To τεστ του Βόλου και η ευκαιρία του Μάνταλου για ρελάνς

To τεστ του Βόλου και η ευκαιρία του Μάνταλου για ρελάνς

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που για να το κερδίσει θα πρέπει να πάρει πολλά από τον πεισμωμένο αρχηγό της

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου και η μετάβαση στην εποχή Γιαννίκη ξεκίνησε ιδανικά. Η Ένωση απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά εμφάνισε και αδυναμίες. Πλέον αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και ενόψει υπάρχει ο Βόλος. Μια ομάδα οργανωμένη, επικίνδυνη, που έδειξε την προηγούμενη αγωνιστική στην Τούμπα τι είναι ικανή να κάνει, αν κάποιος την υποτιμήσει.

Σε αυτό το παιχνίδι η ΑΕΚ θα έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και απουσίες. Ο Στάνκοβιτς θα είναι εκτός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γέβτιτς, με αυτά τα προβλήματα να προκύπτουν για τον Γιαννίκη μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ελβετός χαφ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 35’ του αγώνα με τον Ατρόμητο, εξακολουθεί να πονάει, κουτσαίνει και θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο Γέβτιτς θα απουσιάσει σίγουρα από τα ματς με Βόλο και Άρη που ακολουθούν, ενώ το πιο πιθανό είναι να επιστρέψει στις προπονήσεις την εβδομάδα πριν τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αυτή η εξέλιξη αναγκάζει τον Αργύρη Γιαννίκη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ο Έλληνας τεχνικός υπολόγιζε για βασικό τον Ελβετό άσο, όμως πλέον καλείται να βρει εναλλακτικές. Όλα δείχνουν πως ο Πέτρος Μάνταλος επιστρέφει στην ενδεκάδα και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο ματς με τον Βόλο. Έχοντας έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αραούχο. Υπάρχει και η σκέψη να ξεκινήσει ο Άμραμπατ με τον Τσούμπερ να μετατίθεται στον άξονα, όμως φαίνεται πως ο Γιαννίκης προτιμά τον Ελβετό στα αριστερά, όπως τον είδαμε και στο ματς με τον Ατρόμητο. Έτσι ο Μάνταλος είναι το φαβορί για την ενδεκάδα.

Ο Μάνταλος για πρώτη χρονιά από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ, δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα. Οι πολλές και ποιοτικές λύσεις που διαθέτει μεσοεπιθετικά η Ένωση έχουν περιορίσει τον ρόλο του. Αυτό, σε συνδυασμό με την κριτική που εξακολουθεί να δέχεται τον έχουν πεισμώσει. Ο Μάνταλος νιώθει πως έχει να αποδείξει πράγματα. Να δώσει απαντήσεις. Και πιθανότατα την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία του.

Ο Γιαννίκης ποντάρει σε εκείνον για τη συνέχεια. Ξέρει την ποιότητά του και τι μπορεί να δώσει. Και η αλήθεια είναι πως οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα το επιβεβαιώνουν. Ο Μάνταλος παρότι δεν έχει ξεκινήσει τη σεζόν ως βασικός και αναντικατάστατος έχει ξεχωρίσει. Έχει επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ, έχει μοιράσει ασίστ και αποδεικνύεται πολύτιμος. Απέναντι στον Βόλο θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει πως παραμένει μια ηγετική προσωπικότητα για την ΑΕΚ και ένας παίκτης ικανός να αλλάξει υπέρ της ομάδας του τα δεδομένα ενός αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ