ΑΕΚ – Ο Τσούμπερ την κάνει (και) ελκυστική

ΑΕΚ – Ο Τσούμπερ την κάνει (και) ελκυστική

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του εξτρέμ της ΑΕΚ απέναντι στην εθνική μας ήταν μια πρώτη γεύση των όσων θα δουν φέτος οι οπαδοί των Κιτρινόμαυρων από τον διεθνή Ελβετό άσο

Αυτό το ανάμεικτο συναίσθημα του να δέχεται γκολ η εθνική από παίκτη της ΑΕΚ δεν θυμάμαι πότε είχε καταγραφεί τελευταία φορά. Χθες ο Τσούμπερ «οργίασε» απέναντι στο συγκρότημα του Φαν Σιπ, με γκολάρα, ασίστ και γενικώς μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Και όλα αυτά σε περίπου μια ώρα αγωνιστικής παρουσίας.

Το ότι πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ το ξέραμε, βάσει βιογραφικού του παίκτη και των όσων είχαμε δει από εκείνον στο πρόσφατο Γιούρο. Χθες, ήταν λογικό τα βλέμματα του κόσμου της Ένωσης να είναι πιο έντονα πάνω του, μιας και υπήρχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να τον «ακτινογραφήσουν» για τα καλά.

Ο Ζούμπερ έδωσε μια πρώτη γεύση των όσων θα δούμε φέτος από εκείνον. Ένας παίκτης που δείχνει ολοκληρωμένος και φυσικά με ποιότητα που ξεχειλίζει. Ταχύτητα, τεχνική, εκτελεστική δεινότητα, δημιουργία και ανεξάντλητες δυνάμεις. Τα παραπάνω άλλωστε του δίνουν τη δυνατότητα να παίζει σε διαφορετικές θέσεις.

Στην ΑΕΚ κατά βάση θα τον δούμε στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Η Ένωση έψαχνε έναν παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά από εκεί, αντίστοιχα με τον Γκαρσία που βρίσκεται στα δεξιά. Και νομίζω πως η υπομονή της για αυτή την προσθήκη τη δικαιώνει απόλυτα. Ο Τσούμπερ ήρθε στην ΑΕΚ για να γίνει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του και στην εθνική της χώρας του.

Η ταυτόχρονη παρουσία των Ζούμπερ, Γκαρσία, Γέβτιτς, Αραούχο, Μάνταλου, Άμραμπατ στο χορτάρι δημιουργεί πολλές ελπίδες. Για μια ΑΕΚ που μεταξύ άλλων μπορεί να γίνει και ελκυστική. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς διαθέτει από το κέντρο και μπροστά πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Ένα ρόστερ γεμάτο, με το ζήτημα της ισορροπίας να δείχνει αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο προκειμένου η ΑΕΚ να βγάλει στο χορτάρι, όσα περιμένουμε από εκείνη αυτή τη στιγμή.

Ο ανταγωνισμός εντός της ομάδας έχει αυξηθεί. Κατά πολύ. Πλέον, ελάχιστοι παίκτες μπορούν να θεωρούν εξασφαλισμένη μια θέση στο βασικό σχήμα. Ένα στοιχείο που έλειπε από την Ένωση τα προηγούμενα χρόνια. Η ΑΕΚ έχει ανέβει επίπεδο. Νομίζω πως είναι η ομάδα που με βάση την περυσινή της δυναμική, έχει ενισχυθεί περισσότερο από όλες. Μιας και επί της ουσίας άλλαξε τα 9/11 του βασικού της σχήματος! Το θέμα είναι να αποκτήσει το συντομότερο ομοιογένεια, μιας και είναι κομβικής σημασίας να εκκινήσει πετυχημένα τη σεζόν και μεταξύ άλλων να αποκτήσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ