Έτυχε ή… απέτυχε; Ποια απάντηση μπορεί να δοθεί για τη σχέση Κολοβού – Παναθηναϊκού;

Έτυχε ή… απέτυχε; Ποια απάντηση μπορεί να δοθεί για τη σχέση Κολοβού – Παναθηναϊκού;

Είναι από τις περιπτώσεις που απλά δεν ταίριαζαν τα χνώτα ενός παίκτη με έναν σύλλογο ή ο Παναθηναϊκός δεν... διάβασε στ' αλήθεια την αξία του Κολοβού;

Το ποδοσφαιρικό «θαύμα» της Σέριφ Τιρασπόλ και η νίκη… θαύμα μέσα στο Μπερναμπέου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ανοίγει ξανά μία κουβέντα που στην Ελλάδα… αρέσει πολύ. Και την ανοίγει γιατί στη Σέριφ αγωνίζονται δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι έφυγαν… κακήν – κακώς από τη χώρα μας. Ο Δημήτρης Κολοβός και ο Γιώργος Αθανασιάδης.

Ο πρώτος από τον Παναθηναϊκό, ο δεύτερος από την ΑΕΚ. Ο Κολοβός αρχικά ως δανεικός και εν συνεχεία ως ελεύθερος. Ο Αθανασιάδης με τη μορφή δανεισμού χωρίς οψιόν αγοράς. Αποτυχημένοι; Κάπως έτσι χαρακτηρίστηκαν και οι δύο. Ειδικά για τον Κολοβό, κανείς δεν θεωρούσε πως είχε μέλλον στον Παναθηναϊκό. Πιθανόν και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να είχε αρχίσει να πιστεύει πως απλά δεν… ταίριαξαν τα δικά του χνώτα με εκείνα του συλλόγου.

Στο σήμερα και οι δύο ζουν στιγμές που δεν είχαν ζήσει ξανά στη ζωή τους. Είναι μέλη μιας ομάδας που ζει ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι άνευ προηγούμενου. Η χθεσινή νύχτα μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για ένα ακόμα τατουάζ στο γεμάτο απ’ αυτά κορμί του Δημήτρη Κολοβού. Να «χαράξει» πάνω του για πάντα την 28η Σεπτεμβρίου 2021.

Η κουβέντα λοιπόν ανοίγει. Και το ερώτημα επανέρχεται: μήπως ο Κολοβός έπρεπε να πάρει μια ακόμα ευκαιρία στον Παναθηναϊκό; Μήπως οι «πράσινοι» βιάστηκαν να του δείξουν την πόρτα της εξόδου; Μήπως δεν τον εμπιστεύτηκαν όσο θα έπρεπε;

Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Ο Κολοβός πήγε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2019, στη δεύτερη σεζόν του Γιώργου Δώνη. Πήγε με τριετές συμβόλαιο και με τους πράσινους να επενδύουν σ’ εκείνον. Επένδυσε και ο Έλληνας προπονητής. Τον στήριξε όσο κανείς. Του έδωσε συμμετοχές, αλλά έβλεπε πως δεν… τσουλούσε το πράγμα. Ο Κολοβός έπαιξε στα οχτώ πρώτα παιχνίδια εκείνης της σεζόν. Στα πέντε απ’ αυτά ήταν βασικός. Παρά το γεγονός πως η αγωνιστική του εικόνα ήταν αρνητική, ο Δώνης επέμενε σ’ εκείνον περιμένοντας πως κάποια στιγμή θα έβγαζε τον καλό του εαυτό. Δεν συνέβη ποτέ.

Τον χρησιμοποίησε ως «δεκάρι», ως δεξί εξτρέμ, ως αριστερό εξτρέμ, ως δεύτερο επιθετικό, ακόμα και ως σέντερ φορ. Δεν κατάφερε τίποτα. Μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ σε εκείνα τα οχτώ πρώτα παιχνίδια. Μηδέν γκολ, μηδέν ασίστ στα συνολικά 13 ματς που έπαιξε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ένα γκολ σημείωσε στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν στη νίκη με 1-0 του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης» επί του Άρη. Κι άλλο ένα γκολ σε ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Συνολικά σε έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό (δόθηκε δανεικός τη δεύτερη χρονιά στη Σέριφ και έφυγε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι), ο Κολοβός είχε 23 συμμετοχές, με δύο γκολ και μία ασίστ. Δεν βρήκε ποτέ τον εαυτό του. Η αποχώρησή του ήταν κάτι το απολύτως αναμενόμενο. Το γεγονός πως τώρα διαπρέπει με τη φανέλα μιας άλλης ομάδας δε σημαίνει πως είτε ο Παναθηναϊκός, είτε ο παίκτης έκαναν λάθος με εκείνο το «διαζύγιο». Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στη Σέριφ τα νούμερά του είναι εντυπωσιακά. Σε 37 συμμετοχές έως τώρα έχει 15 γκολ και 10 ασίστ. Διανύει τις πιο παραγωγικές μέρες της καριέρας του. Αλήθεια πιστεύει έστω και ένας πως αν στον Παναθηναϊκό είχε τα ίδια νούμερα, οι «πράσινοι» θα του έδειχναν την πόρτα της εξόδου;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ