Ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες του Ολυμπιακού

Ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες του Ολυμπιακού

Η βελτίωση των παικτών του Ολυμπιακού δεν είναι τυχαία, δεν είναι προϊόν ατομικής προσπάθειας, είναι μια συνολική διαδικασία με πολλές εργατοώρες.

Ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, που βολόδερνε. Παίκτης με αξιόπιστο σουτ, έλλειψη αθλητικών προσόντων. Ένα παιδί, που έμοιαζε να το ξεπερνά το σύγχρονο μπάσκετ. Αίφνης, μέσα σε έναν χρόνο έγινε το… πυρηνικό όπλο του Ολυμπιακού.

Ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που βολόδερνε. Χλευάστηκε η μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους». Έζησε έναν χρόνο μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Πλέον έχει (τουλάχιστον) μια κίνηση, που μπορεί να την πατεντάρει. Προσποίηση, πλάγιο βήμα με ντρίμπλα και τρίποντο. Κι όχι μόνο…

Ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Άτι περήφανο. Εκρηκτικό πρώτο βήμα, αλλά μπάσκετ ελευθέρας βοσκής. Ξεκινούσε και φώναζαν οι φύλακες ανοίξτε τις πόρτες στην «Ω θαλάσσης» να συνεχίσει να τρέχει. Έβαζε το κεφάλι κάτω και δεν λογάριαζε τίποτα. Εντυπωσιακά καλάθια, πονοκέφαλος για τον προπονητή. Αίφνης παίζει… σκεπτόμενο μπάσκετ. Δεν έχει μονοδιάστατη προσέγγιση στο παιχνίδι.

Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έτριψε τρεις φορές το λυχνάρι, μπορεί να περιμένει ότι επόμενη μεταγραφή θα είναι ο Μπάτμαν, ή ο Σούπερμαν. Για να αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού, κάποιοι δούλεψαν με αυταπάρνηση. Προδήλως οι ίδιοι οι παίκτες, αλλά αυτοί γίνονται οι ήρωες της βραδιάς. Ακόμα κι ο κόουτς του Ολυμπιακού παίρνει (δικαίως) το credit.

Ολόκληρη η προπονητική ομάδα, όμως, έδωσε ρέστα. Όταν βελτιώνεται ένας παίκτης, ενδέχεται να έχει αλλάξει το τσιπάκι και να έχει αυτοβελτίωση, λόγω υψηλού κινήτρου. Όταν γίνεται σε τρεις, υπάρχει κατεύθυνση. Κι αν υπάρχει κάτι, για το οποίο δικαιούνται να πανηγυρίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, είναι η δουλειά του προπονητικού τιμ.

Είναι όλα αυτά τα μικρά πράγματα, που δεν φαίνονται. Λίγοι τα καταλαβαίνουν. Οι ώρες στο βίντεο, οι ατομικές προπονήσεις, το γυμναστικό πρόγραμμα. Είναι η συζήτηση κι ο τρόπος για να πείσεις τους παίκτες να αλλάξουν συνήθεια. Να βγουν από τη ζώνη άνεσης και να μπουν στα «θέλω» του προπονητή και τα «πρέπει» της ομάδας.

Το πού θα φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός κανείς δεν το γνωρίζει. Κάθε βραδιά αφήνει και περισσότερες υποσχέσεις. Μπορεί, όμως, να «πουλήσει» προς τα έξω τη λειτουργία του σταφ. Μπορεί να πει στους απανταχού ατζέντηδες «φέρε μου τον παίκτη σου και θα βελτιωθεί». Κι αυτό είναι σημαντικό για την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Επίσης είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά, που ανήκουν στους «ερυθρόλευκους» (Νικολαΐδης, Κολοβέρος κι όχι μόνο), αλλά κι εκείνους που συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα. Και για τον Λούντζη, και για όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ