Ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα ή θα πέσει κατηγορία…

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα ή θα πέσει κατηγορία…

Δεν πέφτεις κατηγορία επειδή έχασες από τον Άρη. Ούτε παίρνεις πρωτάθλημα με μια νίκη επί του Βόλου. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ισορροπία. Και ψυχραιμία.

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει και το γκρι. Υπάρχει η φόρμα, η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση, η καλή ή η κακή μέρα. Το «στράβωμα» ενός παιχνιδιού ή το… φτιάξιμο. Του στράβωσαν του Παναθηναϊκού τα ματς σε Ζωσιμάδες και Βικελίδης. Γκολ στο 5’ το βράδυ του Σαββάτου στην Ήπειρο. Γκολ στο 10’ βράδυ Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι κι αν προσπάθησε να κάνει ο Παναθηναϊκός έπεσε στο κενό. Δεν ήταν, όμως, μια ομάδα που δεν προσπάθησε. Απλά δεν του βγήκε, αφού και οι αντίπαλοι τακτικά ήταν καλοί στον ανασταλτικό τομέα.

Του… έκατσε στο 3’ η γκέλα του Κλέιμαν απέναντι στον Βόλο και άνοιξε το σκορ. Και μετά από μερικά δευτερόλεπτα ήρθε και ένα δεύτερο. Με 2-0 στο 4’ δεν έχεις πόδια, έχεις φτερά. Ειδικά στο γήπεδό σου, με τον κόσμο να διασκεδάζει βλέποντας αυτό το ξεκίνημα.

Δεν έγινε Παρί Σεν Ζερμέν ο Παναθηναϊκός επειδή έβαλε πέντε γκολ στον Βόλο. Ούτε οι Βιτάλ – Καρλίτος – Χατζηγιοβάνης – Ιωαννίδης είναι οι Νεϊμάρ – Μέσι – Ντι Μαρία – Εμπαπέ επειδή σκόραραν και τα πέντε γκολ το μεσημέρι της Κυριακής. Ούτε είναι σίγουρος πρωταθλητής επειδή έβαλε εννιά γκολ με Απόλλωνα και Βόλο μέσα στο γήπεδό του.

Δεν έγινε και… Απόλλων ή Ιωνικός επειδή έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη. Ούτε θα πέσει κατηγορία με δύο ήττες σε έδρες που είναι δύσκολες. Και που – για να λέμε και του στραβού του δίκιο – αν δεν έχανε «κολλητά», δηλαδή Σάββατο – Τετάρτη και έχανε στους «Ζωσιμάδες» τη 2η αγωνιστική και στο «Βικελίδης» τη 10η αγωνιστική, δεν θα υπήρχε τόση γκρίνια και τόση πίεση συσσωρευμένη γύρω από την ομάδα.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχουν τα δύο άκρα. Βάζει τέσσερα γκολ στην πρεμιέρα και οι μισοί λένε ότι είναι ικανός να πάρει το πρωτάθλημα. Χάνει από ΠΑΣ και Άρη και οι άλλοι μισοί λένε ότι θα πέσει κατηγορία. Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα καλύτερη από την περσινή. Με μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ της, πιο δουλεμένη από τον προπονητή της, με παίκτες που εμφανίζονται σαφώς βελτιωμένοι (Καρλίτος, Ιωαννίδης, Χουάνκαρ), με άλλους που του ανεβάζουν την ποιότητα (Βιτάλ, Ρούμπεν), αλλά και με χτυπητές αδυναμίες που χρίζουν βελτίωσης το συντομότερο δυνατό.

Είναι μια ομάδα που έχει πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνας. Πρόβλημα που οφείλει ο προπονητής να βρει τη λύση. Αλλά και που αν σε πετύχει στον ανοιχτό χώρο μπορεί να σε… διαλύσει.

Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα κι άλλα μέχρι να βρει τη σταθερότητά του. Θα έχει «βραδιές Ζωσιμάδων» και «μεσημέρια Βόλου». Θα χαλάει και θα φτιάχνει τον κόσμο του. Δεν θα πέσει κατηγορία επειδή έχασε από τον Άρη, ούτε θα πάρει το πρωτάθλημα επειδή κέρδισε τον Απόλλωνα. Αλλά στο τέλος της σεζόν είναι πιο πιθανό να έχει πετύχει τον στόχο του απ’ ότι να έχει αποτύχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ