πρότζεκτ στον ανυπέρβλητο Κώστα Μπότο, παίρνεις χαμπάρι περί τίνος πρόκειται. Αυτός είναι, που τρέχει τη δουλειά εδώ κι ενάμιση χρόνο. Ο διάσημος Κύπριος, που έχει κάνει το Κονγκό, να πίνει νερό στο όνομά του. Λες Κώστας Μπότος στην Αφρική κι ανοίγουνε, όλες οι πόρτες. Ο άνθρωπος που απογείωσε τη καριέρα του Στάθη Αλωνεύτη και του Σίλβα Κλέιτον. Μισή ώρα να κάτσεις για καφέ με τον Μπότο, φτιάχνεις καινούργιο συκώτι. Κούκλος. Ειδικά, όταν φοράει το κίτρινο κοστούμι. Έχει λεχθεί, ότι ο μοναδικός που μπορούσε να φορέσει λευκό κουστούμι και να μη γελοιοποιηθεί για γαμπρός, ή για παγωτατζής, ήταν ο Στράτος Διονυσίου. Ο μοναδικός με κίτρινο κοστούμι, χωρίς να κινδυνεύει να υποβληθεί στη βάσανο του γιαουρτόματος είναι ο Κώστας Μπότος. Αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε το fund από δέκα εκατομμύρια Έλληνες και ένα εκατομμύρια Κύπριους και κάτι ψιλά. Για το τι εστί Μπότος, θα σας πω τούτο. Αν ένας πολιτικός μπορεί να πάρει τον Πύργο του Άιφελ και να να τον μεταφέρει στα Πυρηναία, ο Κώστας Μπότος, παίρνει τον Αμαζόνιο και τον μεταφέρει στην Αυστραλία. Τα Ιμαλάια, στη Νότια Αφρική. Το πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ, είναι στα καλύτερα χέρια. Και δεν πρόκειται περί καβλάντας. Ότι τα λέμε όλα αυτά μεταξύ μας, για να γελάμε και να περνάει η ώρα. Τον Κώστα Μπότο ασχολούνται και τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους Υπουργοί. Το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Joe Bonamassa & Beth Hart -I’II Take Care for You.

https://youtu.be/aLR_bSzPTiY

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ