Οι απίστευτες ατυχίες του Γιαν Εμβιλά, ο covid και η «επιστροφή»

Οι απίστευτες ατυχίες του Γιαν Εμβιλά, ο covid και η «επιστροφή»

Ο Γιαν Εμβιλά τα πέρασε όλα αυτό το καλοκαίρι. Ταλαιπωρήθηκε από τον κορωνοϊό, έχασε 4 κιλά, τραυματίστηκε, αλλά τα πράγματα αλλάζουν...

Ο Γιαν Εμβιλά είναι μία από τις κορυφαίες μεταγραφές που έχει κάνει ελληνική ομάδα. Ενας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Ενας παίκτης που πέρυσι αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους Ερυθρόλευκους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αντικαταστήσει τον Γκιγιέρμε. Και όχι μόνο τα κατάφερε (αν και παίκτης με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά), αλλά εξελίχθηκε ίσως στο πιο σημαντικό κομμάτι του αγωνιστικού παζλ του Πέδρο Μαρτίνς.

Η φετινή έναρξη του Εμβιλά στη σεζόν, δεν είναι συνέχεια της περσινής του πορείας. Ακόμη και στα παιχνίδια που δεν έχει αγωνιστεί, δεν έχει δείξει τον παλιό καλό εαυτό του, με εξαίρεση μόνο το ένα διάστημα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λουντογκόρετς (όταν και σκόραρε το 1-0), αλλά και το 90λεπτο με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Από εκεί και πέρα, είναι εμφανές πως η απόδοση του Γάλλου μέσου, δεν κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περσινή σεζόν. Μια κατάσταση που έχει εξήγηση. Και μάλιστα πολύ συγκεκριμένη.

Ο Εμβιλά ακολούθησε κανονικά όλη την προετοιμασία και ήταν από τους καλούς του Ολυμπιακού στα φιλικά. Κι όμως, λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Και εκεί ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα. Ο Εμβιλά είχε βαριά συμπτώματα και έμεινα πάνω από 10 ημέρες εκτός προπονήσεων. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν σοκαριστικό.

Οταν επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και μετρήθηκε, φάνηκε ότι είχε χάσει σχεδόν τέσσερα κιλά το διάστημα που ήταν άρρωστος. Κιλά που ήταν καθαρή μυϊκή μάζα! Με αποτέλεσμα η προετοιμασία ουσιαστικά να… πάει στράφι σε μεγάλο βαθμό. Καθώς ουσιαστικά έπρεπε να ξεκινήσει πάλι, όχι από το μηδέν, αλλά με βασικά κομμάτια της προετοιμασίας.

Ο ίδιος πίεσε τον εαυτό του, καθώς ήθελε να μπει να βοηθήσει. Εμφανίστηκε πρώτο φορά στο πρώτο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς, με τον Μαρτίνς να τον βάζει αλλαγή στο 45ο λεπτό. Πάλεψε, τα έδωσε όλα, αλλά ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τον covid και την ταλαιπωρία που πέρασε.

Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ένιωσε σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο, αλλά μίλησε με τον Μαρτίνς και το ιατρικό επιτελείο και ζήτησε να παίξει στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, κόντρα στην Αντβέρπ (16/09). Μάλιστα, έκανε και ένεση για να είναι σίγουρος ότι δεν θα μειωθεί η απόδοσή του από τον πόνο.

Στο 75ο λεπτό του αγώνα με τους Βέλγους ζήτησε και έγινε αλλαγή, καθώς ο δεν μπορούσε να συνεχίσει. Εκανε μαγνητική, ξεκίνησε θεραπείες ώστε να είναι έτοιμος για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά το τεστ θα γινόταν με τον Αστέρα Τρίπολης (26/09). Στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αγωνίστηκε 34 λεπτά, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά δύο ημέρες μετά ένιωσε πάλι πόνο. Αποφασίστηκε να μείνει εκτός και να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ώστε να επιστρέψει στο 100%. Και μόνο τότε να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Πλέον, είναι αισθητά καλύτερα. Και σε ερώτηση για το πότε θα μπει στο γήπεδο και θα φορτσάρει, μας απάντησε πως σε 4-5 ημέρες θα είναι έτοιμος.

Απάντησε, όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Πως πλέον το σώμα του βρίσκεται γενικώς σε καλύτερη κατάσταση. Κάτι που αφορά κυρίως στην περιπέτεια που πέρασε με τον covid και η οποία επηρέασε πολύ τις δυνάμεις, το σώμα του και το παιχνίδι του συνολικά. Ετσι, μετά τη διακοπή για τις εθνικής ομάδες, όλα δείχνουν ότι θα δούμε και πάλι τον γνωστό Εμβιλά. Τον κορυφαίο μέσο του ελληνικού πρωταθλήματος….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ