Η εβδομάδα δουλειάς του Γιαννίκη που φάνηκε με το «καλημέρα»

Η εβδομάδα δουλειάς του Γιαννίκη που φάνηκε με το «καλημέρα»

Τα στοιχεία που άλλαξε στην ΑΕΚ ο νέος προπονητής και καταγράφηκαν στη νίκη επί του Ατρόμητου.

Η ΑΕΚ έδειξε αλλαγμένη προς το καλύτερο στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της. Μπορεί ο Έλληνας τεχνικός να μετρά μόλις λίγες μέρες στην Ένωση, αλλά κατάφερε να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού της. Ήταν σαφές πως ο Γιαννίκης ήρθε διαβασμένος στην ΑΕΚ. Είχε μελετήσει τις αδυναμίες του Δικεφάλου επί Βλάνταν Μιλόγεβιτς και επικεντρώθηκε εκεί.

Αναμφισβήτητα τα… φώτα της αναμέτρησης και το ενδιαφέρον όλων για τη συνάντηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, εστίαζαν στον Αργύρη Γιαννίκη. Εκείνος όμως πέτυχε να υποχρεώσει άπαντες να ασχοληθούν ξανά με τους κανονικούς πρωταγωνιστές στο χορτάρι που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές. Χρησιμοποίησε δυο παιδιά που δεν είχαμε ξαναδεί και αμέσως εκτόξευσε το ενδιαφέρον του αγώνα.

Τόσο ο Μήτογλου όσο και ο Ρότα ήταν εξαιρετικοί. Ο πρώτος μάλιστα ανακηρύχθηκε και κορυφαίος της αναμέτρησης, κάνοντας ένα πολύ μεστό ματς. Σε σημείο που προκαλούνται απορίες για το ότι μέχρι και τώρα όχι μόνο δεν είχε αγωνιστεί, αλλά βρισκόταν συνήθως και εκτός αποστολής…

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ συνολικά ήταν βελτιωμένη. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν καλύτερες αντιδράσεις στις στημένες φάσεις, που είχαν αποδειχθεί πληγή το προηγούμενο διάστημα. Ο Γιαννίκης δούλεψε στο συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό φάνηκε την Κυριακή. Απέναντι σε μια ομάδα με ικανότητα στις αντεπιθέσεις και επικίνδυνη.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο η Ένωση παρουσιάστηκε βελτιωμένη είναι και το πρέσινγκ. Η ένταση στο παιχνίδι της είχε μεγαλύτερη διάρκεια και η πίεση προς τον αντίπαλο ήταν πιο αποτελεσματική.

Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως από όσα έδειξε προχθές η ΑΕΚ ήταν η ψυχολογία των παικτών. Οι αντιδράσεις τους στις εντολές του προπονητή ή ακόμα και στις αλλαγές που έγιναν. Φαίνεται πως ο Γιαννίκης έχει κατορθώσει με την αμεσότητά του να κερδίσει τους Κιτρινόμαυρους. Κάτι που ο Μιλόγεβιτς δεν είχε καταφέρει σε καμία περίπτωση.

Σίγουρα η ΑΕΚ έχει δουλειά μπροστά της για να θεωρηθεί μια ομάδα ικανή για τον τίτλο. Και το επόμενο ματς στην έδρα του Βόλου αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Πάντως τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά και σκόρπισαν χαμόγελα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ