Ο Μάνταλος πρέπει να (από)δείξει πως είναι ηγέτης

Ο Μάνταλος πρέπει να (από)δείξει πως είναι ηγέτης

Οι μεταγραφές που έκανε η ΑΕΚ αυξάνουν κατακόρυφα τον ανταγωνισμό για τον αρχηγό της. Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει κριτήριο για πολλά.

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι μια ηγετική μορφή για την ΑΕΚ. Ένας παίκτης που συνέδεσε όσο κανένας το όνομά του με την Ένωση σε αυτή τη νέα εποχή της ομάδας. Ήρθε στον Δικέφαλο όταν ακόμα η ΑΕΚ ήταν στην δεύτερη κατηγορία, έγινε αρχηγός της, πανηγύρισε μαζί της τίτλους, καθιερώθηκε στην εθνική.

Παρά τη μεγάλη προσφορά του είναι όμως και ένα πρόσωπο που βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της κριτικής. Σε κάθε στραβό αποτέλεσμα της ΑΕΚ η ευθύνη βαραίνει εκείνον. Ενώ σε πολλές επιτυχίες της δεν του αναγνωρίζεται το μερίδιο επιτυχίας που του αναλογεί.

Η ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια έμαθε να είναι εξαρτημένη από τον Μάνταλο. Όταν ήταν καλά ο αρχηγός της, ήταν και εκείνη. Και φυσικά το αντίστροφο. Αυτή η εξάρτηση δημιουργούσε θέματα στην Ένωση, μιας και φαινόταν να στερείται εναλλακτικών, όταν το απαιτούσαν αυτό οι περιστάσεις. Δεν είχε δηλαδή έναν παίκτη να την «κουβαλήσει» αγωνιστικά.

Ο Μάνταλος έχει δείξει στο πέρασμα των χρόνων, πως έχει την προσωπικότητα και την ψυχολογία, να ξεπερνά ζόρικες καταστάσεις. Γνωρίζει πως έχει την απόλυτη στήριξη της ομάδας. Ο Μιλόγεβιτς ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως περιμένει πολλά απ’ αυτόν. Ετσι, έστω και αν κάποια στιγμή φάνταζε άτοπο να σκέφτεται κανείς πως θα πάει η ομάδα να πάρει παίκτη που θα έχει προδιαγραφές για να του πάρει τη θέση στην ιεραρχία «με το καλημέρα», η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ γέμισε.

Έχει ενδιαφέρον σε ποιον ρόλο θα βρει τρόπο να πάρει το μέγιστο των δυνατοτήτων του Μάνταλου ο προπονητής. Πιθανότατα πάντως θα καθιερωθεί στον άξονα, ως οκτάρι, δεκάρι. Το θέμα είναι να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει από τον Μάνταλο, όσα περιμένει από αυτόν βάσει της αξίας του, αλλά και αναλογικά με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από λίγους μήνες.

Ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος. Οι προσθήκες που έγιναν και ιδίως εκείνες των Τσούμπερ, Άμραμπατ και Γέβτιτς, δίνουν στον Δικέφαλο πληθώρα επιλογών. Η ενδεκάδα της ΑΕΚ δεν ξεκινάει πλέον από τον Μάνταλο και είναι σαφές πως για να καθιερωθεί ξανά στην ενδεκάδα της, ο αρχηγός της ομάδας θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή του.

Το πώς θα διαχειριστεί τη φετινή χρονιά ο παίκτης αλλά και η ίδια η ΑΕΚ είναι κάτι που θα απαντηθεί στην πορεία. Σίγουρα πάντως ο Μάνταλος γνωρίζει καλά πως για να πάρει και πάλι στα χέρια του την μπαγκέτα, θα πρέπει να μοχθήσει –πολύ- περισσότερο, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ