H λίγη ΑΕΚ και η καραμέλα που έλιωσε

H λίγη ΑΕΚ και η καραμέλα που έλιωσε

Η Ένωση στην Τούμπα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, εμφανίζοντας συμπτώματα που τη χαρακτήριζαν και τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια στην Τούμπα. Η Ένωση παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, εμφανίζοντας συμπτώματα που τη χαρακτήριζαν και τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από τα αγωνιστικά της προβλήματα που θα τα αναλύσουμε πιο κάτω, οι Κιτρινόμαυροι είχαν και ζητήματα στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμπαιναν στις φάσεις πολύ πιο δυνατά και αποφασισμένα. Ενώ φάνηκε ξεκάθαρα να έχουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να φτάσουν στη νίκη. Η ΑΕΚ από την άλλη έδειχνε να εξαρτάται για κάτι καλό από το ματς, στις λίγες φάσεις που τις προέκυψαν. Σαν να μην πιστεύει πως μετά από μια χαμένη ευκαιρία μπορεί να δημιουργήσει άμεσα ακόμα μία.

Αγωνιστικό το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ο άξονάς της και το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μισελέν αποδείχθηκε ανεπαρκής χθες, με πολλά προβλήματα. Με αποκορύφωμα την αντίδρασή του στη φάση του πέναλτι. Από εκεί και πέρα η απόφαση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να παρατάξει δύο χαφ, έναντι των τριών που δεδομένα θα ξεκινούσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν λανθασμένη.

Η Ένωση δεν μπορούσε να κερδίσει τον άξονα και ο ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που πήρε το κέντρο, πήρε και το ματς. Οι Ασπρόμαυροι παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι. Με μεγαλύτερη «δίψα» και πιθανότατα ένα πιο ορθολογικό πλάνο. Οι επιλογές του Λουτσέσκου τον δικαίωσαν.

Ρυθμιστές σε όλο αυτό ήταν ξεκάθαρα οι Μπίσεσβαρ, Σβαμπ. Αμφότεροι ήταν τα «κλειδιά» για να έρθει μια νίκη, που δίνει πολλά στους Θεσσαλονικείς. Πέρα από το βαθμολογικό προσπέρασμα, κατάφεραν ένα σημαντικό «χτύπημα» σε έναν εκ των φετινών ανταγωνιστών τους. Τέτοια ματς μπορούν να αποδειχθούν κομβικά στην εξέλιξη μιας σεζόν όπως η φετινής και από χθες, ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι έναντι της ΑΕΚ.

Κυρίως διότι ήταν πιο πειστικός. Βλέποντας κανείς το χθεσινό ματς, σίγουρα βλέπει τη ζυγαριά να γέρνει υπέρ των Ασπρόμαυρων έναντι της Ένωσης και για φέτος. Διότι πλέον είναι σαφές πως οι Θεσσαλονικείς έχουν πάρει τον αέρα των Κιτρινόμαυρων για τα καλά τα τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον χθες έλιωσε οριστικά η καραμέλα σχετικά με το περιβόητο ματς του 2018. Η φάση στο γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε τότε, είναι αντίστοιχη με εκείνη που είδαμε τώρα, στο τέρμα του Μοχαμαντί. Πολύ σωστά υπενθύμισε ο Σιμόες στον Λουτσέσκου την τότε αντίδρασή του και τα όσα είχε πει ο Ρουμάνος. Ορθώς ακυρώθηκε εκείνο το γκολ, ορθώς και το τωρινό. Αυτός είναι ο κανονισμός παιδιά και δεν μπορούμε να τον ερμηνεύουμε κατά το δοκούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ