ΑΕΚ – «Αυτοκτόνησε», αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν στο ντούκου

ΑΕΚ – «Αυτοκτόνησε», αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν στο ντούκου

Η ΑΕΚ στήθηκε στον τοίχο από τον Φωτιά, τον Σκουλά και τους βοηθούς, αλλά θα πρέπει να ψαχτεί για το πως δεν κέρδισε ένα ματς που μέχρι και το 80’ ήταν κλειδωμένο

Είναι τόσο μπερδεμένα τα συναισθήματα που αφήνει το ματς του Ηρακλείου που δεν ξέρει κανείς από που να ξεκινήσει. Θα το πιάσω από τον πρώτο παράγοντα που επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Αυτόν της διαιτησίας. Η ΑΕΚ χθες στήθηκε στον τοίχο. Σε μια αψιμαχία στην οποία ενεπλάκησαν δύο παίκτες του ΟΦΗ και ένας δικός της, έμεινε μόνο εκείνη με παίκτη λιγότερο. Πριν καν τελειώσει το ημίχρονο.

Η φάση είναι ξεκάθαρη. Ο Γκαρσία έκανε λάθος που απώθησε τον αντίπαλό του, αλλά το να αποβληθεί μονάχα εκείνος και οι Νέιρα-Λάμπρου να δουν μονάχα κίτρινη κάρτα δεν έχει λογική. Είτε αποβάλλονται και οι τρεις, είτε απλά βλέπουν από μια κίτρινη. Ο Γκαρσία θα έπρεπε να συγκρατήσει τα δικαιολογημένα νεύρα του, αλλά η απόφαση είναι πέρα για πέρα λάθος.

Δεν στέκει να αποβάλλεται ο Γκαρσία για αυτή τη φάση και να μη βλέπει απευθείας κόκκινη ο παίκτης του ΟΦΗ για την… καρατιά στον Χατζισαφί. Παρεμπιπτόντως ο Νέιρα που είδε απλά κίτρινη κάρτα, σκόραρε δύο φορες και επί της ουσίας «γύρισε» το ματς στην πορεία. Μάλιστα, στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ υπάρχει και ξεκάθαρο φάουλ πάνω στον Βράνιες.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα παζλ χοντρών διαιτητικών λαθών, όλων εις βάρος της ΑΕΚ. Η Ένωση δεν μπορεί να αφήσει το χθεσινό να περάσει έτσι. Δεν γίνεται να μην αντιδράσει. Οι διαρροές δεν πιάνουν τόπο και δεν πρόκειται να ιδρώσει κανένα αυτί. Οι Κιτρινόμαυροι πρέπει να πάρουν θέση επίσημα, πρέπει να κοιτάξουν να προστατεύσουν την ομάδα από αντίστοιχες διαιτησίες.

Έχουμε δει από το ξεκίνημα κιόλας πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Βαθμούς θα χάσουν όλοι. Και σε πολλές περιπτώσεις απρόσμενα. Η ΑΕΚ πρέπει να αποφύγει τις απώλειες, που έρχονται με τέτοιον τρόπο. Να χάνει βαθμούς αν ευθύνεται η ίδια, όχι τρίτοι.

Αφήνω το κομμάτι της διαιτησίας και πιάνω το αγωνιστικό. Διότι εκεί η ΑΕΚ έβγαλε μόνη της τα μάτιας της. Δεν γίνεται να μην κερδίζει ένα ματς που μέχρι και το 80’ το έχει κλειδωμένο. Δεν γίνεται! Να δέχεται αστεία γκολ, από μια ομάδα που με το ζόρι είχε κάνει τελική σε όλο αυτό το διάστημα, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, προφανώς και δεν του βγήκαν όλες οι επιλογές. Η είσοδος του Μάνταλου ήταν σωστή και η ΑΕΚ βοηθήθηκε από τον αρχηγό της. Λάθος ήταν η τοποθέτηση του Σάκχοφ σε αυτόν τον περίεργο ρόλο του χαφ-εξτρέμ και ενδεχομένως η είσοδος του Σβάρνα να έπρεπε να έχει έρθει νωρίτερα.

Η ΑΕΚ πήρε ένα καλό μάθημα χθες. Αυτό το ματς στην πορεία της σεζόν μπορεί να εξελιχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Αρκεί η Ένωση να το ερμηνεύσει όπως πρέπει και να μην επαναλάβει τα ίδια. Φροντίζοντας παράλληλα να είναι προστατευμένη και από φαινόμενα τύπου Φωτιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ