Ο Γιαννίκης θέλει μια ΑΕΚ… δική του

Ο Γιαννίκης θέλει μια ΑΕΚ… δική του

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ΑΕΚ που θα φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Σε όλα τα επίπεδα...

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει ξεκινήσει τη δημιουργία της δικής του ΑΕΚ. Ενός συνόλου που θα ακολουθεί συγκεκριμένο αγωνιστικό δρόμο. Πέρασε από όλα τα ηλικιακά γκρουπ, ανέλαβε το συντονισμό των ακαδημιών και τελικά βρέθηκε να είναι βοηθός του Καουτσίνσκι στην πρώτη ομάδα της Καρλσρούης. Μαζί, κέρδισαν την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία και την έφεραν στα ιστορικά μπαράζ ανόδου για την Bundesliga με το Αμβούργο. «Ήταν να γίνει», είχε δηλώσει και η φιλοσοφία ζωής του δεν του επιτρέπει καν να το σκέφτεται.

Θα περάσει ένας χρόνος από εκείνο το γκολ του Ντίας στις καθυστερήσεις, για να δει τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάζει. Ο Καουτσίνσκι είχε ήδη ανακοινώσει ότι θέλει μία νέα πρόκληση και ο Γιαννίκης ήταν το μεγάλο φαβορί να τον αντικαταστήσει στον πάγκο. Μάλλον, ήταν κάτι περισσότερο από φαβορί, καθώς ο τεχνικός διευθυντής Γιενς Τοντ τον είχε προτείνει, όπως και προπονητής που έφευγε. Στη διοίκηση, όμως, υπήρχε διχογνωμία και τελικά ο σύλλογος προχώρησε σε άλλη λύση, που στο τέλος έφερε την καταστροφή και τον υποβιβασμό.

Εκείνοι οι μήνες αποδείχθηκαν οι πιο δύσκολοι και απαιτητικοί στη ζωή του. Η σχολή προπονητικής της Κολωνίας είχε ήδη αποκτήσει τη φήμη της καλύτερης στον κόσμο. Μπροστά στην προοπτική να γίνει πρώτος προπονητής ο Γιαννίκης κατέθεσε αίτηση για να πάρει το δίπλωμά του εκεί. Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο οι αιτήσεις είναι 120 και εκείνοι που τελικά θα σπουδάσουν μόλις 24. Είναι σπάνιο φαινόμενο να δέχονται βοηθούς.

Τώρα η ΑΕΚ του δίνει την ευκαιρία να βρεθεί στον πάγκο μιας ομάδας πρώτης ταχύτητας. Αυτό που θέλει να πετύχει μακροπρόθεσμα ο Γιαννίκης είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο που να πιέζει ψηλά κι αυτή η πίεση να έχει διάρκεια μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου εύκολος αυτός ο στόχος και για να γίνει πράξη θα χρειαστεί χρόνος και φυσική κατάσταση…

Η αλήθεια είναι πως η φυσική κατάσταση των παικτών παρουσίασε κάποια προβλήματα. Με… γυμνό μάτι φαινόταν στα παιχνίδια. Δεν εμφανιζόταν φρέσκια η ΑΕΚ στους αγώνες της, παρά μόνο για περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά. Μετά ερχόταν μεγάλη αγωνιστική «κοιλιά». Τα σωστά τρεξίματα έπεφταν, η ένταση έλειπε, η συνοχή χανόταν και ο κάθε αντίπαλος έφτανε με άνεση στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ κάνοντας ευκαιρίες. Το θέμα της φυσικής κατάστασης καλείται να διορθώσει ο νέος γυμναστής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Βούλγαρης.

Ολοι γνωρίζουν πως ο Βούλγαρης είναι πολύ καλός στη δουλειά του, ενώ γνωρίζει την ΑΕΚ άριστα, καθώς έχει δουλέψει στο παρελθόν αρκετά χρόνια στα Σπάτα. Εχει κι αυτός λοιπόν, ένα ιδιαίτερο και δύσκολο ρόλο: να «φτιάξει» σωματικά τους παίκτες όσο γίνεται πιο σύντομα, ώστε να αποκτήσει η ΑΕΚ διάρκεια στο παιχνίδι της με σωστά και καλά τρεξίματα, παίζοντας την επιθετική άμυνα που θέλει να βγάλει στο μέλλον ο προπονητής, αλλά και να γίνονται πιο σωστές οι μεταβάσεις από άμυνα σε επίθεση και αντίστροφα.

Στο τακτικό κομμάτι τώρα, είναι δεδομένο πως θα δούμε αλλαγές. Τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχήμα. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έχει μιλήσει ανοικτά για σχηματισμούς με τριάδα στην άμυνα. Και η Ένωση διαθέτει το υλικό για να υποστηρίξει ένα τέτοιο πλάνο. Μένει να φανεί αν αυτό θα συμβεί άμεσα, από το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ, με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Γιαννίκης έχει κερδίσει τους παίκτες με την άμεση προσέγγισή του. Συζητάει μαζί τους, είναι προσιτός και θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ποδοσφαιριστές του. Προφανώς το παραπάνω απαιτεί χρόνο, όμως ο Γιαννίκης έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την παρουσία του στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ