Το πρόβλημα του Μαρτίνς, οι 3 «μικροί», το 4-4-2 και οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο των 40 γκολ

Το πρόβλημα του Μαρτίνς, οι 3 «μικροί», το 4-4-2 και οι Ελ Αραμπί, Τικίνιο των 40 γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει προσαρμογές στην περίοδο της διακοπής, είδε τρεις «μικρούς», αλλά δούλεψε πολύ και το 4-4-2, για... μελλοντική χρήση.

Σε κάθε διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Χάνει μίνιμουμ 15 ποδοσφαιριστές του στις κλήσεις. Με αποτέλεσμα ο Πέδρο Μαρτίνς να αναγκάζεται να κάνει αλχημείες για να μπορέσει να κάνει προπονήσεις κανονικές, χωρίς να χάνουν έδαφος οι παίκτες που μένουν πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα και έως την Παρασκευή, ο Μαρτίνς είχε ανεβάσει σε μόνιμη βάση δύο ποδοσφαιριστές της Κ23 και έναν της Κ19, για να γίνεται σωστά το πρόγραμμα προπόνησης και να μην υπάρχουν κενά. Συγκεκριμένα, στις προπονήσεις λάμβαναν μέρος ο 19χρονος αριστερός μπακ Τόλης Αποστολόπουλος και ο 21χρονος μέσος Παύλος Μαυρουδής από τον Ολυμπιακό Β’ και ο 18χρονος χαφ Ρένος Κασέμι, από την ομάδα Κ19.

Ο Μαρτίνς είχε επί της ουσίας δύο ημέρες για να μπορέσει να προετοιμάσει το αγωνιστικό πλάνο του ενόψει του κρίσιμου εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να μπορέσει να προπονήσεις την ομάδα του με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει αποφασίσει να παρατάξει τον Ολυμπιακός τους Ζωσιμάδες με σχηματισμό 4-3-3. Χωρίς ακόμη να έχει δείξει τις διαθέσεις του, αναφορικά με τα πρόσωπα.

Ωστόσο, η διακοπή είχε και κάποια στοιχεία θετικά για τον Μαρτίνς. Καθώς ο Πορτογάλος μπόρεσε να δουλέψει με μεγαλύτερη προσήλωση με κάποιους ποδοσφαιριστές, ώστε είτε να τους βελτιώσει ατομικά είτε να τους κάνει να μάθουν να παίζουν μαζί. Και όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το Ρέντη, δεν έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις για χρησιμοποίηση δύο σέντερ φορ σε σχηματισμό 4-4-2.

Κόντρα σε Ατρόμητο και Παναθηναϊκό το σχήμα δεν βγήκε, αλλά στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού, κρίνεται απαραίτητο να παλέψει, να βρει τρόπο ώστε να δέσει τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Τικίνιο Σοάρες στην εμπροσθοφυλακή της ομάδας του. Και αυτό έκανε όλο αυτό το διάστημα στο Ρέντη. Προσπάθησε να τους βάλει σε ένα «καλούπι». Να εξοικειωθούν, να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να μην «τρακάρουν» στο γήπεδο.

Βλέπετε, ο Μαρτίνς θεωρεί πως δεν μπορεί να έχει παίκτες που σκοράρουν εύκολα 20 γκολ ο καθένας τη χρονιά και να μην υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό και επιμένει να δουλεύει με τους δύο μαζί στις προπονήσεις. Μπορεί να μην τους δούμε μαζί ξανά σύντομα από την αρχή ενός αγώνα, αλλά ο κόουτς είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη το πλάνο του σύντομα. Όταν θα κρίνει ότι τα δύο μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού θα μάθουν να συνεργάζονται σωστά.

Εως τότε ο Ολυμπιακός θα παίζει με τα αγαπημένα και πολύ πιο οικεία στο σύνολο 4-2-3-1 και 4-3-3. Αλλά ποιος μπορεί να αδικήσει τον Μαρτίνς για τις σκέψεις του να δει μαζί Ελ Αραμπί και Τικίνιο, σε αρμονική συνύπαρξη; Δύο τέτοια επιθετικά όπλα, εάν τα συνδυάσεις σωστά, μπορεί να πετύχεις «θαύματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ