Ολυμπιακός – Ο κορυφαίος και ο «δυναμίτης»

Ολυμπιακός – Ο κορυφαίος και ο «δυναμίτης»

Μασούρας και Τικίνιο... υπέγραψαν την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα με 4-1 και ο Μαρτίνς χαμογελά για την απόδοση των δύο παικτών

Ο Ολυμπιακός ήθελε για πολλούς λόγους μια ευρεία νίκη στο ματς με τον Απόλλωνα και είναι σημαντικό για τους πρωταθλητές που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.

Πρώτα απ’ όλα αυτή η νίκη ήταν ότι καλύτερο λίγες μέρες πριν από το δύσκολο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα βελτίωσης της αγωνιστικής τους εικόνας και το έκαναν προς μεγάλη ικανοποίηση του Πέδρο Μαρτίνς.

Το είχε πριν μια μέρα πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα ο προπονητής των πρωταθλητών. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη στην ομάδα του και ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τρία στοιχεία.

1.Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, καθώς οι ερυθρόλευκοι πίεσαν από το πρώτο λεπτό του ματς τον αντίπαλό τους.

Αυτό πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα των παιχνιδιών τους, ειδικά στο Καραϊσκάκη και με αυτή την πίεση βρήκαν νωρίς το γκολ οι πρωταθλητές.

2.Η επιστροφή του Γιώργου Μασούρα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Μια επιστροφή που συνδυάστηκε με γκολ και όλοι καταλαβαίνουν πόσο έλειψε από τους πρωταθλητές ο διεθνής μέσος.

Ο Μασούρας είναι ο κορυφαίος εξτρέμ του πρωταθλήματος κι ένας παίκτης που κάνει όλες τις δουλειές. Φάνηκε αυτό και στο ματς με τον Απόλλωνα, καθώς και γκολ πέτυχε και λίγο έλλειψε να δώσει και ασίστ.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο διεθνής ακραίος επιθετικός είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς.

Και σε κάθε ματς φροντίζει ν’ αποδεικνύει πόσο βοηθάει τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μασούρας γύρισε την κατάλληλη χρονική περίοδο καθώς έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια για τους πειραιώτες και η παρουσία του στην βασική εντεκάδα είναι απαραίτητη.

3.Σέντερ φορ σημαίνει γκολ και είναι μεγάλη υπόθεση για την ψυχολογία του Τικίνιο, ότι κατάφερε να βρει δίχτυα και μάλιστα δύο φορές.

Ήταν δύο γκολ που αποτελούν σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού του λατινοαμερικάνου σέντερ φορ. Τόσο η κεφαλιά όσο και το σουτ ήταν «δυναμίτες» και ο Μαρτίνς μπορεί να χαμογελά για τα γκολ του Βραζιλιάνου στράικερ.

Είναι αλήθεια πως ο Τικίνιο έψαχνε το γκολ και αν μη τι άλλο τώρα θα μπορέσει να απελευθερωθεί ενόψει της συνέχειας.

Ο Βραζιλιάνος έδιωξε από πάνω του την πίεση κι αυτό είναι κάτι που θα τον βοηθήσει να παίξει πιο άνετα στα μεγάλα παιχνίδια που ακολουθούν. Αυτός είναι ο Τικίνιο. ένα «τανκ» στην περιοχή και τα γκολ που σημείωσε είναι αποτέλεσμα της δύναμης που βγάζει στο παιχνίδι του ο λατινοαμερικάνος φορ.

Αν σε όσα προαναφέραμε προσθέσουμε πως ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς Καμαρά, Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Παπασταθόπουλο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Μαρτίνς έχει πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την διάθεση που έβγαλε η ομάδα του.

Μόνο καλά λόγια μπορεί να πει κάποιος βέβαια και για τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος έπαιξε λίγα λεπτά αλλά κατάφερε να σκοράρει.

Θυμίζουμε πως ο νεαρός άσος είχε πολύτιμη συμβολή στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αντβέρπ με την ασίστ στον Ρέαμπτσιουκ. Και σ’ εκείνο το παιχνίδι είχε παίξει σαν αλλαγή στα τελευταία λεπτά και είναι σημαντικό να σταθούμε στην καλή φόρμα που βρίσκεται ο εξτρέμ των ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ