ΑΕΚ – Καλύτερη από την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα

ΑΕΚ – Καλύτερη από την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ, μετά και την μεταγραφή του Μοχαμαντί έχει συνθέσει το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών

Και Μιλάντ Μοχαμαντί. Η ΑΕΚ το σκεφτόταν να αποκτήσει κι άλλον αριστερό μπακ πλην των Χατζισαφί και Μιτάι και τελικά, έκανε δικό της τον βασικό πλάγιο αμυντικό του Ιράν. Έναν παίκτη πρώτης γραμμής, που το καλοκαίρι αξίωνε ποσό πάνω από 700.000 ευρώ ετησίως για να έρθει στη χώρα μας.

Είναι σαφές πως η ΑΕΚ έχει αλλάξει πλέον επίπεδο. Το κενό δεν το καλύπτει με «μπάλωμα», αλλά με παίκτη που την ανεβάζει αυτόματα επίπεδο. Τέτοιος είναι ο Μοχαμαντί. Ένας τούρμπο-μπακ. Ο Μοχαμαντί εκτός από ταχύτητα έχει και δυναμισμό στο παιχνίδι του, αλλά και σωστή νοοτροπία. Τον χαρακτηρίζουν ως έναν καθαρό επιθετικό μπακ, ο οποίος ωστόσο έχει ικανοποιητικά ποσοστά στα αμυντικά του καθήκοντα. Καθώς ανεβαίνει συνεχώς την πλευρά του (έχοντας πάντα και επιστροφές) ο Μοχαμαντί σεντράρει συχνά, αν και οι προσπάθειές του πολλές φορές δεν διακρίνονται από επιτυχία καθώς η τεχνική του θέλει βελτίωση.

Την ίδια στιγμή όμως επειδή βγαίνει συνεχώς μπροστά διαθέτει καλές κάθετες μεταβιβάσεις με μέσο όρο 11,78 προωθητικές μπαλιές ανά παιχνίδι και επιτυχία 69%, πάντα κατά την τελευταία του χρονιά. Ο συνολικός μέσος όρος του στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις την περσινή σεζόν με τη Γάνδη ανήλθε στο 74,8%.

Η συγκεκριμένη κίνηση της ΑΕΚ με τον Μοχαμαντί επιβεβαίωσε απλά αυτό που έγινε ξεκάθαρο από τα τέλη Αυγούστου και μετά. Η φετινή Ένωση έχει έναν και μόνο στόχο, τον τίτλο. Και πλέον, έχει τα εφόδια για να το πετύχει και με το παραπάνω.

Το φετινό ρόστερ είναι το πληρέστερο που έχουμε δει στην Ένωση τα τελευταία χρόνια. Χωρίς υπερβολή είναι καλύτερο από εκείνο που το 2018 πανηγύρισε το πρωτάθλημα! Σε κάθε γραμμή, κάθε θέση, υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιλογές πρώτης γραμμής.

Το έργο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είναι εύκολο. Ο Σέρβος τεχνικός δεν οφείλει απλά να «δέσει» τους πολλούς και ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει, αλλά να διατηρήσει και ισορροπίες στο ρόστερ. Κάτι που στην τωρινή ΑΕΚ, βάσει της ποιότητας που υπάρχει, μόνο απλό δεν μοιάζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ