Η «αναγέννηση» του Μπρούμα, το «πετσόκομμα» του 50%, τα προβλήματα και ο Ολυμπιακός

Η «αναγέννηση» του Μπρούμα, το «πετσόκομμα» του 50%, τα προβλήματα και ο Ολυμπιακός

Ο Μπρούμα προσπάθησε να φύγει από την Αϊντχόφεν όπου δεν τον ήθελε κανείς, έμεινε, πετσόκοψε τα λεφτά του, αναγεννήθηκε, αλλά στην ιστορία υπάρχουν και «σκιές».

Η είδηση από μόνη της, προκαλεί ενδιαφέρον: Ο Αρμίντο Μπρούμα πήρε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστής της Eredivisie για τον μήνα Αύγουστο. Είναι ο ίδιος Μπρούμα που πέρυσι υπέστη τέσσερις θλάσεις και ξεκίνησε να βοηθάει τον Ολυμπιακό από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν ουσιαστικά το πρωτάθλημα είχε κριθεί. Είναι ο παίκτης που πέρυσι αποκτήθηκε από τους Ερυθρόλευκους για να αποτελέσει το πρώτο βιολί στα άκρα της επίθεσης. Να γίνει ο ηγέτης που αναζητούσαν οι Ερυθρόλευκοι στην εμπροσθοφυλακή τους. Να γεμίσει τα παπούτσια του Ντάνιελ Ποντένσε.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, ήταν πολύ διαφορετική. Ο Μπρούμα, όχι μόνο στοίχησε πάνω από 2.5 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό για τον έναν χρόνο της παρουσίας του στον Πειραιά, αλλά δεν προσέφερε ποτέ ουσιαστική βοήθεια στον σύλλογο. Με την περίπτωσή του, ωστόσο, να είναι ιδιαίτερη, καθώς οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.  Σε 33 παιχνίδια ο Μπρούμα πέτυχε 9 γκολ και είχε 3 ασίστ. Ωστόσο, η ουσιαστική συμβολή του, είτε στην κατάκτηση του τίτλου είτε στην Ευρώπη ήταν μηδενική. Τίποτε, ζερό.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν έκανε χρήση της πολύ μεγάλης οψιόν αγοράς (6.000.000 €), αλλά ούτε και συζήτησε τη «μειωμένη» τιμή που εμφανίστηκε θετική να βάλει στο τραπέζι η Αϊντχόφεν. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε διαφορετικού στιλ παίκτες για τα άκρα.

Ο Μπρούμα από την πλευρά του, διαρκώς μέσω του ατζέντη του, προσπαθούσε να βρει τρόπο να επιστρέψει στο Λιμάνι, καθώς η PSV του είχε ανακοινώσει ότι δεν υπολογίζεται. Και αυτό δεν άλλαξε ούτε όταν ξεκίνησε η προετοιμασία της. Εντούτοις, επειδή η μόνη πρόταση που έφτασε ήταν από την Μπεσίκτας, αλλά αποπληρωμή το… 2025, οι Ολλανδοί τον έβαλαν σταδιακά στα πλάνα τους, αναμένοντας ότι κάποια προσφορά θα φτάσει.

Βλέποντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν συνέβαινε, αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι της αναπροσαρμογής. Η διοίκηση της PSV συναντήθηκε με τον ατζέντη του Μπρούμα, Κατιό Μπαλντέ και τον ενημέρωσαν πως εάν ήθελε να μείνει στην ολλανδική ομάδα, θα έπρεπε να ανανεώσει το συμβόλαιο, με μειωμένες απολαβές. Για την ακρίβεια, με… κατακρεούργηση των ιστάμενων απολαβών του, έως και σχεδόν το 50%.

Στα μέσα Ιουλίου ο Μπρούμα έπρεπε να αποφασίσει. Να απαντήσει στη διοίκηση της PSV εάν συμφωνούσε. Και η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση. Η ολλανδική ομάδα κατάφερε να μειώσει τις δεδομένες απολαβές του Πορτογάλου εξτρέμ από 1.8 εκατ. ευρώ, στο 1.000.000 €. Αλλά για να συμβεί αυτό, έβαλε στο συμβόλαιό του (που επεκτάθηκε έως το 2024) και πολλά μπόνους επίτευξης στόχων. Προσωπικών και ομαδικών. Και τελείωσε τη συζήτηση για το μέλλον του.

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής της PSV, Τζον ντε Γιονγκ, αναφέρθηκε στην αναπροσαρμογή του συμβολαίου του παίκτη, εξαίροντας τη στάση και την υποχώρησή του: «Υπήρχαν κάποιοι σύλλογοι που ενδιαφέρονταν για τoν Μπρούμα, αλλά δεν έφτασαν οι προσφορές που θέλαμε. Στη συνέχεια, ο Μπρούμα μου μίλησε και μου είπε ότι ήθελε να συνεχίσει και αναγνώρισε ότι είχε λανθασμένη εκκίνηση στην PSV. Γνωρίζοντας ότι είναι ένας ακριβός παίκτης, ήθελε να δώσει κάτι πίσω στον σύλλογο και άφησε μέρος του μισθού του για να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό λέει πολλά για το άτομο που είναι και ξέρει ότι έχουμε κάνει μια μεγάλη επένδυση σε αυτόν. Ηταν μια πολύ ωραία χειρονομία από την πλευρά του»

Μετά την αναπροσαρμογή και την οριστικοποίηση της παραμονής του Μπρούμα στο ρόστερ, Ρότζερ Σμιντ τον έχει χρησιμοποιήσει σε 8 παιχνίδια, με τον 26χρονο εξτρέμ να έχει 3 γκολ και 1 ασίστ. Τα δύο γκολ και η ασίστ έγιναν στις τρεις πρώτες παρουσίες του στο πρωτάθλημα της Eredivisie, κόντρα σε Ερακλες (2-0), Καμπούρ (4-1) και Γκρόνινγκεν (5-2) και έκαναν τους Ολλανδούς να του δώσουν το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του Αυγούστου.

Αντί επιλόγου, έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι που έγινε στο πρώτο διάστημα της περσινής σεζόν. Κανείς στον Ολυμπιακό δεν αμφέβαλε ότι ο Μπρούμα ήταν καλός παίκτης. Εξάλλου, για αυτό αποκτήθηκε. Εντούτοις, εκείνο που φάνηκε εξ αρχής ήταν πως ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που εμφάνισε και τις συνολικά 5 θλάσεις από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο! Και αυτό το βαρύ ιατρικό παρελθόν, επίσης έπαιξε τον ρόλο του. Αλλά και κάποια ακόμη θέματα, μη ποδοσφαιρικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ