Πότε θα είναι έτοιμος ο Ρόνι Λόπες – Πώς θα γίνει σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό…

Πότε θα είναι έτοιμος ο Ρόνι Λόπες – Πώς θα γίνει σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό…

Ο Ρόνι Λόπες αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο όσα έγιναν το καλοκαίρι, «εξηγούν» σε μεγάλο βαθμό την έως τώρα εικόνα του.

Κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε μια ομάδα ακραίων πιέσεων και ασφυκτικού πρωταθλητισμού, όπως ο Ολυμπιακός, πρέπει να είναι έτοιμος. Ετοιμος να βοηθήσει, να αρπάξει τις ευκαιρίες, να ξεχωρίσει. Αλλά και έτοιμος να αντέξει την πίεση όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Οσοι αντέχουν αυτή την πίεση και την κάνουν τροφή για περισσότερη δουλειά και «απαντήσεις», αυτοί ξεχωρίζουν και γίνονται πρωταγωνιστές. Και αυτό είναι που περιμένουν όλοι στο Ρέντη από τον Ρόνι Λόπες.

Ο Ρόνι αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να κάνει τη διαφορά. Είναι ποδοσφαιριστής αυτής της ποιότητας. Της κατηγορίας «κάνω τη διαφορά». Μόλις στα 25 του, έχει στα πόδια του μεταγραφές σχεδόν 40 εκατομμυρίων. Και η ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Ωστόσο μέχρι στιγμής η εικόνα του δεν είναι αυτή που θέλουν ο σύλλογος και ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει ούτε τον ίδιο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι δύο: 1) Γιατί δείχνει να μην είναι έτοιμος σωματικά, από τη στιγμή που ακολούθησε όλη την προετοιμασία της Σεβίλλης, 2) Πότε θα είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι σύνθετη. Πράγματι, ο Ρόνι Λόπες έκανε προετοιμασία με τη Σεβίλλη. Ολη την προετοιμασία. Ξεκίνησε με τους υπόλοιπους παίκτες των Ανδαλουσιανών προετοιμασία στις 7 Ιουλίου, στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου, José Ramón Cisneros Palacios. Μία εβδομάδα μετά ακολούθησε την αποστολή στην περιοχή Αλγκόρφα της Μούρθια, όπου διεξήχθη το ένα μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ενώ στις 25 Ιουλίου ταξίδεψε με την αποστολή και στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου διεξήχθη το δεύτερο στάδιο.

Σε αυτό το διάστημα η Σεβίλλη έδωσε τέσσερα δυνατά φιλικά παιχνίδια (Κόβεντρι, Λας Πάλμας, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόμα). Ενώ το 5ο, με αντίπαλο την Αστον Βίλα στο Βίλα Παρκ, ακυρώθηκε μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του, καθώς οι Ισπανοί ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν «για λόγους που έχουν να κάνουν με τον COVID-19». Μάλιστα, ενημέρωσαν ότι δεν θα έπαιζαν άλλο φιλικό έως την έναρξη της La Liga (15/08).

ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ
17/07/2021ΣΕΒΙΛΛΗ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ (Μούρθια)4-0
22/07/2021ΣΕΒΙΛΛΗ-ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (Μούρθια)1-0
27/07/2021ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΣΕΒΙΛΛΗ (Αλγκάρβε)2-2
31/07/2021ΡΟΜΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ (Αλγκάρβε)0-0
07/08/2021ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ (Villa Park)ΑΚΥΡ.

Σε αυτό το διάστημα, ο Ρόνι Λόπες προπονούνταν κανονικά υπό τις οδηγίες του Χουλέν Λοπετέγκι. Μάλιστα, υπάρχει και στις σχετικές φωτογραφίες της Σεβίλλης από την προετοιμασία.

Ποιο είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Ο Ρόνι δεν είναι έτοιμος από άποψη ρυθμού. Το γεγονός ότι πριν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό είχε να παίξει παιχνίδι από τις 23 Μαΐου, όταν ακόμη αγωνιζόταν στη γαλλική Νις, φαίνεται ότι τον έχει φέρει πίσω από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας. Προσπαθεί να κάνει πράγματα μέσα στο γήπεδο, δεν θέλει να «κρυφτεί», αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχει βγει τίποτε σε αυτά 76 λεπτά που έχει χρησιμοποιηθεί κόντρα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ατρόμητο, όπως και στο φιλικό με τον Αρη. Και αυτό οφείλεται στον ρυθμό.

Τι απαντούν οι άνθρωποι της ομάδας, αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμος να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες; Από το Ρέντη υποστηρίζουν πως από άποψης φυσικής κατάστασης ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι καλά. Σηκώνει βελτίωση η περίπτωσή του, αλλά είναι καλά από θέμα αντοχών, είναι σε θέση να βοηθήσει και μάλιστα για πολλή ώρα. Αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να πατήσει το «κουμπί» του εγκεφάλου που τον κρατάει πίσω. Διότι εκτός του ρυθμού, δείχνει να είναι υπερβολικά αγχωμένος να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και λόγω αυτού παρασύρεται και κάνει λάθη τελείως παράταιρα με βάση την ποιότητά του.

Η άφιξη του Γκάρι Ροντρίγκες, αυξάνει ακόμη περισσότερο τον εσωτερικό ανταγωνισμό στα άκρα της επίθεσης, όπου πλέον υπάρχει υπεροπλία (Μασούρας, Ονιεκούρου, Βαλμπουενά, Βρουσάι). Και ο Ρόνι θα πρέπει σύντομα να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς. Κόντρα στην Αντβερπ ο Πορτογάλος δεν τον χρησιμοποίησε λεπτό, στέλνοντάς του μήνυμα ότι θα πρέπει να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο, να συγκεντρωθεί και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τον καλό του εαυτό. Αυτόν που ανάγκασε τη Σεβίλλη πριν 2 χρόνια να τον κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της, δαπανώντας 25.000.000 €.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ