Τα «πρέπει» της ΑΕΚ για να φύγει νικήτρια από την Τούμπα

Τα «πρέπει» της ΑΕΚ για να φύγει νικήτρια από την Τούμπα

Τα αγωνιστικά δεδομένα, οι σκέψεις του Μιλόγεβιτς και ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ένωση

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έφτασε. Το φετινό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς… παντού. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν παίζει χωρίς αντίπαλο. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ δείχνουν φέτος ισχυροί. Και δεδομένα θα παλέψουν για τον τίτλο με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Παρότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς, αν υπάρξει νικητής στην αναμέτρηση της Τούμπας οι συνθήκες στο πρωτάθλημα θα αλλάξουν. Πέρα από τους βαθμούς, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα δώσει και ψυχολογία. Έτσι όπως διαμορφώνεται το φετινό πρωτάθλημα τέτοια αποτελέσματα παίζουν τον ρόλο τους. Οι δύο ομάδες ακόμα δεν έχουν βρει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και αυτό κάνει την αναμέτρηση αμφίρροπη. Ειδικά η ΑΕΚ είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, έχοντας αλλάξει όλον τον βασικό κορμό της.

Τα προβλήματα με τα οποία πηγαίνει στην Τούμπα η ΑΕΚ είναι σημαντικά. Άμραμπατ, Γαλανόπουλος και Μάνταλος είναι εκτός μάχης. Τρεις παίκτες που αν ήταν διαθέσιμοι θα ξεκινούσαν βασικοί. Η Ένωση καλείται να βρει λύσεις. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το ψάχνει ακόμα για πρόσωπα και σχήμα.

Το βασικότερο για την ΑΕΚ είναι πάντως να προσεγγίσει σωστά το ματς από άποψη φιλοσοφίας. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει αδυναμία στην κόντρα. Έχει σοβαρά αμυντικά κενά και δεδομένα η Ένωση θα έχει τις ευκαιρίες της. Νομίζω πως ένα πλάνο με την μπάλα στα πόδια του αντιπάλου είναι το ενδεδειγμένο.

Να βρει δηλαδή η ΑΕΚ περισσότερους χώρους και με τον συνδυασμό ταχύτητας και ποιότητας στην επίθεσή της να κάνει τη ζημιά. Σημαντικό επίσης θα είναι η ίδια να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της. Σε όλα τα ματς που έχει δώσει, έχει ζήτημα εκεί. Και την Κυριακή τα λάθη μπορεί να μην συγχωρεθούν.

Πάντως το ματς της Τούμπα φαίνεται σαν ευκαιρία για την Ένωση. Ο ΠΑΟΚ δεν πατάει γερά στα πόδια του και αναζητά ακόμα αγωνιστική ταυτότητα. Θα πρέπει οι Κιτρινόμαυροι να το εκμεταλλευτούν αυτό και να πάρουν μια νίκη, που θα τους βάλει για τα καλά σε τροχιά τίτλου, όσο νωρίς κι αν είμαστε το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ