ΕΟΚ – Διαφάνεια και… παράτυπες συμβάσεις δεν πάνε μαζί

ΕΟΚ – Διαφάνεια και… παράτυπες συμβάσεις δεν πάνε μαζί

Μας μπέρδεψε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Αρκεί άραγε το «δεν θα συνεχιστούν οι παράτυπες συμβάσεις»;

Αν οι τοποθετήσεις (εξαγγελίες) του κ. Λιόλιου ήταν… νομοσχέδιο, θα το ψηφίζαμε επί της αρχής. Αν μας ζητούσαν να ψηφίσουμε κάθε άρθρο ξεχωριστά, σε τουλάχιστον δύο θα είχαμε αρνητική στάση. Ας ασχοληθούμε με το ένα κι αύριο συζητάμε για το άλλο. Άλλωστε, η ΕΟΚ δεν θα αλλάξει σε μία μέρα.

Ομολογώ ότι ήταν εντυπωσιακή η συνολική τοποθέτηση. Άνθρωπος που ξέρει τι θέλει, με πρόγραμμα κι ιδέες. Από το Μουσείο μέχρι τους ξένους και τις ξένες, θα συμφωνήσουμε με τον κ. Λιόλιο. Πάμε στη διαφωνία…

Είπε πως «στην ομοσπονδία θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια είναι το τρίπτυχο». Χειροκροτούμε. Κανείς δεν μπορούσε να το εκφράσει καλύτερα. Αμέσως μετά, όμως, υποστήριξε:

«Οι τουλάχιστον παράτυπες συμβάσεις που υπογράφτηκαν με έναν παράτυπο τρόπο δεν πρόκειται να συνεχιστούν». Μισό λεπτό. Τι θέλει να πει ο πρόεδρος; Υπάρχουν τουλάχιστον παράτυπες συμβάσεις, τις οποίες βρήκε;

Αν ήμουν στη θέση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αν δεν είχα κινηθεί νομικά, θα έβγαινα στα κεραμίδια. «Τι εννοείτε κύριε Λιόλιο παράτυπες συμβάσεις; Να τις βγάλετε στον αέρα, διαφορετικά είσαστε συκοφάντης» θα του έλεγα. Είδατε αντίδραση; Καμία. Ή είναι υπεράνω ο τέως πρόεδρος, ή γνωρίζει πως έχει γίνει κουτσουκέλα. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ.

Διαφάνεια δεν είναι η σημαία του κ. Λιόλιου; Πρέπει να μάθουμε ποιες είναι οι παράτυπες συμβάσεις. Αν και πόσο ζημιώθηκε η Ομοσπονδία. Ποιοι (κι απ’ τα δύο μέρη) έχουν υπογράψει τις συμβάσεις. Τι σημαίνει «δεν θα συνεχιστούν»; Δηλαδή, όσο βάλατε το χέρι στο μέλι το βάλατε, διαλυθείτε ησύχως;

Άλλο να μην υπάρξει ρεβανσισμός, άλλο να υπάρξει κουκούλωμα. Γιατί ένα γενικόλογο «τουλάχιστον παράτυπες συμβάσεις» δεν εξηγεί τίποτα. Πού είναι η διαφάνεια; Να βγουν στη φόρα όλες οι συμβάσεις αυτού του είδους. Όποιος κι αν ωφελήθηκε. Διαφορετικά, ας γίνουν 5-6 νέες παράτυπες συμβάσεις και μετά δύο χρόνια να… «μην συνεχιστούν».

Θα το γράψω όπως το σκέφτομαι. Αν δεν φωτιστούν οι σκοτεινές πτυχές της προηγούμενης διοίκησης, κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει συμφωνία. Κι αυτό δεν είναι αποδεκτό. Δεν θέλουμε «αίμα», δεν θέλουμε τρίλεπτα στρατοδικεία, αλλά… Χρόνια τώρα φωνάζαμε, «φωτογραφίζαμε», εικάζαμε, και μας έλεγαν γραφικούς. Ώστε υπάρχουν παράτυπες συμβάσεις. Ποιες, πόσες και σε ποιο ύψος. Ποιοι υπέγραψαν, ποιοι ωφελήθηκαν.

Αντί επιλόγου: Βασίλη Ντάκουρη έκανες σημαία (και μπράβο σου) τη διαφάνεια. Πολέμησες χρόνια τις αδιαφανείς διαδικασίες. Τώρα, από την προνομιακή σου θέση, οφείλεις να ολοκληρώσεις το έργο. Εκτός κι αν έχουν δίκιο οι Social Waste. «Η επανάσταση μονάχα έχει ουσία, όσο κρατάει μέχρι να γίνει εξουσία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ