Πως αισθάνονται στην ΑΕΚ βλέποντας τον Μπακασέτα;

Πως αισθάνονται στην ΑΕΚ βλέποντας τον Μπακασέτα;

Ο διεθνής άσος «οργιάζει» σε διεθνές και συλλογικό επίπεδο και είναι πραγματικά να απορεί κανείς, με την απόφαση που είχε πάρει η Ένωση αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα

Η Εθνική επικράτησε της Σουηδίας και έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης για το επόμενο Μουντιάλ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ξανά να βάλει το χέρι του ή πιο σωστά το… πόδι του, ο Τάσος Μπακασέτας. Ο Έλληνας άσος έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της εθνικής.

Σκοράρει, δημιουργεί, εμψυχώνει τους συμπαίκτες του. Ενώ πλέον φορά και το περιβραχιόνιο. Ο Μπακασέτας έχει κάνει τρομερά άλματα στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής, πιθανότατα τον κορυφαίο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πώς να αισθάνονται άραγε στην ΑΕΚ βλέποντας τον Μπακασέτα όλο αυτό το διάστημα; Και αυτή η ερώτηση προκύπτει από την απόφαση που είχε πάρει η Ένωση πριν μερικά χρόνια. Όταν επί της ουσίας άφησε τον Μπακασέτα να αποχωρήσει με ένα τυπικό ποσό.

Τότε, άνθρωποι που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων του Δικεφάλου, είχαν βγάλει το… συμπέρασμα πως ο Μπακασέτας «δεν κάνει». Πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να βρει τον τρόπο να απαλλαγεί από την παρουσία του, διότι σύμφωνα με την… εκτίμησή τους «δεν είναι ούτε δεκάρι, ούτε εξτρέμ». Είναι οι ίδιοι που έκριναν ως λίγο τον Γιακουμάκη και τον Λαμπρόπουλο, θεωρώντας πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να στηρίξει παίκτες όπως ο… Τσόσιτς.

Η πορεία και ο χρόνος έδωσαν απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω. Ο Μπακασέτας πλέον μοιάζει απλησίαστος για την ΑΕΚ. Οι μετοχές του έχουν εκτοξευτεί. Το όνομά του συζητιέται όλο και πιο έντονα στα μεγάλα κλαμπ και το σενάριο επιστροφής του, προς το παρόν μοιάζει ουτοπικό.

Η ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια. Ένα από τα σημαντικότερά της αφορά στην αποχώρηση του διεθνούς μεσοεπιθετικού. Ειδικά με τις συνθήκες που είχε γίνει αυτή. Με την ομάδα να μην λαμβάνει ουσιαστικά αντίτιμο. Είναι σαφές πως το ποδοσφαιρικό κριτήριο απουσίαζε από την Ένωση τα τελευταία χρόνια. Αποδείχθηκε αυτό από τις αποφάσεις και τις επιλογές.

Παίκτες όπως ο Μπακασέτας, Έλληνες και μάλιστα με έντονο «δέσιμο» με την ομάδα, στηρίζονται και μένουν στο ρόστερ. Δεν «αδειάζονται» έτσι, για να αντικατασταθούν από γυρολόγους, που με το ζόρι θα κλείσουν μια σεζόν στην ομάδα. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η ΑΕΚ τον Μπακασέτα είναι παράδειγμα προς αποφυγή και ελπίζω το πάθημα, να έχει γίνει πλέον μάθημα στον Δικέφαλο, ενόψει της επόμενης μέρας του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ