Ο Τικίνιο σε σκηνές από τα λίαν προσεχώς!

Ο Τικίνιο σε σκηνές από τα λίαν προσεχώς!

Στον σχεδιασμό του Μαρτίνς έλεγε και λέει πολλά πράγματα ο Τικίνιο. Το απόγευμα της Τετάρτης καταλάβαμε γιατί.

Μια νίκη με ευρύ σκορ επί του Απόλλωνα στο Φάληρο δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει και πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Η συγκεκριμένη σημαίνει. Κι αυτό γιατί έγινε με πρωταγωνιστή ΄’έναν παίκτη που ήρθε στην ομάδα πρώτο από όλους και με την προσδοκία ότι θα ανεβάζει ψηλότερα την ποιότητα της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μαρτίνς δεν ζητούσε παίκτη να κάνει συμπληρωματική δουλειά. Να αντικαθιστά και να συμπληρώνει. Παίκτη πρωταγωνιστή, ικανό στο σκοράρισμα που να πλαισιώνει ιδανικά τον Ελ Αραμπί ζητούσε. Τον βρήκε στο πρόσωπο του ελεύθερου Τικίνιο και έσπευσε η διοίκηση να τον φέρει δίνοντας του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο.

Στον σχεδιασμό του Μαρτίνς έλεγε και λέει πολλά πράγματα ο Τικίνιο. Το απόγευμα της Τετάρτης καταλάβαμε γιατί. Ο Βραζιλιάνος είναι σπουδαίος φορ περιοχής. Ο τραυματισμός στον ώμο γέμισε πολλούς με αμφιβολίες και επιφυλάξεις. Το ματς με τον Απόλλωνα διέλυσε πολλές από αυτές και μας έδειξε τι είναι ικανός να κάνει ο Βραζιλιάνος. Το είδαμε με το άλμα του στο πρώτο γκολ. Το είδαμε και θαυμάσαμε με την κίνησή και το κεραυνό στο δεύτερο γκολ που πέτυχε. Ο Τικίνιο είναι προικισμένος σκόρερ καις τον βαθμό που επανέλθει πλήρως είναι ικανός να κάνει τις αντίπαλες άμυνες να στενάξουν. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από όσα είδαμε στο Φάληρο.

Ο Τικίνιο μέσα στην περιοχή είναι κίνδυνος-θάνατος. Συνδυάζει δύναμη και τεχνική με ταχύτητα στην εκτέλεση. Δύσκολα θα μείνει εκτός δράσης στον βαθμό που θα τροφοδοτηθεί σωστά. Από εκεί και πέρα φάνηκε καθαρά πως ο Πιερ Κούντε είναι παίκτης εξαιρετικά ικανός στο χτίσιμο των επιθέσεων. Αμφιβάλω ζωηρά αν τα καταφέρνει καλύτερα ως δεύτερος αμυντικός χαφ και όχι ως ο πλέον προωθημένος στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Νομίζω ότι εκεί μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Έστω και ως δεύτερος αμυντικός χαφ οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας του, έκανε κάθετες κινήσεις με την μπάλα και έβρισκε στο σωστό χρόνο τους συμπαίκτες του. Η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη.

Με το κέντρο του πιο παραγωγικό από κάθε άλλη φορά ο Ολυμπιακός δημιούργησε καλές φάσεις και έβγαλε τελικές προσπάθειες. Δεν μιλάμε για την καταιγίδα της μισής ώρας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά για μια ισορροπημένη παρουσία στη διάρκειά του χωρίς ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα. Ο Μάριος Βρουσάι που πέρασε αλλαγή χρωμάτισε την αναμέτρηση με ένα υπέροχο γκολ. Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγές, ξεκούρασε παίκτες και διαπίστωσε πω ς ομάδα του πήρε μπροστά. Με αυτή την φόρα θα πάει στην Τρίπολη και δυο μέρες μετά στην Κωνσταντινούπολη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ