Aυτή η ΑΕΚ θα βγάλει γούστα, αλλά…

Aυτή η ΑΕΚ θα βγάλει γούστα, αλλά…

Η μεσοεπιθετική γραμμή της Ένωσης είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Υπάρχουν πολλές και ποιοτικές επιλογές για κάθε θέση από το κέντρο και μπροστά. Όταν όμως η κουβέντα πάει στην ανασταλτική λειτουργία, προκύπτουν ερωτηματικά…

Μπορεί η εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό να ήταν προβληματική, όμως το φινάλε του αγώνα άφησαν ικανοποιημένους τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Όχι τόσο για τη νίκη, όσο για την εικόνα της ομάδας. Και κυρίως το «οπλοστάσιο» που έχει πλέον η Ένωση, από τη μέση και μπροστά.

Η ΑΕΚ παρά τις αδυναμίες που φανέρωσε στο πρώτο ημίχρονο στο ανασταλτικό κομμάτι, έδειξε πως μεσοεπιθετικά διαθέτει πολλές και ποιοτικές επιλογές. Αυτός ήταν άλλωστε και ο παράγοντας που την έφερε στη νίκη.

Οι Κιτρινόμαυροι διαθέτουν ένα ρόστερ με ταλέντο. Ιδίως από το κέντρο και μπροστά, οι λύσεις είναι πολλές. Χθες για παράδειγμα ξεκίνησαν πίσω από τον Αραούχο οι Άμραμπατ, Μάνταλος, Τάνκοβιτς. Ενώ η ΑΕΚ έκλεισε το ματς με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή, τους Γκαρσία, Τσούμπερ στα άκρα και τον Γέβτιτς σε ελεύθερο ρόλο.

Αναμφίβολα ο παίκτης που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα ήταν ο Τσούμπερ. Ο διεθνής Ελβετός άσος είναι ένα από τα μεγάλα φετινά «όπλα» του Δικεφάλου. Και το έδειξε με το «καλημέρα». Απέναντι στον Ιωνικό έκανε τέσσερα σουτ όλα στον στόχο, σκόραρε, έβγαλε δύο κάθετες μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε κερδισμένο πέναλτι από τον Αραούχο και κέρδισε δύο δεύτερες μπάλες που οδήγησαν την ΑΕΚ σε τελική προσπάθεια. Παράλληλα βγήκε στο ένας εναντίον ενός με προσωπικό αντίπαλο συνολικά 10 φορές, εκ των οποίων πέρασε τις 7. Και όλα αυτά σε μόλις ένα ημίχρονο!

Η φετινή ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θα έχει το όμορφο ποδόσφαιρο στο ρεπερτόριό της. Θα είναι ένα σύνολο με το απρόβλεπτο και εντυπωσιακό στοιχείο στο παιχνίδι του. Την κάνουν τέτοια οι μεταγραφές της. Δεν θυμάμαι ξανά τα τελευταία χρόνια τόσες ποιοτικές επιλογές, για κάθε θέση, από το κέντρο και μπροστά. Η Ένωση θα βρίσκει τον δρόμο για τα δίχτυα και τις λύσεις στην επίθεση. Ωστόσο, υπάρχουν και στοιχεία στο παιχνίδι της που προβληματίζουν.

Οι τελικές που δέχθηκε σε λιγότερο από ένα ημίχρονο μόνο από τον… Τουράμ, είναι θέμα. Και μάλιστα σοβαρό. Το δίδυμο Βράνιες-Τζαβέλλα θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να δέσει. Ενώ απαιτείται περισσότερη δουλειά και από τους μέσους που παίζουν πίσω από τους τέσσερις της επίθεσης (αφού έτσι ουσιαστικά είναι το πλάνο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς).

Αυτή η αδυναμία της ΑΕΚ δεν παρατηρήθηκε μόνο την Κυριακή. Είχε καταγραφεί σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Γι’ αυτό και υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» ακόμα, στα αναμφίβολα θετικά μηνύματα που έφερε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τον Δικέφαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ