Ο καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος…

Ο καλύτερος μέσος του πρωταθλήματος…

Ο Βιτάλ κάνει αύριο το ντεμπούτο του και έρχεται για να... τρελάνει το κοινό.

Ο Παλάσιος πήρε τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Εκείνος ήταν που θεωρήθηκε η… βόμβα του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό. Έως ένα σημείο λογικό αν σκεφτούμε πως οι πράσινοι πλήρωσαν για να τον κάνουν δικό τους. Έβγαλαν από τα ταμεία τους ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ και τον έφεραν στην Ελλάδα.

Λίγο πριν τον Αργεντινό, όμως, έφτασε στη χώρα μας ένας άλλος λάτιν. Η χρηματιστηριακή αξία του οποίου ξεπερνά αυτή του Παλάσιος. Ο Ματέους Βιτάλ κοστίζει τούτη τη στιγμή περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Και η ρήτρα που θα κληθεί ο Παναθηναϊκός αν πληρώσει αν θέλει να τον κρατήσει το επόμενο καλοκαίρι θα είναι σε τέτοια επίπεδα.

Αν μου επιτρέπετε, είναι απολύτως φυσιολογικό ένας παίκτης με τα δεδομένα του Βιτάλ να κοστίζει τόσα χρήματα. Στα 23 του χρόνια ο Βραζιλιάνος μετράει ήδη 145 συμμετοχές με τη φανέλα της Κορίνθιανς, έχοντας 145 συμμετοχές σε αυτή, με 13 γκολ και 7 ασίστ. Νούμερα εντυπωσιακά. Άλλοι χρειάζονται πολλά περισσότερα χρόνια για να φτάσουν σε τέτοιο αριθμό συμμετοχών, παίζοντας σε μια πολύ ιστορική ομάδα με απαιτήσεις.

Το εντυπωσιακό της έως τώρα καριέρας του Βιτάλ πάντως είναι οι θέσεις στις οποίες έχει αγωνιστεί. Και τι έχει καταφέρει παίζοντας σε αυτές. Ο Βραζιλιάνος παρουσιάζεται κυρίως ως ποδοσφαιριστής του άξονα, ως ένα «δεκάρι» που λέγαμε παλαιότερα. Εκεί έχει κάνει 51 συμμετοχές. Έχει ωστόσο μόλις ένα γκολ όσες φορές έχει αγωνιστεί σαν «δεκάρι», προσθέτοντας και τέσσερις ασίστ.

Τα αληθινά εντυπωσιακά του νούμερα ο Βιτάλ τα έκανε παίζοντας στην άκρη. Και συγκεκριμένα ως αριστερό χαφ ή εξτρέμ. Παίζοντας εκεί έχει 9 γκολ και 5 ασίστ, ενώ και σαν δεξί εξτρέμ έχει σημειώσει δύο γκολ και έχει δώσει μία ασίστ.

Αποδεικνύουν τα νούμερα πως ο Βιτάλ έχει συμμετοχή στο σκοράρισμα της ομάδας του όταν αγωνίζεται στη θεωρητικά μη βασική του θέση. Δηλαδή παίζοντας στα άκρα και όχι στον άξονα.

Και αυτό το στοιχείο δίνει ένα επιπλέον όπλο στα χέρια του Γιοβάνοβιτς για τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Ο Σέρβος έχει έναν ποδοσφαιριστή στα χέρια του που μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί σε κάθε θέση πίσω από τον επιθετικό. Και δεν είναι θεωρία, αλλά το δείχνουν τα νούμερά του, τα δεδομένα που έχει στην καριέρα του.

Αυτόματα μπορεί να απελευθερωθεί χώρος και να δούμε για παράδειγμα στο «10» τον Λούντκβιστ ή να δούμε δύο… λάτιν άκρα με Παλάσιος και Βιτάλ μέσα στη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ